Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 22:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Je mozne pouzit stridavy regulator urceny pro modely letadel do rc auta?
Potrebuji pouze overit funkcnost stridaveho motoru u rc auta 1/10, nejde mi tedy o to s tim bezne jezdit. Auto ma namontovany stridavy motor urceny na 2s lipo a potrebuji zjistit, zdali je motor funkcni nebo ko.

Diky za odpoved.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.12.2009
Příspěvky: 730
Bydliště: Ústí nad Orlicí , Pardubický kraj
lze to bez problémů. Jen pozor na zatížení regulátoru. Na test to ale půjde

_________________
zase jen na zemi...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 22:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Pajik_CZ píše:
lze to bez problémů. Jen pozor na zatížení regulátoru. Na test to ale půjde

Diky za rychlou a jasnou odpoved. Byl jsem presvedcen ze to jde, ale jeden z kolegu se mi to snazil vymluvit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 7:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
Dobou chodu nebo ventilátorem na autě nutno pořešit chlazení.
Nesmí ti chybět couvání, nebo musíš prohazovat prohazovat 2 vývody. Klidně i relátkem.
Jinak proč ne. AC i DC motor, jako motor.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
... AC i DC motor, jako motor.

Nejsou nááááhodou v autech tu a tam senzorové motory? :?:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
jyrry píše:
Nejsou nááááhodou v autech tu a tam senzorové motory? :?:

Tento model je bez.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No já jen že všichni radili bez této u aut myslím důležité informace a ta formulace že je motor jako motor může být poněkud zavádějící... :wink:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5272
Bydliště: Vsetín
Senzorový motor rozjedeš i obyč reglem ne? Motoru to je jedno jestli se díváš co z něj leze....?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No, snad ju, vyzkoušené to ale nemám. Mně spíš zaujalo to házení motorů do jednoho pytle.
Pokud by byl senzorový, je nutné testnou i funkci senzorů kromě funkčnosti silového vinutí.
Spíš takové přemýšlení nahlas... :|

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 15:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2274
Bydliště: Ban.Bystrica
No ale auto pojde len jednym smerom.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 21:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
jyrry píše:
No, snad ju, vyzkoušené to ale nemám. Mně spíš zaujalo to házení motorů do jednoho pytle.
Pokud by byl senzorový, je nutné testnou i funkci senzorů kromě funkčnosti silového vinutí.
Spíš takové přemýšlení nahlas... :|

Ta připomínka byla správná. Tak nějak jsem mlčky předpokládal, že "akční členy inteligence" jsou mimo motor.
Takže k tomu, aby se rozběhl, stačí (pro počátek testu) přivést napájení na příslušné body motoru.
(Pokud tomu tak není, je nutno, přívést ještě náhradní signály pro odblokování kontrolních mechanismů,
v tu chvíli ovšem přebírám riziko za důsledky škod způsobených případnou vadou (-ami).)
Např. u spínaných zdrojů, je dost často řada kontrol (log.signálů), které musí projít, aby zdroj naskočil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.12.2009
Příspěvky: 730
Bydliště: Ústí nad Orlicí , Pardubický kraj
ale senzorový motor se rozjede a funguje i bez zapojeného senzorového kabelu (čili v režimu bezsenzorového motoru). Možná s nižší účinností,ale jede.

_________________
zase jen na zemi...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 23:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
Pajik_CZ píše:
ale senzorový motor se rozjede a funguje i bez zapojeného senzorového kabelu (čili v režimu bezsenzorového motoru). Možná s nižší účinností,ale jede.

senzorové a bezsenzorové střídavé (brushless) motory
To máš pravdu. Pokud jej ESC*) považuje za bezsenzorový motor. A jako s takovým vykoná sekvenci "rozběh".
http://www.rcnoviny.cz/2012/09/stridave-motory-s-a-bez-senzoru/
*) nebo je použit bezsenzorový ESC (režim)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1655
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Pokouším se pomoct kolegovi s kalibrací leteckého regulátoru do rc lodi.Konkrétně EMAX SIMON 60A.
https://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mo ... -serie-60a
Na volantovém ovladači nelze nastavit nulový plyn na neutrálu,tedy páčce plynu uprostřed.Kalibraci lze provádět jen v rozsahu plný plyn,plná brzda.Reverz kanálu plynu to jen otočí.

Upravím tedy ůvodní dotaz:
Lze použít letecký regulátor do rc auta(lodě) s použitím volantového vysilače?

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
Jaký je to vysílač? Nějaký chytřejší by se k tomu třeba dokopat nechal...
Obyč mě nenapadá jak? Inteligentní vysílač by mohl mít na plynu volby křivky nebo ofsetu a pak by to nějak možná nakouzlit šlo.
Osobně si myslím že volantový vysílač s OpenTX by zákazníky našel. A taky třeba vysílače GT2 nebo jak jmenovaly_?..., pro ně se dělal dost pružný alternativní FW.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz