Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 8:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 15
RCStudio píše:
Ne myslel jsem to tak ze GRX8 je citlivy na otoceni napajeni. Pokud se GND dostane na signal muze se poskodit dany vystup a pri napeti nad 6V muze odejit cely procesor.


To jsem potřeboval slyšet :-) Klidně je možné, že jsem omylem konektor otočil.. cpal jsem to do malýho prostoru a s konektorama to nebylo moc jednoduché...

Problém vyřešen :-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 8:28 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Problem urcite neni vyresen, ja tu infomaci dostal pred 2 dny, nekdo ji vedel uz pred zhruba mesicem, nedovede si predstavit jak jsem je sjel. Resim ted zpusob jak vsem pomoci a prijimace jim uvest do funkcniho stavu.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 9:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 15
Qjuar píše:

To jsem potřeboval slyšet :-) Klidně je možné, že jsem omylem konektor otočil.. cpal jsem to do malýho prostoru a s konektorama to nebylo moc jednoduché...

Problém vyřešen :-)



Já jsem to přijal jako vlastní chybu... přece jen je neobvyklé, že by se otočením konektroů mohl přijímač poškodit nebo "pobláznit", ale na druhou stranu, na obalu není zapojení nakreslené pro nic za nic :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 16:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 15
A mám další otázku...
Vím, ze má psané provozní napětí od 4V, ale lze ho použit s 1LiPol? Nebo se při 4V na tvrdo vypne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 19:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2075
Bydliště: Zavar, SK
Kontrolná otázka: ako dlho vydrží jednočlánok na napätí > 4V? Odpovedz si sám :roll:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 19:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Proto se asi ptá, jestli se přijímač vypne při 4 voltech nebo jestli umí pracovat i s nižším napětím. :wink:

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 8:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 15
JosefSvejk píše:
Proto se asi ptá, jestli se přijímač vypne při 4 voltech nebo jestli umí pracovat i s nižším napětím. :wink:


Přesně tak, chtěl jsem si ušetřit vyndání přijímače z letadla, kde je "nacpanej"... Ale nakonec mi asi nezbyde nic jiného než si to otestovat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 8:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je tam regl s droupdown 200-300mV a protoze elektronika jedne na 3.3V je mimimalni napajeni zhruba 3.6V, je to vsak riskantni nebot pri napajeni 1S muze clanek hodne kolisat s odberem jinych komponent.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 9:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2075
Bydliště: Zavar, SK
JosefSvejk píše:
Proto se asi ptá, jestli se přijímač vypne při 4 voltech nebo jestli umí pracovat i s nižším napětím. :wink:

Mne je jasné, prečo sa pýta. Ale ak výrobca doporučuje >4V, tak dávať tam jednočlánok znamená prevádzkovať to pod 4V, pretože nad 4V to moc dlho nevydrží. A keďže jednočlánok končí povedzme pri 3V tak sa mi zdá nezmysel to skúšať. Ale proti gustu, žiadny dišputát :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 16:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Rieši ten nový Firmware aj niečo iné, okrem to blbé chovanie sa serv?
Ide my o to, že som ho už osadil (prehodil za X8R) do úzkeho trupu F5J 100" a nechce sa my ho znova od tade pitvať aby som mohol spraviť upgrade. Mne chodia v modely serva normálne, nehrozí žiadne iné riziko? Keď ho budem dávať do druhého modelu tak by som ho potom upgradeol, ale dúfam že to tak skoro nebude :D

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: úte 07.11.2017 8:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nic jineho FW neresi, neni treba upgrade kdyz serva chodi.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 10.12.2017 10:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň
Vysvětlí mi někdo, prosím, jak je to s kanály na tomhle přijímači? Z popisu jsem to totiž úplně nepochopil. Pokud nebudu používat redundanci tak mám fyzicky 8 PWM výstupů? Můžu v režimu 8 kanálů použít i s.bus nebo jeho použitím mám pak výstupů jen 6?

Chtěl bych ho dát do větroně, kde mám 7 kanálů a zároveň tam bude píchlý externí BEC, ale taky bych chtěl mít připojené MLVSS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 17:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Androxx píše:
Vysvětlí mi někdo, prosím, jak je to s kanály na tomhle přijímači? Z popisu jsem to totiž úplně nepochopil. Pokud nebudu používat redundanci tak mám fyzicky 8 PWM výstupů? Můžu v režimu 8 kanálů použít i s.bus nebo jeho použitím mám pak výstupů jen 6?

Chtěl bych ho dát do větroně, kde mám 7 kanálů a zároveň tam bude píchlý externí BEC, ale taky bych chtěl mít připojené MLVSS.


SBUS mód: pouze 6 kanálů. Kanály 1-6 pracují v režimu vysoké preciznosti PWM (chybovost < 0.5 μs)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 18:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň
Tohle si umím přečíst sám, dokonce umím i používat Google, z hlediska mojeho dotazu je ale výpovědní hodnota 0 :roll:

Na RCG se psalo něco o tom, že v PWM režimu (8 kanálů) bude funkční i s.bus in, údajně to tam doplňovali v novější verzi FW, tak mě zajímá jak to je. Tam to všichni řešili kvůli připojení druhého přijímače, o připojení další telemetrie jsem nic nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Já ten prijímač mám. Mám nahratú poslednú verziu sof. Skrátka buď to spáruješ, ako PWM a máš 1-8k (SBUS je vypnutý), alebo to spáruješ, ako SBUS a máš všetkých 16k (1-16k) na SBUS OUT, ale máš iba 6k (1-6), kanál 7 je vypnutý a k8 je SBUS OUT. SBUS IN - druhý prijímač pre režim redundantní. SBUS IN nič iné zatiaľ nerieši. Telemetriu môže vysielať vždy iba jeden prijímač. Čomu nerozumieš? :o

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: koko, kope a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz