Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: pon 08.05.2017 16:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 108
Bydliště: Praha - východ
supan píše:
jj cudlik mam tam kde má byt tj na straně kde je pripojený kablik.
Díky za1. radu a prosím o další :-)

... a kabel je taky připojený k druhému konektoru? (vlastní zkušenost)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: pon 08.05.2017 17:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ještě jeden, ale asi úplně pitomý dotaz. servokonektor jsi měl zapojený správně? A druhý pitomý dotaz v tom programu je dole zaškrtávátko které musí být zaškrtnuté aby nastavování fungovalo. Ano vím, že to jsou blbé dotazy ale co kdyby.

Odesláno z mého LG-H960 a podpis odstraním

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: úte 09.05.2017 20:53 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vyresilo se to. Cast s8r sla bez diod zluta a modra. Nestastne bylo, ze to byla jen cast nasi dodavky a kdyz jsem to kontroloval bylo to ok a mezitim utwklo par prijimacu bez diod. Pak uzivatele nevideli kalibraci. Klientum jsme samozrejme diody na nase naklady nainstalovali...

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: úte 20.06.2017 22:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 312
Bydliště: Hradec Králové
Jak přesně má být umístnění přijímač v modelu? XY tj v ose trupu a v rovině chápu, ale je potřeba dodržet osu rotace pro PITCH? Ta odpovídá CG?
Zatím na stole mi výškovka chodí podle oka OK, ale směrovka reaguje spíše škubáním.
Je to teda S8R, ale to budu jedno ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.06.2017 8:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ta rovina se naklani stejne, skubani smerovky odpovida SAS coz je kompenzace vnejsich vlivu a chova se to tak.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.06.2017 22:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 312
Bydliště: Hradec Králové
Ještě mě napadá: je pokaždé po připojení baterky a provedení self testu pohnout všema pákama na maximální výchylky?
Pokud používám přepínání rozsahu tak je předpokládám nutný to udělat v režimu s max rozsahem. Je to tak?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 8:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano, ale posledni FW si rozsahy pamatuje takze se self check nedela po kazdem startu. Ano s max aby stabilizace vedela co si muze dovolit.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 19:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 312
Bydliště: Hradec Králové
Jakou úroveň zisku stabilizace používáte? Já jsem skončil na cca 33%. Při větších hodnotách sebou začíná letadlo nepředvídatelně třást či pohazovat. Na této hodnotě, ale občas hází výškovka, rychle +- cca 25%. Testováno v silném větru 5m/s a nárazy šly přes 9m/s.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 20:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 421
Bydliště: Žďár n. S.
Andrews píše:
Jakou úroveň zisku stabilizace používáte? Já jsem skončil na cca 33%.
Dospěl jsem ke zhruba stejné hodnotě, kolem 30% to chodí rozumně.

Taky jsem zkoušel experiment - kalibrovat Autolevel do náklonu tak, aby v bezvětří kroužil na místě :P
To teda moc nechodí, po 1-2 okruzích jaksi usoudí, že už bylo náklonu dost a začne se postupně srovnávat a letět do pryč.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 16.07.2017 13:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 312
Bydliště: Hradec Králové
Tak jsem udělal test na úplného bezvětří a vypadá to takto. V přímém letu, kdy nehrabu do výškovky a mám konstantní plyn je vše ok. Ale jak začnu přidávat a pomalu přitahuji (třeba loop) tak začne výškovka kmitat. Nebo v situaci kdy to v rychlosti mířím dolů a začínám přitahovat na srovnání. Povedlo se mi to rozkmitat i v přímém letu. Z toho usuzuji, že by to mohly být vibrace motoru. Potencionální problém by mohla být i dvojitá výškovka, kdy serva mají trochu jinou dráhu chodu.
Takže zkusím hrábnout do nastavení Gyro gain Elevator přes kabel a uvidím ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 11:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Nazdar. Dal jsem s6r do messerschmitta 163. Nastavil dle videa Rimra stabilizaci. Zisk gira i autolevel.Ale asi se mi moc nepodařilo. Mám taranise qx7 a ve videu se nastavovalo na jiným Taranisu. Hodně podobný, ale jiný. Jsem amatér s frsky i celkově. Na svým qx7 sem nenašel monitor kanálů abych mohl překontrolovat jestli se povedlo nastavení. Každopádně po zapnutí stabilizace mi model reagoval na pohyby v ruce. Takže jsem s velkým sebevědomím dostal model do vzduchu a tam moje sebevědomí skončilo. Hned jak sem se dostal cca 20m do vzduchu jsem pustil výškovku a model šel okamžitě k zemi. Po dorovnání a zvednutí výš jsem opět pustil knipl a zase dolů, potom zase lehce stoupal. No měl jsem obě ruce plný abych s tím třískl o zem tak abych ho nezničil.

https://youtu.be/QjN49Pzrdek

Upadli mě při jednom nekontrolovaném poklesu modelu kola na magnetu které jsem nestihl odhodit poblíž a nenávratně zmizeli v kukuřici. :D
Od té doby se na messerschmitta jen smutnè koukám a nemám odvahu.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 14:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj to je jen špatné nastavení. Ja mám S6R v Revo p3 od rc factory a je to dobrý. To, že to šlo hned dolů přisuzuji tomu, že jsi neudělal self check kvůli srovnání roviny letu.

Do monitoru kanálu by jsi se měl dostat překlikáváním stránek hlavní obrazovky.

Ještě to zkus poradne nastavit. A nevzdavej to. Ja s tím měl taky trable ale prokousal jsem se.

Odesláno z mého LG-V10 a podpis odstraním

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 20:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Já se úplně nevzdal. Nemám kola, náhradní jsou vyprodaný (asi vím proč) a provizorní podvozek je ve výrobě.
Self check jsem ani nenastavil. Rimr to ve videu neukázal a já to nezvlád. V tom nastavení celkově tápu, ale budu na tom pracovat. Messerschmitt buďto poletí nebo ho rozmáznu o zem :D

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Naposledy upravil Letajici cestmir dne sob 12.08.2017 21:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 20:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3551
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Nebylo by vhodné začít posunutím těžiště a zmenšením výchylky výškovky popřípadě nastavení expa kolem 60%?
Podle videa bych u tohoto chování u svého modelu začal právě tím plus možná vrtule s menším stoupáním a startem proti větru či dopomocí gumicukem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 21:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Posunutím těžiště, ale kam? Výchylky už jsem snížil. Na kolika procentech by jste mi výchylky dopororučili? Gumicuk mi byl taky doporučen, guma ne něj už je doma. Zatím je pořád větrno, ale hned jak přestane se chystám na 2 pokus.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz