Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 5:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16170
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Synek zvažuje do EDF přijímač se stabilizací. 6 kanálů je mu málo a devítikanál Gr-18 +3xG s variem je mu trochu drahý - pro plošníky je jen verze s variem (ten levnější bez varia je jen pro brtuloidy).
Nejlevnější je Gr-12 +3xG - ten použít pro letové funkce (ono toho stejně nejde víc stabilizovat) a pro pičičárny (podvozky, světla, klapky a tak) napárovat jako druhý Rx obyčejný Gr-12 (ty tu máme) s přemapovanými výstupy (7-12).
Používáte to tak někdo? Má to nějaké zádrhele?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 7:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1141
Bydliště: Brno sever
Já jsem provozoval GR-16 + GR-24, kvůli počtu kanálů. Mixy jsem prostě dělal v přijímačích.
Problémy byly jen ty na první pohled zřejmé, jako strašná drátovačka, zabralo to víc místa a telemetrické senzory se přenáší pouze z jednoho přijímače - lze vybrat, ze kterého. Funkčně v pořádku a bezproblémové.
GR-18+3G stojí kolem 3 tisíc, což podle mě není tolik, ale je to samozřejmě na vašem rozhodnutí. GR-12+3G stojí asi 1600.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 12:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16170
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No... ten Gr-18 pro plošníky stojí přes 3500,- ... Gr-18 pro coptery stojí o 1000,- méně ale je jen (???) pro coptery....
Obyčejné Gr-12 tu mám 3 ... takže by mladý pořídil jen ten Gr-12 s gyrama.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 14:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1141
Bydliště: Brno sever
Pak je tu ještě možnost - použijte přijímače, co máte doma a kupte toto https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2892 nebo toto
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=1969
Nebo toto https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2961


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1029
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Jirko, myslím, že by to mělo fungovat tak jek píšeš. Zkusím to.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 19:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16170
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Dík, stejně bych ten Gr-12 +3xG chtěl zkusit i pro jiné éro, tak ho objednám.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1029
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Zatím ho neobjednávej! Nejdřív to vyzkouším. Může být problém.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 18:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1029
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Tak že, vyzkoušena kombinace GR-12+3G a GR-12L. Ta nefunguje, na "L" nejde přemapovat kanály nad šest. Další zkoušená kombinace byla GR-12+3G a GR-24. Ta funguje. Mapování bez problémů. Jiný přijímač tady volný nemám. Zkoušeno s vysílačem MZ-24.
Zajímavé je, že pokud odpojím od napájení stabilizační RX nabindovaný jako RX1, tak vysílač nezahlásí výpadek. Bindovat jako RX2 jsem ho nezkoušel.

Zkus jak je na tom s mapováním ta tvoje GR-12.

Jinak ta GR-12+3G je osmikanál. Jsou tam dva virtuální kanály pro přepínání modů a případné nastavování zisků.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 1:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.4.2016
Příspěvky: 3
jyrry píše:
No... ten Gr-18 pro plošníky stojí přes 3500,- ... Gr-18 pro coptery stojí o 1000,- méně ale je jen (???) pro coptery....

Provozuji GR-18 Copter (obj.č. S1019) v plošníku. Stačilo "vygůglit" na internetu (ne u GRAUPNERa) správný firmware.

_________________
a_safra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 8:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2481
Bydliště: Praha Letňany
a_safra: A podělíš se o odkaz?

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hott HF modul M-G1 pro MC 19-22s
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 12:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.4.2016
Příspěvky: 3
soubor se jmenuje GR18L_S1019_V150_AIR_HELI.bin a je např. na:

https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2035316-Graupner-Radio%C2%92s-and-HoTT-Products/page161

_________________
a_safra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 14:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1029
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Tenhle soft by Jyrrymu nestačil. Potřebuje V2.xx. Ale díky, použitelný je.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 18:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16170
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
janva9 píše:
... Zkus jak je na tom s mapováním ta tvoje GR-12...

Jo, dobře, namapuju až kanál 16 ale nevím jestli ho Mx-20 jen tak vysílá nebo jestli tam je neutrál od FS 8O

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1029
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
jyrry píše:
Jo, dobře, namapuju až kanál 16 ale nevím jestli ho Mx-20 jen tak vysílá nebo jestli tam je neutrál od FS 8O
MX-20 posílá jen 12 kanálů. Sedm nebo osm použiješ do stabilizačního RX1 a zbytek do obyčejného RX2. Na RX1 počítám motor(y), dvě křidélka, dvě výškovky a směrovku(y). Vektorování na "Y"kabel k výškovkám a směrovce. Je potřeba použít rychlá digi serva pokud možno s kovovým tělem. V modu 1 a 4 hóódně makají a topí.

Edit: Samozřejmě v Modu 1 a 3. Čtyřka není. Mody jsou čtyři, 0, 1, 2 a 3.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 11:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16170
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak je ten šestikanál na poště... To bude zase študováníčko :mrgreen:
Zdeňku, ty motory ("plyn") ale nemusí jít přes ten stabilizační, ty to neřídí. Nebo jo?
Nevychází mi ty počty - 2x křidélka, 2x výškovka a 2x směrovka a už není kde brát :?
Ty virtuální kanály jsou předpokládám zisk a vypínání stabilizace ?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz