Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 13:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Jirko, logy už jsem bohužel smazal. Vzpomínám, že při startu to bylo 98-100A. Za letu na plný to bylo kolem 80-85A a při normálním letu 35-40A. Wemotec 90mm 6list, motor Warhed, kabely 8AWG, konektory G6, bat. GensAce 4200 25C 6S. Regl BC +T100A mi vždy začal nadávat, že je mu horko. Ale to je starý pohon. Ty vícelisté jsem zatím osobně nevyzkoušel ale kolega má při vzletu odběr až 130A a za letu klesá zhruba na ty moje hodnoty. Ale letí mu to rychleji.
(Jestli zdraví dovolí, tak bych chtěl letos zase prohánět EDFky. Mám tu tři nové kompletní 90mm Wemotecy.)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 15:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Díky za čísla, snad tedy poletíme déle než ty 3-4 minuty :-D
I když s Mossie jsem letěl taky na 20C a musel jsem po třech minutách dolů... F7F mně namlsal, tam letím i 6 minut :mrgreen:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re:Osazení Mig 15 od 3Dlabprint
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 15:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 141
Bydliště: Heřm. Městec
Tak po odpoledních testech a přenastavení reglu jsem bohužel zjistil, že baterie jsou kapacitně nedostačující a kabeláž vč. konektorů pěkně topí. Doba max. výkonu s těmito bateriemi byla do 40 s. V tom případě nechápu, jak může být 100A regl osazen od výrobce 12AWG kabelem s XT60 konektorem. A teď babo raď. Co vyhodit a co dokoupit. Tímto vás prosím o radu.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 16:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1999
Bydliště: Košice, SK
Konektory, ako som písal vyššie. Ja pri podobnom výkone používam 5,5mm Polymaxy Káble to, s odretými ušami, vydržia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Re:Osazení Mig 15 od 3Dlabprint
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 17:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kudr píše:
... jak může být 100A regl osazen od výrobce 12AWG kabelem ...

A nejen to. Ta 100A verze má tu samou bolístku co 45A, 60A i 80A:
Příloha:
YEP_BEC.jpg
YEP_BEC.jpg [ 71.57 KiB | Zobrazeno 451 krát ]
Měnič (dioda vlevo nahoře, elyt vlevo, tlumivka - šedá kostka) je OK ale jeho výstup už moc ne a nechápu proč to tak dělají. Doprava od elytu vede napájení procesoru a dalších obvodů reglu. Dolů pak je další dioda a za ní doleva k servokabelu je už jen malý kondíček. Ten nevykryje napěťové nepořádky u přijímače a serv, když vznikají. Už jsme to tu probírali - viewtopic.php?f=39&t=67919&p=1146472#p1146472 ...
Používám 60A i 80A ale s přijímačovkami; bez nich bych to použil jen a pouze s doplňkovými kondenzátory.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1349
Bydliště: Letovice,ČR
Takže s přijimačovkou OK. A co hrozí při napájení pohonou. Honí jen 3 serva 9g. Je tam 80 A kvůli EDF. A to má max. 56 A.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Je to v tom odkazu, včetně oscilogamů. Neříkám že se to stane ale dít se to může (to co tam lidi popisují před tím mým příspěvkem i po něm). Záškuby serv, v extrému až resetování přijímače. Kondenzátor zapojený do volného kanálu přijímače tomu odpomůže.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
YEPpy používam vo všetkých modeloch a BEC ťahá dobre, ale je pravda, že všade dávam na výstup kondíky 2x2200uF + zopár 100nF :roll:
Příloha:
038_062_Phoenix2000 - stavba a zalet.jpg
038_062_Phoenix2000 - stavba a zalet.jpg [ 126.85 KiB | Zobrazeno 438 krát ]

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1349
Bydliště: Letovice,ČR
Trošinku to rozveďte. Náčrtek, kapacita. Tohle vážně není moje parketa. Dík

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 141
Bydliště: Heřm. Městec
Hezky se rozjíždíte, nezapomeňte na mě. 8O . Přečetl jsem i odkaz na vlákno od jyrry a jestli chápu dobře tak EDF mohu nechat YEP 100A taky jen připojit sadu kondíků kvůli špičkám a baterie?

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 18:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
Náčrtok sa nekoná, treba dať paralelne k výstupu nejaké kondíky. Akože by mali byť low ESR, ale stačia aj obyčajné elektrolyty a k tomu zopár keramických 100nF. Napríklad dvakrát toto
https://www.gme.sk/ce-1500u-10vit-hit-e ... 6-rm5-bulk
a ale tri krát toto
https://www.gme.sk/cks0805-100n-50v-x7r-10-yageo
kúsok z univerzálneho plošáka
https://www.gme.sk/cu-ta036
zopár pozlátených pinov
https://www.gme.sk/oboustranny-kolik-s1g40-2-54mm
a nejaký servokáblik 10cm AWG22 ako výstup.
A treba z toho zbastliť totok:
Příloha:
DSC01347.jpg
DSC01347.jpg [ 63.28 KiB | Zobrazeno 414 krát ]

Příloha:
DSC01350.jpg
DSC01350.jpg [ 64.26 KiB | Zobrazeno 414 krát ]

Příloha:
DSC01351.jpg
DSC01351.jpg [ 76.54 KiB | Zobrazeno 414 krát ]

Piny sú zapojené paralelne, do jedného ide BEC z druhého von ten servokáblik do prijímača - to je vidieť na tom obrázku v predchádzajúcom príspevku.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 19:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Osobne bych trosku vic setril temi servokonektory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 20:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
Kreyson píše:
Osobne bych trosku vic setril temi servokonektory.

Dá sa to spraviť rôznymi spôsobmi, proti gustu žiaden dišputát 8)

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 23:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1999
Bydliště: Košice, SK
kudr píše:
Hezky se rozjíždíte, nezapomeňte na mě. 8O . Přečetl jsem i odkaz na vlákno od jyrry a jestli chápu dobře tak EDF mohu nechat YEP 100A taky jen připojit sadu kondíků kvůli špičkám a baterie?

Tvoj problém to nevyrieši. Ono sa to zase zvrhlo iným smerom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 10:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1349
Bydliště: Letovice,ČR
Stále nevím, kam co zapojit. Z těch obrázků je poznat jen hodně cínu :( .

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz