Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: stř 27.08.2014 19:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nakadah píše:
... 2,9A 10uS / 50mV - bez změny, cívka se za minutu ohřála na 70°C a vedle dioda na 80°C. Tohle by fakt trvale si nedal, a chlazení vzduchem moc nevěřím. Nak

Ono to s tím proudem a oteplením nebude tak horké; když v éru kde jsou 10kg digitály (5ks), další 6,5kg (2ks) a další analogy vylétám za 6 minut cca 80mAh z přijímačovek, tak průměrný proud nestojí za řeč - je cca 0,8A. Je to WWII, tedy ne moc divočiny, ale takový hotliner bude na tom dost podobně. U akrobatů to bude ale znatelně vyšší.
Spíš bych se zaměřil na dynamickou zátěž, to spínaným zdrojům dělá problémy - náhlé změny zátěže. Pak tu bude nezanedbatelný vliv indukčností elektromotorů serv, kvalita řízení jejich můstků - viz. to moje zkouknutí...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 4:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Teď při snídani jsem si ještě zkusil na ten BEC YEP60A pověsit trochu silnější servo - PowerHD 1201MG s psaným krouťákem 12,2kgcm. Prvotní zapojení (BEC-servotester-servo) neklaplo, procesůrek servotesteru bláznil, blikal LEDkami a nemakal. Musel jsem to překopat, servotester napájet bokem z přijímačové aku, pak to začalo fungovat, servotester dodává jen PWM pro řízení serva.
První průběh je při napájení serva 5s NiMh 1500mAh, klidné pulzy (poklesy) v rytmu rámce PWM (servotester má nevím proč 18,5ms místo klasiky 20ms), citlivost 1V na dílek, časová základna 5ms:
Příloha:
HD1201MG+NiMh.JPG
HD1201MG+NiMh.JPG
[ 74.32 KiB | Zobrazeno 1882 krát ]


Potom přišlo zjištění proč se procesůrek zmagořil - mohutné kladné (!!!) impulzy nabíhají již při nevelkém zatížení páky serva prstem, opět 1V/dílek, 5ms:
Příloha:
HD1201MG+BEC.JPG
HD1201MG+BEC.JPG
[ 73.24 KiB | Zobrazeno 1882 krát ]


Nakonec přišel ke slovu kondík 470M/16V, 1V/dílek, 5ms:
Příloha:
HD1201MG+BEC+470M.JPG
HD1201MG+BEC+470M.JPG
[ 74.68 KiB | Zobrazeno 1882 krát ]


Tak vám teda nevím... :-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 6:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1161
Bydliště: Brno, ČR
Jen pro ujisteni, takoveto zrudnosti se deji u SBECu reglu YEP v2 nebo i u toho puvodniho? Na hobbykingu si spousta lidi na tu novou verzi stezuje, ze i sem tam neco znici prepetim. Stara je (doufam) v poradku. Jinak mozna jeste ze je dobre, ze nemam osciloskop, jinak bych nemel klidne spani. Ja mam za regulatorem (YEP, tedy 5.5 V) diodu a za tim maly 4tuzkovy clanek. Sice ne uplne do plna, ale regl ty baterky nabiji a kdyby umrel (i do skratu) dioda to oddeli, telemetrie zahlasi pokles napeti a na tu baterku je tam dost, abych stihl pristat. Jen doufam, ze se tam zadne prasarny nedeji. Dlouhodobe to funguje, tak mozna radeji nevedet :)

(z mobilu)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 6:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mihlit píše:
... YEP v2 ...

Jo, tak tohle musím zjistit. Kupované byly tuším někdy z kraje léta.
Ale pokud tam máš článek, tak ten zafunguje jako ten kondík a případné špičky požere.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 7:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1161
Bydliště: Brno, ČR
Najdeš na HK. YEP v1 má jeden servokabel. YEP v2 má dva servokabely. Tuším, že by to měl být spolehlivý rozlišovací znak. Těžko ale říct, jestli se to nemůže objevit i u novejších serií v1, jestli třeba nezoptimalizovali výrobu...

verze 1:
Obrázek

verze 2:
Obrázek

Různě píšou, že u té v2 jim víc vrní serva, někdo psal, že mu to odpralo příjimače. Někdo zase měření, že tam má velmi velké špičky,...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 7:49 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5597
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Panove vy me desite, mam na ceste 80A YEP https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=47794
Mam tu pro nej pripraveny 2200uF / 16V LowESR ale je otazkou jestli to riskovat...

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 8:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Mám tedy doma všechno V1...
download/file.php?id=38704&mode=view

Ty 80A mám tady download/file.php?id=36812&mode=view
a jeden (náhradní) volný, můžu skouknout.

Ale mám za to že s tím kondem 2G2 to bude OK. Ostatně tyhle kondy přímo určené k zapíchnutí do přijímače nabízí i F., G., Spektrum i další neshitózní značky, ať si tu leckdo proti kondům píše leccos...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 9:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5597
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jsem v to doufal, jen to pujde do 2M nebublinkoveho stroje tak bych rad mel jistotu

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 13:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak jsem si ten plošňák prohlídnul lupou...
Obrázek
Ten kondík 220M (žlutá cihlička nad koncem servokabelu) správně vyhlazuje výstup spínaného step-down měniče, ale pak tam nevímproč prdli ještě jednu diodu (černá čihlička vpravo od konce servokabelu) a za ní je mezi plusem a mínusem už jen ten pidikondík (hnědá čihlička vpravo od konce servokabelu), který nemá kdovíjakou kapacitu a tedy nepojme skoro nic z kladných špiček (ty přes diodu k tomu žlutému už neprolezou)... Tedy to potvrzuje to, co bylo vidět na osciloskopu; když se tomu pomůže elytem, bude to makat řekl bych dobře.
Má to 2 výhody, když tam chlapci nedali co tam mělo být:
1) neodpálí se to když se do Rx zapojí současně BEC a přijímačovky s napětím vyšším než dává BEC (výhoda k ničemu)
2) v případě dvoumotoráku se mohou výstupy dvou BECů spojit do jednoho bez uzardění a bez vytahování plusového kablíku u jednoho z nich... to tu ale nebudeme rozebírat...

Koho to zajímá, tady je principální schéma jednoduchého step-down měniče:
Obrázek
Tam co je vpravo svorka "+" tak před ní dali ještě tu druhou diodu (totožnou s tou co tam být musí, je těsně nad žlutým kondíkem) a mezi + - prdli keramický kondík.

edit: Jo, platí to pro YEP 45A 60A a 80A ... mají stejný plošňák... jo taky pravděpodobně pro ty druhé opajcnutiny Cool z Himodelu :-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 15:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1161
Bydliště: Brno, ČR
Teď jsem koukal... YEP 80A to má stejně jako ten tvůj. YEP 30A má ten velký kondenzátor přímo. Holt míň místa, tak se jim tam ta dioda s pidikondíkem nevešla :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 16:43 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5597
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jj i 40A to ma jako 30A a to bych cekal ze do nejake zateze to bude jen o fetech....

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1182
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Stejné to má i YEP 100 a Himodel ICE 150. Deska je stejná s označením ICE 3.1, jen ta šedá kostka má na sobě číslo 220.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 20:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.8.2007
Příspěvky: 8609
jyrry> dobra prace :) a prave ta dioda pece jako blazen pri vetsim zatizeni. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: čtv 28.08.2014 20:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18215
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nakadah píše:
... prave ta dioda pece jako blazen pri vetsim zatizeni. Nak

No, protože skrz ní proud teče celou dobu, kdežto skrz tu "správnou" teče jen chvílemi, když je spínač rozepnutý...
Co to servo, zkusíš nějaké?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: pát 29.08.2014 18:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.8.2007
Příspěvky: 8609
A jak to chces presne zmerit? Jen zmeny napeti na vystupu SBECu? Nevim jak to vyfotit, nemam pametovy oscik a proste neudelam stabilni signal. Leda kdyz tlacim paku serva pryc rucne. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz