Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 116 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 27.02.2019 12:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2849
Bydliště: Praha Letňany
Tak jsem se včera dokopal k tomu, že jsem aktualizoval alespoň část svých přijímačů, jedním z nich je i GR-12 +3xG (kat.č. 33576). Zdá se, že vše funguje, ale nemůžu přijít na to, jak nastavit, abych mohl mody stabilizace měnit pomocí přepínače z rádia. V manuálu o tom není ani slovo. Jde to vůbec nebo musím měnit mody pouze přes nastavení v menu Telemetry?

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 27.02.2019 13:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.4.2016
Příspěvky: 113
Bydliště: Žatec
Jde to,7a8 kanál je k tomu určenej.teda jeden je pro zisk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.02.2019 1:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2849
Bydliště: Praha Letňany
kope píše:
Tak jsem se včera dokopal k tomu, že jsem aktualizoval alespoň část svých přijímačů, jedním z nich je i GR-12 +3xG (kat.č. 33576). Zdá se, že vše funguje, ale nemůžu přijít na to, jak nastavit, abych mohl mody stabilizace měnit pomocí přepínače z rádia. V manuálu o tom není ani slovo. Jde to vůbec nebo musím měnit mody pouze přes nastavení v menu Telemetry?

Tak jsem to nakonec dohledal-na stránkách graupnera je nová verze manuálu. Ono se nejprve musí kanálům (některému z kanálů 7-16) přiřadit spínač - přepínač, otočný ovladač, tahový ovladač. Pak se to v nastavení objeví. Dá se nastavit přepínání modu (dokonce zvlášť pro ail+elev a pro rud), stupeň stabilizace v rozsahu 0-10 (zase zvlášť ail, rud, elev) a zisk v rozsahu 0-200%. I když mít to nastavené zvlášť pro jednotlivé ovládáné plochy na různý spoínačich si nedovedu představit - to by člověku při ladění stabilizace a současném řízení modelu musely lítat ruce po rádiu jak klavíristovi po klávesách :D .
Jen se mi zatím nějak divně chová to přepínání modů. Mám ho na třípolohovém spínači a čekal jsem, že mody půjdou při přepínání za sebou 0,1,2. Ale ne jde to 0, 2, 3. Takže se přeskočí mode 1="normal gyro correction" a po přepnutí mohu mít buď mod 2="heading lock" a nebo mode 3="rate mode". Podle manuálu by se mělo dát to přepínání modů dát i na otočný ovladač, kde Modu 0 odpovídá -100% pozice ovladače, Modu 1 -50%, Modu 2 0% a Modu 3 cokoli nad +50% pozice otočného ovladače. Ale představa, že v případě nějaké krizovky pouštím knipl a točím otočným ovladačem, abych s ním otočil na -100% a vypl tak stabilizaci... 8O To na přepínači je to mnohem bezpečnější a snažší.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.02.2019 5:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18634
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kope píše:
... představa, že v případě nějaké krizovky pouštím knipl a točím otočným ovladačem, abych s ním otočil na -100% a vypl tak stabilizaci... 8O To na přepínači je to mnohem bezpečnější a snažší.

Tak si k tomu řídícímu kanálu přimíchej ještě virtuální kanál "S" a dej to na spínač, kterým to vždycky shodíš na těch -100%. Můžeš to tím mixem shodit i víc a jen ten kanál omezit na -100% aby to neblblo a shodilo to při každé poloze toho točítka.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.02.2019 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1202
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Používám mod 0, 1, 2 na třípoloháči. Mám subtrimem posunutý střed tak, aby se sepnul mod 1. Možná by šel použít Dual Rate na roztažení výchylky pro sepnutí modu 3. To jsem ale nezkoušel, protože trojku nepoužívám. Mod 1 je náročný na serva. Zvlášť při vyšším zisku.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.02.2019 21:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2849
Bydliště: Praha Letňany
To janva: Díky za tip. Vyřešeno-nastavil jsem offset -50%, tím ve druhé poloze spínače skáče mode 1 a omezil jsem travel na 50%, tím ve třetí poloze spínače skáče mode 2. Takže přesně tak, jak chci. Ještě jednou díky.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 11:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Mám GR18+3xG+3A+Vario No. 33579 z druhé ruky. Nejdřív jsem zjistil, že jsou tam nějaká nastavení od předešlého majitele, ale klasický Gr reset s podrženým tlačítkem a připojením napájení zde nefunguje. Až pomocí ochotné podpory z Trivoxu jsem se dozvěděl, že u tohoto a minimálně ještě u Gr24 gyro a Falcona je vyjímka. Resetovat se musí pomocí prográmku Micro_swloader a k tomu je GR18-_Werksreset. Nebo pak pro aktualizaci ten samý Micro_swloader a příslušný soubor.bin. Já šel z V_201 na _V204. Tedy známé Firmware upgrade studio se zde nepoužívá. Všechny ty softy jsou ke stažení ze stránky přijímače: https://www.graupner.com/News/Receiver- ... 4-und-Q05/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 15:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Je to popsané i v novém manuálu k přijímači, ale bohužel jen anglicky a německy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 19:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18634
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No, taky jsem se u toho zapotil než jsem na RCGroups našel zmínku o tom mikroswloaderu... :mrgreen:
Nevím co je k tomu vedlo, asi tam něco začali hulit :lol:

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1202
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
jyrry píše:
No, taky jsem se u toho zapotil než jsem na RCGroups našel zmínku o tom mikroswloaderu... :mrgreen:
Nevím co je k tomu vedlo, asi tam něco začali hulit :lol:
Je tam jiný HW i SW a nejspíše od jiného vývojáře/programátora, tak asi proto. :)
(Ten prográmek je tu ale zmiňovaný několikrát.)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 20:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 22
Bydliště: Kladno
Nový Falcon 12 s variem (S1034) je v prodeji https://www.trivox.cz/?section=item&id=107525, no nechají si ho hoši graupnerovic dobře zaplatit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 116 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz