Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 03.11.2017 21:53 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Když jsem předělal loďku pro synka z JETI DC-16 na FlySky i6, tak mi chyběla telemetrie akumulátoru.

Všechno podstatné je na přiloženém obrázku.

Využil jsem toho, že přijímač jede na dva články a to je taky maximum, kdy se dá toto použít!!!
MINUS pól je společný
V silovém konektoru PLUS, který vede k regulátoru jsem přidal plus servokabelu (na obrázku je vidět, že jsem použil celý servo kabel, ale jen lenost kabel rozřezat). Tím je připojeno napětí od baterky do přijímače a přenáší se na display vysílače.
Ze servokonektoru regulátoru i serva je vytažen PLUS vodič (červený) a vzájemně propojen. Servo je jediné na 5V.
Do přijímače je od regulátoru i serva jen MINUS a signál.
Malou cenou je nemožnost používat vypínač u regulátoru DSYS Titan, ale vypínače stejně moc nepoužívám. Beru model "pod napětím" za odjištěný :D .


Přílohy:
DSC_0101.JPG
DSC_0101.JPG [ 90.94 KiB | Zobrazeno 581 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1056
Bydliště: Praha
Zdravim,

nejsem si jistý (ale vyzkouším to) neposílá náhodou přijimač info zpět do Tx o napětí v přijimači až po stabilizaci na 5 V ?

Vyzkouším to a taky by se mi to takto hodilo. Rakos :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3881
Přijímač nic nestabilizuje (myslím na straně výstupu pro serva, ne interní pro CPU, který je mnohdy spíš na 3,3V), na venkovní sběrnice je to, co se tam pošle. V tomto ohledu je myšlenka tomasc v pořádku, mám ale jiný zásadní dotaz.

Jak jsi Tome přišel na to, že IA6 je HV na 2s? Je na něm zcela jasně napsáno "4-6,5V", to samé je v papírové dokumentaci a nejsem si vědom, že bych někde viděl pro tento přijímač potvrzenou podporu HV napájení...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 18:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 63
Obrázky: 2
Nejen z toho příjmače jde přímo vytáhnout měření "pohoné baterii " škrtnout plošnák a napájet káblík, provozoval jsem je včetně nastavení alarmu :) Firmware byl přehraný za alternativní z netu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 18:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3881
Jojo, podobných fint je kolem Flysky více, tuhle jsem sice osobně nezkoušel, ale popis vypadal rozumně.
Můj dotaz mířil vyloženě k té větě, že IA6 jede na dva články sám od sebe, což se mi nezdá...

EDIT - ať je to tu komplet, tak odkaz: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... -(and-iA6B)-voltage-telemetry-mod , tohle je ta úprava IA6 pro telemetrii externí baterky, testováno i pro 3s.
Co se týče aktualizace firmwaru RX, tak to ani nemusí být třeba, záleží na tom, jaký firmware je ve vysílači, u alternativních jde leckdy alarm nastavit rovnou, takže tímhle bych to nekomplikoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 20:09 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
rakos píše:
neposílá náhodou přijimač info zpět do Tx o napětí v přijimači až po stabilizaci na 5 V
Neposílá. Už z principu posílá to, co má na vstupu. K čemu by jinak ta informace o telemetrii byla.

tomashr píše:
Jak jsi Tome přišel na to, že IA6 je HV na 2s?
Pokusem. Neříkám, že je to správně. Ale pokud něco jede na 6,5V tak to pojede na 8V. Dříve jsme provozovali přijímače, které byly deklarované na 4,8V na pětičlánek NiMh...

bahora píše:
Firmware byl přehraný za alternativní z netu.
Tak na tohle jsem potřeboval cca 3minuty bez počítače.... Ale do budoucna to tak asi udělám. Až se nahromadí přijímače. Nebo až někde naskladní JETI DS 6.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 20:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 293
Bydliště: Brno
bahora píše:
Nejen z toho příjmače jde přímo vytáhnout měření "pohoné baterii " škrtnout plošnák a napájet káblík, provozoval jsem je včetně nastavení alarmu :) Firmware byl přehraný za alternativní z netu.

Ano, tohle funguje (teda já jsem ani nepřehrával firmware v Rx, jen jsem proškrtl plošňák a vyvedl přívod externího napětí (proto společné zemi) na prostřední pin konektoru pro párování. Jen jednou asi z pěti kusů jsem toho asi proškrtl víc a přestalo mi fungovat měření úplně. Takže jedno Rx mám v rezervě. Ve Sky Surferovi mám Arduino (teda Pro Micro) které posílá jako telemetrii všechno možné, například teplotu, tlak, výšku, a tam jsem teda přidělal i měření baterky. Tak asi tohle poškozené Rx dám do Sky Surfera.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HALÍŘ a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz