Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1263
Bydliště: Vysočina
juraj.jurej píše:
Mám S6R 2.2 Script. Sú tam dva.
Aký je rozdiel medzi lua a luac skriptom?
Tady máš k tomu info ale klidně to neřeš :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 23:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
Zdar pánové,
provedl jsem slibovaný test Autolevlu ve FAil Safe s S8R.
Moc se to nepovedlo. Foukalo moc silně. Test nedokážu vyhodnotit.
Budu testovat ve slabším větru.
Test můžete shlédnou zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Mms_5LG-Kw4
Jediné co se povedlo je přistání - díky Stabilizačnímu asistentu. Jen rukama bych to nedal :-)

Supan


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 23:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 616
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
tak to bol vietor, no moc to nepripominalo zostup na pristatie z tým avtolevelom, a zaverečne pristatie ako autogyrom :D

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 4:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
ingwarr píše:
tak to bol vietor, no moc to nepripominalo zostup na pristatie z tým avtolevelom, a zaverečne pristatie ako autogyrom :D


Přistání bylo se stabilizačbím asistentem - vypinač větru.
Autolevel je jiná funkce.

Supan


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 7:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 616
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
supan píše:

Přistání bylo se stabilizačbím asistentem - vypinač větru.
Autolevel je jiná funkce.

Supan


automatické udržiavanie (auto level) "niečoho" bol som vtom že pristatia lietadla po výpadku signálu, a za pomoci stabilizácie.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 10:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1263
Bydliště: Vysočina
supan píše:
Zdar pánové,
provedl jsem slibovaný test Autolevlu ...
No, odvaha ti nechybí, já v takovým větru odmítám opustit obývák :) .
Od autolevelu bych ale čekal, při správném nastavení, víc. Nechtělo by to udělat znovu self-check - možná s trochu zdviženým ocasem? Nebo víc potlačit výškovku ve FS. A fakt jsi přistával s nastavením SAS?.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 18:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
ellet píše:
No, odvaha ti nechybí, já v takovým větru odmítám opustit obývák :) .
Od autolevelu bych ale čekal, při správném nastavení, víc. Nechtělo by to udělat znovu self-check - možná s trochu zdviženým ocasem? Nebo víc potlačit výškovku ve FS. A fakt jsi přistával s nastavením SAS?.


Autolevel v tom vetru nesel vyzkouset. Lomcovalo to erem. Vypinac vetru jsem mel az na par okamziku zapnuty. Bez nej bych to asi rozbil.
Musim ten Autolevel vytrimovat v bezvetri.
Selfcheck mam udelany ale nastaveni jsem udelal od oka ma stole. Potlacit to urcite chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1263
Bydliště: Vysočina
supan píše:
....Musim ten Autolevel vytrimovat v bezvetri....
A naučit ho klouzat se staženým plynem (t.j. výškovku při FS). Potom bych asi přidal - prvně jen směrovku. Tak pokračuj a piš, zásobuj nás poznatky. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 07.07.2019 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1889
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem

_________________
Futaba T9Cp Super
MiniCorado, Toro 900, Edge 540 V3, Clik NG Evo4, CAP 232 Hainkog, F3K Spam II


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 07.07.2019 21:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 619
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Azy píše:
zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem

Příjímače S6R a S8R jsou pouze pro normální letadla, delty, samokřídla a V-ocas.
S vrtulníky nemám kromě koaxiálů osobní zkušenost (i když jsem vlastníkem jednoho darovaného). Myslím si, že pádlový vrtulník se v základu ovládá podobně jako letadlo (+kolektiv). Tak předpokládám, že by to zprovoznit šlo. Ale ruku do ohně bych za to nedal.
Fukce autolevel by (možná trochu násilně) mohla udržovat vrtulník v rovině.
Zisk stabilizace desky cykliky by bylo dobré mít na nějakém poťáku pro počáteční ladění.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: pon 08.07.2019 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5365
Bydliště: Praha ČR
Azy píše:
zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem


Obávám se, že přeš přijímač jako S6R to nepůjde. Řeší se to ale tak, že se místo gyra dá víceosá stabilizační jednotka, která umí i ty "easy" režimy, to by jít mělo. Jen si ale nejsem jistý, zda se tato jednotka chová rozumně i u klasické mechaniky s pádly, vesměs tomu více sedí bezpádlové mechaniky (ty zas moc nefungují jen s gyrem).
Doporučuji na toto otevřít dotaz ve fóru vrtulníků, tam ti určitě někdo poradí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2019 0:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.7.2013
Příspěvky: 84
Mám menší problém , a to je , že se mi nedaří nastavit S6R, S8R v počítači. Mám SxR Config 1.8.3
přijímač otevře , načte konfiguraci, dole vlevo nápis červený zezelená. Jdou zkalibrovat roviny, nastavit všechno co potřebuju, ale když se dostanu k zápisu, tak to stále zapisuje a nezapíše, Červený nápis nezezelená. V Rx je stále původní nastavení. Má někdo nějakou myšlenku, proč to nejde?

Kabel STK. zapojeno dle RiMra . Mám S6R aktualizovan a S8R z poslední várky . Bindování D16 s telemetrií, 1-16 kanálů. Jestli to není spíš v PC.??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2019 19:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 619
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
zorem píše:
Mám menší problém , a to je , že se mi nedaří nastavit S6R, S8R v počítači. Mám SxR Config 1.8.3
přijímač otevře , načte konfiguraci, dole vlevo nápis červený zezelená. Jdou zkalibrovat roviny, nastavit všechno co potřebuju, ale když se dostanu k zápisu, tak to stále zapisuje a nezapíše, Červený nápis nezezelená. V Rx je stále původní nastavení. Má někdo nějakou myšlenku, proč to nejde?

Kabel STK. zapojeno dle RiMra . Mám S6R aktualizovan a S8R z poslední várky . Bindování D16 s telemetrií, 1-16 kanálů. Jestli to není spíš v PC.??

Matně si vzpomínám na něco podobného. Prodrobnosti už si nepamatuju, ale chyba u mě spočívala buď ve špatné poloze přepínače nebo použitém špatném portu na převodníku STK.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2019 17:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.4.2016
Příspěvky: 51
Bydliště: Rychvald
Mně to taky nešlo. Tak jsem to skusil přes FrSky FreeLink SW a tam to funguje.

_________________
Taranis X9E a různé poletuchy


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz