Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 16:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3282
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Pokud pamatuji 1. serva Modela byla čtyř-drátová. Kromě plus a mínus 4.8 potřebovala střed 2.4 V
O málo později prakticky za stejnou cenu se v modelářských prodejnách objevily 3-drátové Futaby.
ST1
Servá Tesla ST-1


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 18:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 597
ST1 jsou třídrátová, střed nevím, ale je to v zásadě jedno, serva se málokdy využívají od dorazu k dorazu. Měla atypickou elektroniku s nějakým hybridním obvodem, který byl poměrně citlivý na vyšší napětí i na přetížení. Někdy se elektronika měnila za tehdy dostupnou z HS-300. Ale mě to moc nefungovalo. Jinak chodí z zásadě normálně, ale jsou pomalá a na tu velikost poměrně slabá.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6615
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Bežně na ně lítam v 40 let starým akrobatu Atlas na metylovou ASP 32. Mají jinej rozměr než je dnešní standard a jsem línej předělat držáky na současnost. Taky by to nebylo dost retro. :) Ale před použitím v motoráku se musí elektronika v krabičce utemovat pěnovou gumou nebo molitanem, jinak se deska elektroniky uklepe na kabelech.
Ale to platilo i pro starý Futaby S7, S12, S22. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 9:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 411
koko píše:
A co ST1? Dají se použít i dnes? 2 staronová tu mám.

Servá ST-1 nemám.
Ale pred nejakým časom som z nostalgických dôvodov "preškolil" niekoľko serv FP-S7 a Acoms z neutrálu 1,31 na neutrál 1,52.
K časovaciemu kondenzátoru som paralelne pripojil ďalší teplotne stabilný kondenzátor - a fungovalo to.
Hodnotu si už nepamätám.
Ale tak ako píšu ostatní: dá sa to "preškoliť" aj mechanicky - pootočením výstupnej päky.
Avšak všetku túto činnosť by som považoval skôr za Vintage potechu, než ako zmysluplnú :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 10:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3282
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Vzhled a značení 4-drat. serv od Modely.
Nápis: "modela digi". Modelácký konektor a nutnost středu (2.4) z 4.8 V accu
Obrázek
Ze stránky
Historická serva a vybavovače a jiné...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 11:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 411
Modela Digi a Modela ST-1 asi nebude to isté:

http://old-rc.sweb.cz/images/SERVA/ST12.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 15:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6615
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
ST-1 nebyla Modela ale Tesla Kolín. Však na tý modrý krabičce je znak Tesly. Modela jim jen dodávala zlacenej konektor s krytkou a nálepky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: stř 14.03.2018 22:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4801
Bydliště: Žilina SR
Neutrál se dá skorigovat do jiné polohy tak, ze se vevnitř potočí dráha potenciometru. Tím lze snadno staré servo upravit na nový standard šírřky pulsu pro polohu neutrálu.

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz