Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 7:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 15.5.2013
Příspěvky: 73
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Ahoj,
mám takový problem, nestíhá mi bec v reglu utáhnout 4 serva, dává jen 3A a serva se sekají a vypadává signál, na přijimači problikává červená led. A teď ta otázka. Dá se výměnou nějaké součástky zvýšit možnost odběru třeba na 5A? Jen takovej nápad, spíš počítám, že to nepůjde. Regl je nějaká čína 35A, ani na něm není značka výrobce. Ještě bych dodal že serva jsou to tyhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _0_12.html je mi to ale nějaký divný. Dík za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 8:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Jde to kondíkem :-) chtěl sem ti dát odkaz ale koukám že je prodejce už nemá v nabídce. Dělají to hlavně digitalní a rychlá serva (a hlavně to že serva zaměstnáš všechny a vemou víc než je reg může utáhnout), kolega to takhle měl v akrobatu ale měl stím problém a to ten že přijimač assan a při vypnutí měl kondík v sobě stále proud a jak se pomalu vybíjel rozšteloval přijimač čili po zapnutí jej musel spárovat.

Jak to vyřešil nevím, dlouho sem nebil na letišti

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 8:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 15.5.2013
Příspěvky: 73
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Ano, stačí mi když rozhejbu jen dvě serva - křidýlka tak se to seká, ale jaksi taksi to jde, ale jak přidám sop a vop a pohyb jako třeba na výkruty do kruhu, tak je konec. No když to zkratuju přez ampermetr tak z toho lezou ty 3A a nejvíc se hřeje ten odpor co je vedle toho kondiku, ten odpor tam je jako odělovací a nebo kdyby se dal s menšími ohmy a větší vatáží tak by to mohlo pustit víc? Ten kondik předpokládám větší, ale podle mne nic neřeší, jen udrží přijimač funkční když regl vypne, ale serva budou stát. Stejně bych ho mohl dát do kanálu v přijimači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 8:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6112
Bydliště: Písek, ČR
Neriskuj a osaď externí BEC, nebo vyměň regl za jiný se silnějším BECem. Původní regl ti pak zbyde do jiného éra, kde budeš mít menší odběr.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 8:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 260
Zkus to vyřešit externím spínaným becem . Možná , že ti pomůže zkušený kolega co ti ho půjčí .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 9:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Ten kondík se právě dává do volného kanálu na přijimači ale asi bych se přikláněl k Woita

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 9:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 15.5.2013
Příspěvky: 73
Bydliště: Mnichovo Hradiště
No tak jsem to vyzkoušel s kondíkem, ten pohyb to vyřeší, ale bec se dost hřeje. Jedná se o houbolet tak se mi moc bec přidávat nechce, stejně bych to napájel z jedné baterky. Pokud by šlo o stavěné éro, tak se nerozmýšlím. Ono koukal jsem na regly a většina má bec 3A, až pak ty větší maj 5A. Takže zbývá jedině ten externí bec, ale zkusim ještě něco vymyslet, hřeje se nejvíc právě ten kondík a odpor na reglu, ty tranzistory nebo co to je se zas tolik nehřejou a dal by se na ně nabastlit nějakej chladiček. Zatim dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 9:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Po pravdě máš pravdu a dost mě to také zajíma jak třeba lítaji borci haláky a mají tam digitály a v poho.

Já nemám problém ze servama tipu HXT 900 ale to je tim že to je analog a nemají asi tak velký odběr

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 10:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.4.2008
Příspěvky: 2255
Bydliště: Královéhradecký kraj
To Carl: Co to máš vůbec za houbáka, že to potřebuje 3kg serva? :)
Tohle by se ti tam nevlezlo? (normálně až 8A , špičkově až 15)
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ipoly.html
Ten kondezátor nějaké ty špičky pokreje, ale není to na trvale zvýšenou zátěž.

_________________
OPTIC 6 2,4Ghz Assan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2412
Bydliště: Liberec
Hele, nemůžu si pomoct, ale tu závadu bych hledal jinde.
Pravda, nevím, co máš za "houbolet". Třeba to je dvoumetrovej akrobat s hmotností 2,5kg. Ale k tomu mi teda nesedí 35A regulátor.

Ještě by byla možnost, že námáš rozhýbané ovládací plochy v pantech a proto to klade extrémní odpor.

Nicméně 3A BEC na 4 serva (byť digitální) prostě musí stačit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 11:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Byl sem u toho když to fakt nestačilo a vypnul regl a bum do země a jednalo se o Rs352 od RCF metrovka.. odpojil baterku, zapojil a vše fungovalo, tak znova a při kopaném výkrutu kdy jednou na max všechny serva bum to samé. Dal tam ten kondík a pak už pohoda.

Ale pak nastali problémy viz jak sem psal

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 11:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 821
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Mě se to taky moc nezdá. S digitálama nemám zkušenost, ale autor mam pocit psal, že už to zlobí, když osadí 2 serva a hýbe křidélkama. Jakou baterkou to napájíš? 2S nebo 3S?
Myslím si, že i u 3S by to měl zvládnout. Na 3S a 3A BEC mám 4 Analog serva a bez problémů. Když začnu hejbat všemi, tak BEC se už hřeje, ale mam ho tak, aby byl dobře chlazenej.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 12:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Já mám 4x MTAS-006M 14g/1.5kg/0.1s/6V a v pohodě bez problému na reg FLYCOLOR 20A ESC BEC 5V/3A a mám to na 3článek :-)

Je ale známe že digitaly berou prostě mnohem víc a vím že ten problém měl i kolega

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 12:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 15.5.2013
Příspěvky: 73
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Je to normální metrovka, chtěl jsem mít nějakou rezervu, abych třeba hxt netejral. S hxt 900 mi ten regl chodí taky v poho, až teď jsem se stim setkal poprve. Napájim to 3s.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvětšení odběru z BECU v reglu.
PříspěvekNapsal: pon 10.03.2014 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 702
Bydliště: Příbram
Překopání reglu vůbec neriskuj. Možná by to nespadlo hned ale později určitě.
Lítám v halovce 4digi serva ale používám osvědčené regulátory jako MGM nebo Jeti.
Nikdy jsem neměl problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz