Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
Příloha:
vyskomer_SD.zip [153.17 KiB]
16 krát

Tak jsem něco pohledal jak jsem slíbil. Značku už jmenovat nebudu :lol: , jen zdůrazním, že je to pro starší soupravy bez telemetrie. Kdyby se do toho chtěl někdo pustit, je to úplně stejné zapojení jen je tam navíc čtečka karty a samozřejmě - jiný soft. Je to trochu modifikované provedení (včetně úprav softu) z RCrevue 2015. Graf jsem našel jen z úplně prvního, krátkého testovacího letu a jeden z ladění v obýváku (podlaha - strop - podlaha :D ).
Očekávám proto podobné výsledky i u provedení pro HoTT.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 10:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
...ale já jedu jen v osminohých PICech a picBASICu :mrgreen:...
To já někdy taky. Každý řešení má svoje výhody ale tomu Arduinu se stejně (asi) nevyhneš :D . A taky není proč, některý věci jsou hodně jednoduchý, zvlášť když to za nás už někdo "vypotil". :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 13:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17728
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ellet píše:
... zvlášť když to za nás už někdo "vypotil". :D

No, to právě ne... mám některé takové... specifické aplikace... třeba pumovnice řízená jedním kanálem a má 3 serva (vrata a 2+2 pumy odhoditelné po jedné)...

Ale na arduino pokukuju, snažím se proniknout do té syntaxe když je někde kousek kódu uveřejněný a nedávám to :-(

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 15:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
No, to právě ne... mám některé takové... specifické aplikace... třeba pumovnice řízená jedním kanálem a má 3 serva (vrata a 2+2 pumy odhoditelné po jedné)...
Tohle je opravdu jak ušitý na osminohýho brouka ale určitě najdeš aplikace, pro který bude Arduino výhodnější (s Arduinem by byla výhoda jen v tom, že nemusíš dělat plošňák). A když koukneš na funkce (arduino.cc) a na príklady v IDE, rychle popojedeš. Je to ale trochu mimo téma, tak už mlčím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: úte 16.01.2018 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
ellet píše:
To bude chvíli trvat, jsem "letní pilot". Mám ale v provozu dvě sezóny výškoměr na stejném hardware, se záznamem výšky na SD kartu. Bylo to pro starší Futabu (FASST bez telemetrie) a funguje dobře. K večeru možná doložím nějakou fotkou a grafem - jestli něco ještě najdu.

S tou doskou BMP 180 to bude fungovať len ako výškomer.... Na vario je to málo presné...
Na vario sa hodí MS5611. To je ale drahšie...
funguje s Frsky, Hott aj MPX...
https://github.com/openXsensor/openXsensor
https://openxsensor.github.io/

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 7:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 498
Bydliště: Žamberk
Na vymýšlení programu pro Arduino si taky netroufnu, ale po kunzultaci s lubo1 jsem si OpenXsensor vyrobil i se sledováním baterie. Funguje to bezvadně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 9:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
lubo1 píše:
.... Na vario je to málo presné...
Nějaké praktické porovnání je tady. Zatím to vypadá dobře (bude ale i s jiný mi čidly, tady je lákavá cena).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 10:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
ellet píše:
Nějaké praktické porovnání je tady. Zatím to vypadá dobře (bude ale i s jiný mi čidly, tady je lákavá cena).

Treba si uvedomiť, že skutočné meranie sú tie tenke čiary... Tie hrubé sú po SW vyhladení po desiatich meraniach.....
Ak chceš vario a robí to povedzme 5 meraní za sekundu a chceš pípať nad 0,5m /s ... potom musíš mať rozlíšenie 10 cm.... BMP 180 to nezvláda ani náhodou.... tam je 30 cm....
posledné vario so dorobil včera.....
cena arduina cca 2USD .... cena MS5611 cca 7,10 Usd .... BMP 180 cca 1 USD....
Čiže rozdiel v celkovej cene 3 USD vs 9,1 USD.... drahšie , ale použiteľnejšie.... Skúšal som obidve verzie....
ale dnes už len MS56... Ono na jedno lietadlo tých 6 USd navyše nieje taká tragedia
Tu sú obrázky z prvého testovania....
http://lubo111.rajce.idnes.cz/Vario_do_ ... e_Taranis/
dnes to robím už aj s prúdovým snímačom a teplomerom....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 11:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
lubo1 píše:
.... dnes to robím už aj s prúdovým snímačom a teplomerom....
No jsi prostě šikovnej :) . Samozřejmě, že lepší čidlo znamená lepší výsledky. Mě to (možná zatím) stačí jak to je (zvlášť když čidlo bylo v šupleti). Až se nároky změní, není problém čidla vyměnit. Myslím si, že pro popularizaci problematiky je to provedení docela vhodný, taky nikde netvrdím, že to nelze udělat líp. Až bude čas, možná předložím lepší (a dražší) variantu, třeba mě někdo předběhne... :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
Tak jsem se s tím, rychlostí důchodce, proběhl po schodech. Výška je v pohodě ale vario je problém. Při těchto celkem pomalých změnách to "pobrukuje" na obě strany (doplním v původním příspěvku).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 14:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
ellet píše:
Tak jsem se s tím, rychlostí důchodce, proběhl po schodech. Výška je v pohodě ale vario je problém. Při těchto celkem pomalých změnách to "pobrukuje" na obě strany (doplním v původním příspěvku).

To som pôvodne písal... výškomer OK ale vario neeee

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 14:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
lubo1 píše:
To som pôvodne písal... výškomer OK ale vario neeee
Jo jo, vím co jsi písal :) A už jsi zkoušel LPS331AP ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 15:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
ellet píše:
Jo jo, vím co jsi písal :) A už jsi zkoušel LPS331AP ?

Mám ho doma, ale citlivosť je rovnaká, ako BMP180 ... takže zatiaľ nie...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario Graupner Hott
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2018 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 770
Bydliště: Vysočina
Tak jsem udělal další verzi - vario pro HoTT. Tentokrát jsem použil čidlo MS5611 a openXsensor. Musím ten soft pochválit. Vše perfetně připravený a okomentovaný. Tak jsem udělal i měření baterky. Jen jsem si chvíli hrál s přesným měřením napětí ale i to je v dokumentaci perfektně popsaný.
Příloha:
vario_bat_5611_4.jpg
vario_bat_5611_4.jpg [ 55.93 KiB | Zobrazeno 341 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz