Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 0:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
měl bych dotaz. Kdy FrSky dotáhne do konce GPS? Stále je ticho kolem nápravy zobrazení trasy v mapě, jen zklamaných uživatelů přibývá. A ne jen u nás.


Nic osobního, jen se ptám.


Síce to sem nepatrí, ale mne Google Earth trasu zobrazuje cez Companion (aspoň zobrazovalo, už ho dlhšie nepoužívam) . Ale aj tak ho mám hodený (senzor GPS) v šuplíku. Pokiaľ nabehol pod holím nebom mu trvalo aj 15 min. a aj potom vynechával. Skrátka sľuboval som si od toho viac, ale skúsim ho oprášiť v novom modely F5J.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 22:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1605
Bydliště: Palkovice
no mi to neukazuje po změně sw vysílače na novější. Ne starém to šlo. GPS pozice načte, ale když se snažím to spustit přes Companion, tak to vyznačí jen místo a název modelu. Trasa, jakoby byla v podzemí. Mám podezření, že to načítá výšku v mínusových hodnotách, protože když začnu přibližovat ( snižovat výšku pohledu), zmizí i ten název modelu, ale možná to bude něco jiného. Někde udělali soudruzi z FrSky chybu a uživatel jim nestojí za to, aby chybu napravily.

Co se týká náběhu signálu, trápil jsem se s tím dost dlouho. Jednu dobu mi to ukazovalo souřadnice o 71 km jinde, než jsem stál. Měnil jsem antény v GPS modulu, ale pořád stejný výsledek. Až poslední pokus zabral. Od té doby to nabíhá do 3 minut, výpadky nejsou a přesnost polohy se zvýšila na nějakých 50m. Ale záleží na tom, kolik satelitů zrovna najde. Mám podezření na konektor, který je použit na spojení antény GPS s deskou.
Máme s nimi velmi nedobré zkušenosti. Nenasadíš ho správně a můžeš ho klidně vyhodit. Druhý pokus bude loterie 50/50.


Naposledy upravil Standa Stuchlý dne pát 29.09.2017 22:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
no mi to neukazuje po změně sw vysílače na novější. Ne starém to šlo. GPS pozice načte, ale když se snažím to spustit přes Companion, tak to vyznačí jen místo a název modelu. Trasa, jakoby byla v podzemí. Mám podezření, že to načítá výšku v mínusových hodnotách, protože když začnu přibližovat ( snižovat výšku pohledu), zmizí i ten název modelu, ale možná to bude něco jiného. Někde udělali soudruzi z FrSky chybu a uživatel jim nestojí za to, aby chybu napravily.


V Open Tx 2.2 som to ešte neskúšal, tak neviem. V 2.1.9 my to ako tak chodilo. Budem to musieť vyskúšať.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 22:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1605
Bydliště: Palkovice
nepoužívám GPS stále a nijak na tom nelpím. Jen mne štve, že vydám peníze za zařízení, které jakž takž funguje a po update sw se místo zlepšení, stane z GPS nefunkční krám. Taková investice a přístup výrobce mne vyloženě vytáčí. A když si projdu zahraniční fóra na toto téma, nejsem zdaleka sám, kdo je tímto přístupem "rozladěný". Použil jsem výraz, nejčastěji používaný na západ od nás. U nás se nejčastěji používá výraz "nasraný". Myslím, že to bez falešné korektnosti přesněji vystihuje pocity uživatelů GPS Frsky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: sob 30.09.2017 23:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
nepoužívám GPS stále a nijak na tom nelpím. Jen mne štve, že vydám peníze za zařízení, které jakž takž funguje a po update sw se místo zlepšení, stane z GPS nefunkční krám. Taková investice a přístup výrobce mne vyloženě vytáčí. A když si projdu zahraniční fóra na toto téma, nejsem zdaleka sám, kdo je tímto přístupem "rozladěný". Použil jsem výraz, nejčastěji používaný na západ od nás. U nás se nejčastěji používá výraz "nasraný". Myslím, že to bez falešné korektnosti přesněji vystihuje pocity uživatelů GPS Frsky.


Súhlasím! A nieje to najlacnejší senzor. Já ho už dlhšie nepoužívam, kvôli spomínaním problémom.
Ale je to tu mimo témy.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 0:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Spároval som prijímač G-RX8 a idem pitvať hotový osadený model F5J Element. Tak nerád to robím, ale úspora hmotnosti, miesta a kábla sa hodí v tej malej gondolke. Zato som ho kupoval a ušetril za vário, ktoré sa my hodí do druhého modelu. Horšie to bude s tým 7. kanálom, ktorí je dosť neprakticky osadený na Rx na opačnej strane. Predtým som tam mal X8R (+vario) a ten má konektory na jednej strane a k tomu mám aj prispôsobené káble, tak neviem či tam mám až takú rezervu.

Čo by som na G-RX8 vylepšil už teraz:
1. 7CH- konektorov na jednej strane (kvôli inštalácii do modelu)
2. Vstup Smart port (JR-Futaba konektor)
3. Dlhšie antény (ale to nieje problém vymeniť, sú na konektorch)
4. Min. plných 7 kanálov pri použití redundancie (satelitu). Myslím, že satelit bude chcieť použiť väčšinou každý do veľkého vetroňa a ten potrebuje min. 7 kanálov. Nepochopím, ako im toto mohlo újsť! Prijímač, že vraj navrhnutý pre vetrone. (nasra..ma)

Napriek tomu vďaka zaň! Má aj svoje plusy:
1. Úspora hmotnosti cca. 15g oproti Rx X8R + Vario
2. Úspora miesta a kábla do varia.
3. systém redundancie (Len pri použití 6CH, ale na SBUS je stále 1-16)
3. Analógový vstup A2.
4. Integrované Vario High precision (vysoko presný variometrický snímač)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: sob 07.10.2017 12:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 13
Je možné, ze by z nějakého důvodu nefungoval 3ti a 6ty kanál? V režimu PWM všechno funguje krom těchto 2 kanálu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Qjuar píše:
Je možné, ze by z nějakého důvodu nefungoval 3ti a 6ty kanál? V režimu PWM všechno funguje krom těchto 2 kanálu


Áno, keď máš naopak zasunuté konektory na prijímači. Sorry za ironiju inak si to neviem vysvetliť.
Alebo vadný Rx, ale to sa my nezdá.
6. a 7. nefunguje pri prepnutí do režimu Redundancie (sat. Rx) Ale 3.CH musí ísť.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 1:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 13
Taky mi to přijde divné, když do těch kanálu připojíme napájení tak přijímač oživne, ale jak kdyby z něj nešel siginal pro servo (regulátor... to je jedno).

Ještě mě napadlo, že pro tyto kanály z nějakého důvodu nevysílá rádio (OpenTX), ale to je asi nepravděpodobné


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 2:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Qjuar píše:
Taky mi to přijde divné, když do těch kanálu připojíme napájení tak přijímač oživne, ale jak kdyby z něj nešel siginal pro servo (regulátor... to je jedno).

Ještě mě napadlo, že pro tyto kanály z nějakého důvodu nevysílá rádio (OpenTX), ale to je asi nepravděpodobné


Máš na kanáli 3 motor? Pozri v rádiu (obrazovka kanálov) či ti tam tie kanáli behajú. Ak nie tak to možno máš zle v mixoch. Nemáš zámok v špec. funkciach na kanál 3? (podmienený prepínačom)
Aké máš rádio?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 17:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 13
juraj.jurej píše:

Máš na kanáli 3 motor? Pozri v rádiu (obrazovka kanálov) či ti tam tie kanáli behajú. Ak nie tak to možno máš zle v mixoch. Nemáš zámok v špec. funkciach na kanál 3? (podmienený prepínačom)
Aké máš rádio?


Jsem to procházel, a když na kanál dám servo založím nový model a smažu všechna nastavení, tak mě to nejede, ale zase nemám druhy přijímač kde bych to otestoval

Horus x12s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
Qjuar píše:

Jsem to procházel, a když na kanál dám servo založím nový model a smažu všechna nastavení, tak mě to nejede, ale zase nemám druhy přijímač kde bych to otestoval

Horus x12s


Mixy, vstupy zmazať nemôžeš. Programuješ v OpenTx?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 10:51 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Qjuar píše:
Je možné, ze by z nějakého důvodu nefungoval 3ti a 6ty kanál? V režimu PWM všechno funguje krom těchto 2 kanálu

Neotocil jsi nahodou na techto kanalech konektor? pri napajeni nebo od serva?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1630
Bydliště: Nitra Slovensko
RCStudio píše:
Neotocil jsi nahodou na techto kanalech konektor? pri napajeni nebo od serva?



Na to som ho už upozorňoval. On nato príde, len sa my zdá, že je začiatočník (čo nieje hanba) a musí si pár veci osvojiť a hlavne naučiť sa programovať rádio.

Nech si vytvorí základný štvorkanálový model (so sprievodcom) a potom to odskúša.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač s variem FrSky G-RX8
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 7:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ne myslel jsem to tak ze GRX8 je citlivy na otoceni napajeni. Pokud se GND dostane na signal muze se poskodit dany vystup a pri napeti nad 6V muze odejit cely procesor.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz