Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 145
Čau.Vždycky jsem měl elektroniku napájenou z nějakýho BECu a to buď z externího nebo z reglu,takže s napájením na přímo z přijímačovek nemam žádný zkušenosti.
Koupil jsem si do T-Rexe 600 nový serva KST BLS 815HV,který mají max. povolený napětí 8,4v.Chtěl bych je teda napájet přímo z 2s lipolky bez BECu.Jak se to v takovým případě zapojí?Teď tam mam externí BEC a z něho je přes V kabel napájenej přijímač i bezpádlová jednotka.Stačí když vyřadim ten BECa ten V kabel píchnu rovnou do baterek a nic víc řešit nemusim?Bezpádlová jednotka je do 8,5v a přijímač do 9,6v,takže by to 2s lipo mělo snášet bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9349
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jestli všechny komponenty snesou 8,4V tak není potřeba nic řešit a ten Y-kabel připoj rovnou na 2S LiPol.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 21:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 280
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Hej presne ako si napisal staci vyhodit bec a napojit 2S baterku napriamo ale neviem kolko mas serv ja by som dal do primaca napajanie aspom cez Y kabel teda dvojmo aby sa pri odbere serv neprepalily tie tenucke medene cesticky v primaci.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 6:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17740
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tomix píše:
... aby sa pri odbere serv neprepalily tie tenucke medene cesticky v primaci.

Nevím jaké přijímače používáš aly ty se kterými jsem se setkal měly vždy cestičky propojů napájení dost široké (kromě "halových", samozřejmě) a ty větší u kterých se předpokládá větší počet i větších serv to mají navíc řádně procínované.
Například tohle je (malý) přijímač Graupner Gr12 HoTT:
Příloha:
Gr12_HoTT.jpg
Gr12_HoTT.jpg [ 69.34 KiB | Zobrazeno 1601 krát ]

Dvojí přívod napájení do přijímače dávám ne kvůli cestičkám ale kvůli těm samotným konektorům, těm věřím méně. A V-kabel je v tom případě poněkud nesmysl když to jde nejdřív přes jeho jediný konektor a pak do dvou. To se rozdvojuje už u baterky nebo na rozvodné desce.
Můj náhled.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 11:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5699
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Jirko já jsem nedávno skrz halové přijímače JETI R7N roztavil servokabel z reglu Hobbywing FlyFun 12AE (odpájel se z reglu a shořela izolace) a přepálil dva smaltovaný 0,2mm dráty v jiným letadle, se rozsvítily a ukáply. Jsem měl dobrej den docela :lol: Oba přijímače přežily :-) 8) Takže za mě i halové přijímače můžou leccos vydržet.

Mimochodem třeba Jeťácká 14tikanálový přijímač zvládne 8 velkých digitálních serv v obřím akrobatu.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 12:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Přijímače vydrží dost. U velkých odběrů (hodně silných serv) je problém v tom jednom jediném pinu, přes který teče proud do přijímače. Ani ten pin teda není problém, ale spíš přechod mezi dutinkou konektoru a tím pinem. Při větším přechodovém odporu se může pin sakramentsky ohřát a pin se odpájí (nebo rovnou odpálí) a je průšvih. Proto je dobré přívod zdvojit, a to nejlépe samostatným kabelem rovnou od zdroje, protože do jedné dutinky se stejně vejde jen omezený průřez.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 13:09 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Přidávám se k názoru, co sem vložil Jyrry i HonzaS. Servo konektor to bez problémů dává.
Zde je i měření které jeden zdejší modelář udělal viewtopic.php?f=39&t=72294
aby jste to nemuseli studovat. Při proudu 4,85A je výkonová ztráta (tedy to co prohřívá pin a konektor) cca 50-80mW). Což je zhruba totéž co běžná ledka (nikoliv výkonová).


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 15:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 145
Díky za odpovědi.Serva jsou tam 4.
Dam tedy do přijímače dvojí přívod.Jak nejlíp to udělat,když mam všechny kanály obsazený?Teď to mam přes V kabel,kdy jeden konec vede k reglu a druhej k napájení.
Nebo mi pak napadlo že tři kanály v přijímači,který jsou zapojený do bezpádla,mají obsazený jenom piny na signál a piny +a- jsou volný tak to napájení přivést sem.Šlo by to?
A stačí zapojit napájení jen do přijímače,nebo je lepší napájet i bezpádlovou jednotku(microbeast)?
Konektor k baterce chci použít ten červenej JST a na kabeláž klasický servokabely.Bude to stačit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 16:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Můžete samozřejmě použít ty volné plusy a mínusy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 18:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10365
Bydliště: Břeclav
mulda píše:
A stačí zapojit napájení jen do přijímače,nebo je lepší napájet i bezpádlovou jednotku(microbeast)?


A co naopak? Napájet přijímač z FBL?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17740
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mulda píše:
... Konektor k baterce chci použít ten červenej JST a na kabeláž klasický servokabely. Bude to stačit?

Bude. Ale pozor na přepólování, to se stane raz-dva. Vlastní zkušenost.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 20:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 145
zdzd píše:

A co naopak? Napájet přijímač z FBL?


Jo,to je dobrej nápad.Napájení bude blíž k servům,to mi neťuklo.Pro jistotu dam teda napájení na dva kanály do FBL a i do přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 20:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 145
jyrry píše:
Bude. Ale pozor na přepólování, to se stane raz-dva. Vlastní zkušenost.


Jo na to se musí dávat fakt pozor,už se mi to taky málem párkrát povedlo. :)
Teď sem si ale uvědomil,že se tenhle konektor vlastně nepájí,ale krimpuje.To já nerad.Kleště na to nemam a obyčejnýma to jde blbě.Asi radši zvolim nějakej co se pájí,třeba EC2 nebo obyč 2mm dutinky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 8:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2004
Příspěvky: 194
Bydliště: Praha
Do přijímače se nabourám napřímo průchodkami skrz krabičku s vodiči 2x 1,5 a připájim je na + a -. Baterky nebo vypínač pak přes "goldy".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 8:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Také to tak dělám, když to jde a když je to potřeba.
Ale teď si uvědomuji, že tazatel tam má nějakou řídící jednotku, do které jsou zapojena serva. Tak to musí řešit zesílení napájení té jednotky, ne přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz