Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 21:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3551
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Dopředu. Podle toho jak se to chovalo to bylo příliš citlivé na řízení.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 13.08.2017 12:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 682
Bydliště: Teplice, Praha
Letajici cestmir píše:
Na svým qx7 sem nenašel monitor kanálů

http://kolmanl.info/index.php?show=otx_ ... X7_MONKAN2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: pon 14.08.2017 16:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Aha! Tak o tomto menu vím. Tak to sem jen něco podcenil ( možná všechno) v nastavení té stabilizace. Zkusím dát přijímač do něčeho pomalejšího a budu laborovat.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 21:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Je potřeba vnitřní kontrolu přijímače dělat před každým letem?

Kola sem vyrobil, i odhazovací. Tak se ptám aby 2 pokus nedopadl jako ten první.
Díky.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 6:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 682
Bydliště: Teplice, Praha
Letajici cestmir píše:
Je potřeba vnitřní kontrolu přijímače dělat před každým letem?
Ne, není to třeba ( http://www.kolmanl.info/?show=show_txt& ... 20170829_1 )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 6:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Díky, včera proběhl test č. 2. Asi dělám pořád něco špatně. Model už držel výšku a nepropadal se, ale stáčel se na pravé křídlo a chtěl letět jakoby nožák. Ten sem ale nenastavoval. Pořád sem se stou stabilizací pral. Pak sem ji vypnul a model okamžitě začal poslouchat jako pejsek. Ani jeden zádrhel. Takže lítáno bez stabilizace a spokojenost.
Takže za mě je přijímač se stabilizací super věc, jen se nesmí zapínat. :-)
Asi ho vyndám a budu testovat v něčem pomalým.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 7:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 421
Bydliště: Žďár n. S.
To je nesmysl, něco máš špatně nastavené.
Zkoušel jsi směr výchylek stabilizace na zemí? Kormidlo musí jít tam, kam výchylka. Tzn. ocas jde nahoru = výškovka kmitne nahoru, ocas doleva = směrovka kmitne doleva, křídlo nahoru = křidélko kmitne nahoru. Co kdybys sem tohle natočil?

Máš antény dopředu a správně nastavenou orientaci přijímače v letadle (naplocho nebo na boku)? Zisk kolem 30%?
Máš režimy nějak takhle?
Obrázek

Něco musíš mít blbě, to normálně chodí.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 6:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Tohle všechno mám nastaveno správně. Nemůžou mít vliv na funkci vybrace z motoru? Když pustím motor na zemi, tak se rozbliká žlutá tioda jako blázen. A žlutá dioda je signalizace změny polohy. Nemůže to mít vliv?

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 6:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj vybrace vliv mají, jak máš přijímač přilepený? Tou pěnovou oboustrankou?

Jak velký zisk mas nastavený?

Odesláno z mého LG-V10 a podpis odstraním

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 6:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Přilepen pěnovkou, zisk kolem těch 30.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 7:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 421
Bydliště: Žďár n. S.
Vibrace samozřejmě vliv mají. Pokud motor vibruje, kormidla ti začnou kmitat. Ale nemělo by se to nikam naklánět!
Tam něco nehraje. Chtělo by to natočit jak se hýbou serva při pohybu na zemi a při spuštění motoru. Jinak už je těžké něco vymyslet. Pak už jen poslat na reklamaci - prověření.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 19:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Tak stíhačku sem rozlítal i bez stabilizace a startuju přímo z ruky, tak netřeba podvozku. ALE!
Občas při letu zapnu přepínač kde mám stabilizaci a zajímavě se to chová. Někdy se to srovná jako by tam byl autolevel a jindy to zas letí nožák a to sem ho ani nenastavil :D
Klidně mě napište že sem blbej, protože toto fakt nechápu.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 19:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 269
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj to fakt vypadá že máš špatně nastavené to přepínání stavů. Mohu ti poslat jak to mám nastavené já.

Možná to mám zbytečně složitě, ale funguje mi to.
Stabilizaci zapínám pomocí SA. Na SF mám nastaveni jestli svíčka nebo autolevel. Režim se zapne pomocí SH (musím ho držet).
Po přepnutí SA na -100 a přepnutí SH mám nastaven nožák.

Takhle to mám v rádiu:
Příloha:
kanaly.PNG
kanaly.PNG [ 14.57 KiB | Zobrazeno 292 krát ]

Příloha:
logicke_spinace.PNG
logicke_spinace.PNG [ 6.11 KiB | Zobrazeno 292 krát ]

Příloha:
specialni_fce.PNG
specialni_fce.PNG [ 6.09 KiB | Zobrazeno 292 krát ]

_________________
SIG Piper Clipped Wing,Z-37A ve výstavbě, Meridian 10cc před záletem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 20:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 421
Bydliště: Žďár n. S.
Letajici cestmir píše:
Občas při letu zapnu přepínač kde mám stabilizaci a zajímavě se to chová. Někdy se to srovná jako by tam byl autolevel a jindy to zas letí nožák a to sem ho ani nenastavil :D
To vypadá na nějaký zmatek v kanálech, něco ti prosakuje kam nemá. Sledoval jsi pozorně monitor kanálu při takové činnosti?
Nebo je stabilizace fakt vadná.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: S6R frsky
PříspěvekNapsal: úte 12.09.2017 22:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 312
Bydliště: Hradec Králové
Tak jsem se po opravě dostal k záletu a přesvědčil se, že kmitání výškovky má na svědomí vibrace o motoru. Na zemi pokud model držím tak se dostanu k půlce plynu a rozkmitá to. Na přijímači prakticky svítí oranžová. Kmitají i křidílka, ale znatelně míň. Gain pro výškovku jsem stáhl v configu na 30% a na vysílačce potákem cca 40%. Přijimač je nalepen na balzové desce přiloženou pěnovou oboustrankou a deska je epoxydem nalepena na trubce pro spojku křídel. Vrtule nová +- vyvážená 16/10.
Zkusím přidat jednu vrstvu a přehodím S8R do nějaký EPP poletuchy jestli se to objeví i tam.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz