Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Asi něco takového. Dělá se i 868 MHz, ten by byl asi ještě lepší. Osobní zkušenost ale nemám, třeba se ozve někdo, kdo to používá.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 21.02.2017 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 684
Já bastlím telemetrii s těmito moduly: http://arduino-shop.cz/arduino/1394-433 ... 0wodb54DYw a Arduinem. Ale GPS zatím nepřenáším, jen napětí a proud pohonu a pracuju na snimání otáček. A v provozu to zatím taky nebylo, jen běhám kolem baráku a zkouším dosah. V každám případě to určitě není pro nikoho, kdo nemá zkušenosti s elektronikou a programováním. Ty moduly o příspěvek výš jsou plus mínus totéž v hezké krabičce.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 23:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
Muzete mi doporucit nejakou 2,4 GHz sadu s prijimacem s PPM za rozumnou cenu ? Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 23:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9984
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ten tvůj požadavek je strašně obecný a navíc v né zrovna správném vláknu. Zkus se napřed rozkoukat trochu tady: http://www.rcmania.cz/viewforum.php?f=128


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 28.02.2017 22:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
Dobry den, tak kamarad napichnul prijimac k osciloskopu a vypadalo to presne jako PPM tak jsem objednal prijimas fs-ia6b s PPM ale nefunguje to a na osciloskopu to fs-ia6b vypada presne obracene viz foto... co s tím ???


Přílohy:
IMG_2121.JPG
IMG_2121.JPG
[ 125.05 KiB | Zobrazeno 598 krát ]

IMG_2120.JPG
IMG_2120.JPG
[ 117.52 KiB | Zobrazeno 598 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 28.02.2017 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1664
Bydliště: uhlířská lhota 74
jen z praxe, měl jsem na stole pá rtaěchto ,,paskvilů,, se zákaznickými systémy řízení od čínských výrobců a vždy nakonec vyšlo levněji komplet vyměnit elektroniku za klasickou modelářskou.
Byloto několikanásobně rychlejší než zjištovat co kde a akm jde a co se kam musí poslat aby něco někde fungovalo, vždy zustal pohon s motory ostatní se dalo nahradit modelářsky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 0:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
polom píše:
Dobry den, tak kamarad napichnul prijimac k osciloskopu a vypadalo to presne jako PPM tak jsem objednal prijimas fs-ia6b s PPM ale nefunguje to a na osciloskopu to fs-ia6b vypada presne obracene viz foto... co s tím ???
Já na těch obrázcích nic obráceně nevidím. Ten hustší je ale 6-ti kanál, ten druhý je minimálně 7 kanál ale protože je nastavena jiná časová základna - není vidět celý rámec. (I to se dá napravit ale ....)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 12:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
Tak to jsem se asi špatně vyjádřil. Ty obrázky z osciloskopu jsou z nového zařízení. Na obrázků jsem podle ruky udělal náčrt obou měření na osciloskopu a prave nevim jak to zapojit nebo co pouzit aby prubehy byly stejne...


Přílohy:
IMG_2123.JPG
IMG_2123.JPG
[ 45.3 KiB | Zobrazeno 559 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 13:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2307
Bydliště: Ústí nad Labem
Ty průběhy jsou inverzní. Jestli potřebuješ z jednoho udělat druhý, musíš zařadit invertor (logický člen, možností je mnoho, stačí i obvod s jedním tranzistorem).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 13:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
Super - rada co presne potrebuji :) a rada kde a co koupit abych nekoupil blbost ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9984
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mělo by stačit tohle zapojení. Ta zenerka tam být nemusí a odpor v bázi tranzistoru bych zmenšil na 10k.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 0:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
zdravím tak to dobře dopadlo a invertor funguje jak má - nevim jestli to psat sem nebo do jineho vlakna ale potreboval bych zmenit na FS-i6 vysilaci kanaly ktere jsou na ovladacich packach. Jde mi o to aby to vysilalo packa nahoru kanal 1 a do stran kanal 3 ale kdyz zkousim ruzne mode tak to tam je jinak :( diky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 1:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9984
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak s tím už ti bohužel neporadím. Nějaké přemapování kanálů ta souprava asi mít nebude, takže pak asi jedině přeházet kabely přímo od potenciometrů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 10:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.2.2017
Příspěvky: 26
To uz me taky napadlo ale nasel jsem hromadu alternativnich firmwaru tak jestli nestaci nejaky tam nahrat... ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9984
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To bohužel nevím, ale moc tomu nevěřím, že by nějaký FW řešil přemapování kanálů.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz