Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 10:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 85
Bydliště: SB
Ahoj. Zvažujem kúpu varia Graupner hott. Potrebujem ho pripojiť k prijimacu GR12. Dá sa pripojiť k tomuto prijimacu len cez kanál 5?? Ten mám teraz obsadený kridelkom. Resp. dá sa kridelko priradiť potom ku kanálu 1 alebo 6? Tie mám voľné.
Dik za odpoveď.
A.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Ano jde to bez problémů. Používal jsem ho několik let s GR-12L. Teď tam mám GR-12+3G. Ve vysílači mám namapován výstup pátého kanálu na šestý.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 15:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přesně jak píše janva9, jen doplním, nezapomeň si ten 5.kanál přepnout na Sensor, a při prvním uvádění do provozu a nastavování parametrů a varování, musíš mít připojené jen to vario, jinak se nedostaneš do menu varia. Po nastavení už funguje i na Y-kabelu společně s jinými čidly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 16:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Já to dělám tak, že normálně připojím čidla do "Y" kabelů a nabinduju přijímač s čidly. Normálně se mi zobrazí nastavovací menu pro všechna čidla hned.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Že by to už změnily? Dřív se každé čidlo nastavovalo extra. Budu to muset vyzkoušet. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 08.09.2016 19:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Lark píše:
Že by to už změnily? Dřív se každé čidlo nastavovalo extra. Budu to muset vyzkoušet. :D

Na MZ-24 mi to tak funguje už asi rok a půl ale asi bude záležet na firmveru přijímače.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 08.09.2016 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mám ve všem poslední verze FW, tak to prubnu. Napřed ale musím najít nějaké čidlo, které bych k GPS přidal, protože všechna mám zastavěná. :mrgreen: Jestli to ale funguje na MZ-24, na MC-20 by neměl být rozdíl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 19.10.2016 22:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 85
Bydliště: SB
ahoj. vario mam rozbehane. zda sa, ze funguje celkom presne. skusim porovnat s variom, co mam na paragliding.

chcel by som sa vsak opytat na hlasenie vysky... na mojej mz 18 mam upozornenia na prepinaci s2 (napatie, signal, timer). teraz tam mam aj vysku. vysku by som vsak chcel mat na samostatnom prepinaci. da sa to nejak nastavit??

vopred dakujem.
adam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 9:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 85
Bydliště: SB
da sa vynulovat pociatocna vyska (vyska startu) cez menu vysielaca (MZ18) alebo sa to da urobit len "vypnutim/zapnutim" senzora?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nevím jak na MZ-18, ale na MC-xx a MX-xx jedině vypnutím Tx.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Lark píše:
Nevím jak na MZ-18, ale na MC-xx a MX-xx jedině vypnutím Tx.

Vario se znuluje jen vypnutím přijímače. Vypnutím TX jen zrušíš záznam o maximálních dosažených hodnotách.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 18:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jsi si jistý? Já měl za to, že dokud běží záznam, dopočítává relativní výška z místa startu a třeba při výpadku signálu, je jen výpadek v záznamu, ale po obnovení by to mělo zase zaznamenávat správné hodnoty. Myslel jsem, že ten přepočet probíhá ve vysílači. Kdyby se to vynulovalo ve výšce výpadkem signálu, že by to spadlo do FS, tak by to pak muselo ukazovat nesmysly. Budu to muset vyzkoušet. V záznamu nejsou jen maximální výšky, ale celý výškový průběh letu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Lark píše:
Jsi si jistý? Já měl za to, že dokud běží záznam, dopočítává relativní výška z místa startu a třeba při výpadku signálu, je jen výpadek v záznamu, ale po obnovení by to mělo zase zaznamenávat správné hodnoty. Myslel jsem, že ten přepočet probíhá ve vysílači. Kdyby se to vynulovalo ve výšce výpadkem signálu, že by to spadlo do FS, tak by to pak muselo ukazovat nesmysly. Budu to muset vyzkoušet. V záznamu nejsou jen maximální výšky, ale celý výškový průběh letu.

Máš pravdu. On ale potřebuje znulovat vario-zrušit drift třeba před dalším startem. K tomu musí vypnout přijímač.

Pokud zastavíš záznam třeba vypínačem a nevypneš vysílač, tak ti na telemetrické obrazovce zůstane třeba nejvyšší a nejnižší dosažená výška z několika letů. Zůstane tam i pro hlášky.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8967
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
janva9 píše:

Pokud zastavíš záznam třeba vypínačem a nevypneš vysílač, tak ti na telemetrické obrazovce zůstane třeba nejvyšší a nejnižší dosažená výška z několika letů. Zůstane tam i pro hlášky.

Přesně to jsem myslel. Dokud se nevypne vysílač ta ty limity na telemetrii pořád zůstanou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 20:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Nejlepší je vypnout obojí. (Ale kdo by se s tím zdržoval, když je zrovna volná vlečná. :) )

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz