Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 30.04.2015 10:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.8.2013
Příspěvky: 141
Obrázky: 1
Ahoj, mám v. ED_Open10 a nefungují mě nezávislá křídelka (oba signály od tx). Mám naletované piny od minulé verze, ale křidélka chodí stejně. Je v tom nějaký fígl? Moc děkuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 01.05.2015 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.9.2008
Příspěvky: 618
A máš prepnuté DIP prepínače V-TAIL a DELTA do polohy ON (vľavo)?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.05.2015 7:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.8.2013
Příspěvky: 141
Obrázky: 1
Nemám :cry: Zkusím to! Děkuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.05.2015 20:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.8.2013
Příspěvky: 141
Obrázky: 1
Ahoj, zkoušel jsem to (oba dva spodní sw doleva) nejde to. Jde mě současně jedno křidélko a výškovka. Laboruji vše možné a nejde. Předchozí verze před ED_OPEN fungovala. TX od 6 kanálu mám na levý naletovaný pin (už to fungovalo). Netuším kde dělám chybu. Děkuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 15.05.2015 5:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.8.2013
Příspěvky: 141
Obrázky: 1
Tak to bylo vadným přepínačem SW. Jinak jsem to testoval i ve spalováku dobrý, zisk 50% .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 8:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.9.2008
Příspěvky: 618
Fajn.
Priznám sa, že s vadným prepínačom (na RX3S) som sa ešte nestretol.
Zatiaľ mi vychádza, že ak sú splnené tieto tri podmienky:

- stabilizátor je správne preflešovaný (to sa pozná hneď po preflešovaní zmenou blikania)
- je správne prepojený s prijímačom (najlepšie všetky vstupné signály: Ail, (Ail-R), Ele, Rud, Aux)
- je správne nastavený (DIP-SW a trimre)

tak to MUSÍ fungovať.
Nech ti to dobre (stabilne :wink: ) lieta.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 629
Bydliště: Jindřichův Hradec
Podávám hlášení o výsledku použití uvedeného stabilizátoru v 5m ASW28. Chodí to velice dobře, lítání se stabilizátorem je naprostá hračka, hlavně přistání. Pokud se to za letu vypne, je znatelný rozdíl v ovládání . Mám původní verzi, jak se to koupí,nic přeprogramovanýho.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 13:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 348
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Ja uz pouzivam stabilizator s prijimacem DSM2 s novym softom Ed_10 v hydroplanu Gemini
tymto chcem podakovat Miorovi a Edovi za skvelu odvedenu pracu
a za preflesovanie mojich stabilzatorch.

Lietanie s hydroplanom Gemini to neskutocne ulachcuje,
dosah prijimaca je dost velky,
vcera som zaletel do velkej vysky ze som v podstate videl bodku :D
nastastie mam na boku plavakoch nalepene oči vybijajuce folie :D oranzovu a zelenu :D
aby som vedel ktora strana lietadla ju ku mne otocena :D
najlpesie je ked zapnem rezim hold, nasmerujem lietadlo smerom kolmo hore a pustim packy
lietadlo krasne leti rovno hore do neba :D

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 16:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 629
Bydliště: Jindřichův Hradec
Přiznám se, že jsem línej studovat co získám přeflešováním. Dá se to jednoduše popsat, abych usoudil, zda je to využitelné i pro mě. Děkuji

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 774
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Citace:
Přiznám se, že jsem línej studovat co získám přeflešováním. Dá se to jednoduše popsat, abych usoudil, zda je to využitelné i pro mě. Děkuji


Asi číst budeš muset. Minimálně toto:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?kat ... stabilizer

A pár řádek jsem vykopíroval:

- odstránené chvenie serv (ako to bolo pri pôvodnom RX3S)
- odstránené zakmitávanie a veľmi pomalá činnosť serv pri nezapojení všetkých troch vstupov (Ail, Ele, Rud)
- odstránené „zakoktávanie“ stabilizátora, pri prekrývaní sa kanálov (bude popísané neskôr)
- trimre (Roll, Pitch a Yaw) slúžia nielen na nastavenie účinnosti stabilizácie v jednotlivých osách, ale aj na nastavenie zmyslu stabilizácie (Normal – Revers), tak ako je to aj v renomovaných stabilizátoroch. Tým bolo odstránené nezmyselné prepínanie nielen zmyslu stabilizácie ale aj zmyslu výchylky serva pomocou DIP prepínačov (čo bolo príčinou mnohých havárií (aj jedného môjho modelu ))
- vstupom Aux sa stabilizácia diaľkovo nielen zapína a vypína, ale sa plynule nastavuje jej účinnosť od 0 do 100% (vhodné pri nastavovaní stabilizátora počas letu)
- dynamické riadenie účinnosti stabilizácie každého kanálu (Ail, Ele, Rud) zvlášť podľa polohy kniplov (pilot nemusí so stabilizátorom „bojovať“)
- nová (diaľkovo nastaviteľná) funkcia Attitude Hold (udržanie „postoja“ modelu)
- kniplami nastaviteľné niektoré parametre a nastavenia stabilizátora
- nezávislé ovládanie dvoch krídeliek (dva vstupy aj dva výstupy: AilL a AilR)
a ďalšie …..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 629
Bydliště: Jindřichův Hradec
To mi stačí. Děkuji za přibližné osvětlení. Ty první body nepozoruju, zapojení všech třech vstupů je opravdu nutnost, jinak mi to nechodí vůbec (psal jsem dříve). Spíše nemám důvěru ve funkčnost při zapnutí, kdy odhaduji čas, kdy už to bude fungovat (čekám cca 10s), protože pokud vezmu za kniply dříve než je doba aktivace, tak to nefunguje vůbec. Kdyby to alespoń zablikalo, nebo nějaký podobný vizuální signál. Takhle mám strach, že se to jednou poo ... a bude vymalováno.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 22:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 348
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
na povodnom stabilizatore mi to prepinalo okamzite, s novym softom to ide tak isto okamzite
aby si vedel ci to mas zapnute albo vypnute mas predsa polohu packy na vysielaci on-off :lol:

samozrejme s novym softom ED_10 ked zapnes funkciu Hold tak blikne 2x pomaly a 4x rychle
pokial je off alebo iba funkcia Rate, klasicke gyrovanie tak blika len 2x pomaly
saozrejme mam nastavenu trojpolohuvu packu, kde v strede je off
dalsim pripravkom D-Lux si zase nastavujem dalsie funkcie stabilizatora
vsetko je popisane na http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?kat ... stabilizer

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2015 6:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 629
Bydliště: Jindřichův Hradec
Při zapnutí je stabilizace taktéž zapnuta, ale funguje až po nějakém čase. Odhadem 6-7s. Pokud v týhle době po zapnutí pohnu kniplem, už se to nerozchodí a musím znovu vypnout a zapnout napájení.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2015 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 774
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Citace:
ale funguje až po nějakém čase. Odhadem 6-7s

S modelem bys také během zapínání neměl hýbat.
Mám to tak, že pípne regulátor a cuknou serva a je to - cca 1 až 2 sekundy po zapnutí.
Pokud s modelem z nějakého důvodu hýbu, tak serva cuknou (naskočí stabilizace) až po delší době ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2015 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 629
Bydliště: Jindřichův Hradec
Jde o to, jestli se dá to udržet v naprostém klidu , nebo to není až tak kritické. Serva sebou ale neškubou. Spíše byl se dotazoval, jakým způsobem přijít k přeflešování-sám to dělat určitě nebudu. Co to cca obnáší finančně. Nebo jestli někdo dodává rovnou přeflešovaný.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz