Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pon 26.01.2015 11:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jánoš Hádár píše:
... Vyhoda je ze ma 3 ledky ...

To je fakt výhoda. Můžeš jich tam dát i víc nebo třeba i jednu (to je výhoda paralelního spojování). Ale čím víc jich dáš, tím dřív o tu 555 přijdeš. Její výstup snese max. 200mA, tady to není ničím omezené, jedině předpokládám že to počítá s napájením z 9V destičkové baterie která je jako zdroj dost měká a IO i LED to díky tomu ustojí...
Radši si už sežeň ten "profi"... :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: úte 24.02.2015 12:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 467
Bydliště: Sobotka
Obrázky: 2
Tak chvilka času, tak jsem zkusmo připojil blikač od JS a nemá chybu. Přesně ten dvojblik co jsem chtěl. Je to jen provizorní, ale umělecký dojem supr. Děkuji.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Naposledy upravil hosa dne stř 25.02.2015 15:32, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: úte 24.02.2015 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
hosa píše:
Bohužel jsem to natočil Lumií a mp4 není povolen, tak musím znovu.

YouTube formát MP4 podporuje viz tento odkaz na seznam podporovaných formátů. Přímo do diskuse se videa jako soubory stejně nevkládají. Video ve formátu MP4 stačí uložit na YouTube a sem do diskuse se pak vloží jen odkaz na YouTube podle návodu jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 25.02.2015 16:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 467
Bydliště: Sobotka
Obrázky: 2
Teď jsem zkoušel výdrž blikače a s LiPo 1S 800mAh to blikalo 50min. Po 45 min. Začaly slábnout zábleskové LED a pak problikávaly pozičky. Žádné enormní zahřívání.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 25.02.2015 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1658
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Já to tak dlouho zapnutý neměl.Po chvíli se diody zahřejí na nějakých ,plácnu 30-40stupňů(nemám teploměr).Prostě teplý to je.Pak už se Ti teplota během celé doby svícení nezvyšovala?Chladiče jsem zatím nedával.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 25.02.2015 17:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 86
Obrázky: 0
Pokud chcete stroboskop tak tady...


http://lmk-cmelak.cz/blog/antikolizni-l ... rc-modely/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 25.02.2015 18:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 467
Bydliště: Sobotka
Obrázky: 2
Dagx: Teplota po celou dobu naprosto OK, lehce vlahé. Dnes jsem byl u Vás, pěkný z navigace vylítly elektronky :lol: .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: sob 07.03.2015 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Tak jsem "zmastil" RGB blikač, který by se mohl hodit hlavně pro 250 koptérky na identifikaci podle barvy blikání. Fotka s popisem je v mé galerii. Zase budu mít tak cca 8 kousků navíc, tak kdyby někdo chtěl vyzkoušet, může se ozvat. Cena by byla za cenu součástek v GME.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2015 12:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.3.2013
Příspěvky: 27
Tak sem si vyrobil ten stroboskop a funguje to. Stalo to par korun. Az to pridelam na na vrtulnik, tak to zkusit natocit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: sob 26.09.2015 19:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Posílám video, jak vypadá moje Alfa se Svejkovym blikacem. Je to fakt super a za letu to vypadá úchvatně a čitelnost modelu za šera je výborná. Uchycení bylo zatím provizorní, proto tolik pásky. Moc díky JosefSvejk



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: ned 15.11.2015 15:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
Zdravím vás,
protože můj zrak mi občas působil potíže s určením polohy modelu na větší vzdálenost, hledal jsem vhodnou možnost nějakých pozičních světel. Musím poděkovat svejkovi za dodání jeho blikače (vzhled destičky je naprosto profi), přidávám foto a referenci: na koncích křídel 1W LED trvale svítí, v čumáku a ocasní částí blikají 3W LED, všechny LED jsou vidět i za slunečného dne, což jsem ani nečekal. Teď můžu s modelem do vzdálenosti cca 200 metrů a stále mám přehled o poloze, kde je levá a pravá strana. Za večerního šera jsem se předtím neodvážil létat, nyní létám, osvětlený model vyhlíží efektně, viditelnost perfektní a i za bezmotorového letu si kolemjdoucí samokřídla ve výšce všímají, aniž by registrovali mně. Blikač je zapojený dvěma vodiči na volný konektor přijímače, výdrž baterie se nijak znatelně nezměnila. Pokud budu stavět nějaký další model, zabuduju "husí krky" pro vodiče k LEDkám a svejka poprosím o další blikač :-)
Foto se moc nepovedlo, je to sekvenčním snímáním, abych zachytil svítící LED v čumáku v okamžiku bliknutí. Teď už jsou vodiče zapuštěné do povrchu křídla. A dle tipu od svejka vodiče pocházejí ze starého PC :-)


Přílohy:
hot-wing-lights.jpg
hot-wing-lights.jpg [ 225.07 KiB | Zobrazeno 1692 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 19:27 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 2562
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
dneska me dosly dva RGB bliky od svejka. Jsou uplne supr, jen jsem chtel vyzkouset jak to blika a koukal jsem do diody, rozhodne nedelat :D jeste ted vidim tecku. Jsou absolutne super.

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 26.10.2016 21:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Jedno video s nočním osvětlením od švejka


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pon 31.10.2016 23:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.6.2016
Příspěvky: 10
Pro řízení je použito ARDUINO NANO R3. Pro malé modely je možno toto ARDUINO použít bez výkonových členů. Napájení je přímo z výstupu přijímače.

Momentálně mám na letadle zapojeno 2x maják 3x poziční světla a 2x přistávací světla.
Přepínání je třípolohovým přepínačem na vysílačce.
1.Vypnuto. Po připojení napájecí baterie blikají majáky na horní a spodní straně trupu. Majáky blikají v protifázi.
2.Let. K majákům se zapnou poziční světla, která trvale svítí s dvěma přerušeními (opak strplightů), z důvodu lepší viditelnosti.
3.Přistání. K majákům a pozičním světlům se zapnou přistávací světla a poziční světla trvale svítí.
Řízení je synchronní, s PWM řízením jasu, v 255 krocích, pro 10 kanálů. I trvalý svit je ve střídě 1/1 na 50Hz (to šetří baterii, snižuje ohřev LED čipu a lidské oko to nevidí).

Momentálně připravuji osvětlení výstupního otvoru u EDF modelu Jetstar, na kterém je i toto osvětlení zkoušeno.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipMDuudsJPFZDEA_QT3-KP5cnElntJpcE-E_svT1

Na modelu MESSERSMIT BF110 jsem předělal origo osvětlení. Trochu jsem zvětšil otvory pro LEDky. Použil jsem LED 3W, pro poziční světla zelenou a červenou a pro přistávací reflektor bílou. Přistávací reflektor se rozsvítí až po vytažení podvozku a rozsvěcí se postupně s rampou.
Také jsem do špičky trupu zabudoval 4x bílou LEDku 5mm, jako simulaci kulometu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 16:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 113
Bydliště: PRAHA
da se ten blikac nekde koupit kolik stoji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz