Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2015 13:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Aktivace FS v Naze se nastavuje na určitou hodnotu kanálu v daném případě plynu. Stručně řečeno jde jen to, aby nastavená hodnota FS na příslušném kanále v daném případě na kanálu plynu nebyla nikdy dosažena při běžném provozu např. při pohybu kniplem plynu od minima do maxima tedy, aby za běžného provozu nedošlo zbytečně k aktivaci FS v Naze.

Toho se docílí tak, že se nejprve v menu vysílačky nastaví pro daný kanál dočasně větší rozsah (např. již zmíněných +/- 120%) než bude pak běžně za provozu používán. V tomto větším rozsahu se pak knipl v daném případě plynu nastaví na krajní hodnotu minima v této poloze se uloží FS do paměti přijímače. Přijímač by měl být již dříve spárován s modulem a mělo by být navázáno spojení. Pak stačí krátce stisknout tlačítko F/S na přijímači (méně než na 1 sekundu). Vysílací modul by měl dlouze pípnout, čímž signalizuje, že došlo k uložení nastavení fail-safe pozice v přijímači. Jen pro informaci zmíním to, že přijímač si sice pamatuje nastavení FS i po vypnutí napájení, ale v případě nového párování přijímače bude dříve nastavené FS v přijímači ztraceno a bude nutné ho znovu nastavit dle tohoto postupu.

Někde v konfigurátoru Nazy (přesný postup neznám) je pak pro tuto krajní pozici kanálu potřeba nastavit příslušnou reakci v podobě aktivace FS v řídící jednotce.

Poté se v menu vysílačky vrátí rozsah pro příslušný kanál v daném případě plynu zpět na běžný provozní (+/- 100%) což zajistí to, že za běžného provozu pohybem kniplu plynu od minima po maximum nedojde k aktivaci FS v Naze, ale jakmile dojde ke ztrátě spojení tak se nejprve aktivuje FS v přijímač a přijímač nastaví hodnotu kanálu na dříve zapamatovanou pozici a tím by mělo být následně aktivováno i FS v Naze.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pát 03.04.2015 13:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2010
Příspěvky: 36
Bydliště: Kladno
Ahoj,
mám opět problém, rád bych si flashnul D8R II+ na ten firmware od XP.

Mám doma následující FTDI programátor:
http://www.aliexpress.com/item/1pcs-FT2 ... 21866.html

Chtěl jsem dle následujícího videa a tohohle návodu využít FTDI programátor pro to flashnutí.
https://www.youtube.com/watch?v=NQQJ29dAt5E
http://diydrones.com/profiles/blogs/frs ... -ftdi-cabl

ALE bohužel se mi ale neuloží invertovaní kanálů
https://www.youtube.com/watch?v=GNO2gUXj8Xg&app=desktop

Proto když pak chci nahrát novej FW do přijímače tak nevidím jeho UID...
FTDI normálně funguje protože jsem ho využil na nahrání KV teamu do MinimOSD...

Nevíte prosím někdo čím by to mohlo bejt? Popřípadě nenašel by se někdo z Prahy/Kladna a okolí, kterej by mi ten přijímač flashnul?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2015 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 554
Možno ti ten FTDI programátor nepodpodporuje inverzné nastavenie (ako aj moje dva rôzne).
Ak nechceš objednávať originálny predražený FrSky programátor, tak riešením je urobiť si 2x tranzistorový invertor.
Len jedno upozornenie - FrSky pracuje s 3,3V úrovňami signálov, nie 5V.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2015 14:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2010
Příspěvky: 36
Bydliště: Kladno
Díky za odpověď. Vypadá to, že máš pravdu.
Tak to holt dnes zkusím udělat old school přes Com port (viz: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1866014)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pon 02.11.2015 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:
u techto jednotek to je takto FS je treba 980us, nasavis FS na prijimaci na 980, pak zmensis rozsah kanalu z -100 na -85 treba aby jsi mel plyn dole na 1050 a nahore treba 2000 a provedes kalibraci pynu v jednotce.

Tim mas zaruceno ze pri stazeni plynu nedostabes FS ale jakmile vypadne signal prijimac se prepne na 980 kterej jsi ho naucil a jednotka zareaguje.


Ahoj, už jsem svuj problém řešil a nevyřešil v jiném vláknu, ale páč se týká přijímaču Frsky D8R-Plus, zkusím to ještě tady.

létám tyto přijímače už od lonska--mimo zásadních problému, kdy mi s nimi neběhal obraceč serv a jedno gyro--přijímač s tím neuměl komunikovat jsem to nijak zásadně neřešil ař do nedávna, kdy mi s frsky zamrzlo ve vzduchu ero--myslel jsem si,že nejspíš vypnul bec, ale co bylo divné, že se vysunuli klapky, tak jsem dělal nějaké pokusy a zjistil, že po odpojení přijímačovek a opětovném zapojení se někdy už přijímače s vysílačem nespojí.

dnes jsem zkoušel další starší ero, kde létám tento přijímač a ukázalo se, že po zapnutí když někdy kmitá nějaké servo--klapky, křidélka--malá serva v křídle, standartní serva v trupu to nedělají, tak jsem si myslel, že už mají potáky v servech něco odběháno a někdy hold po zapnutí blbnou--stačilo vždy zahýbat pákou a bylo po problému.

zkoušel jsem ale pro jistotu odpojit a zapojit přijímačovou baterku a zase se mi podařilo přijímač totálně zbláznit--po zapnutí se s vysílačem nenačetl a poruznu pomalu odjíždělo jedno křidélko a jedna klapka--dokud jsem nezakvedlal pákou křidélek a neaktivoval klapky--tím pohybem se přijímač zase chytil---zkoušel jsem dva Frsky přijímače u obou naprosto stejný problém.

dal jsem tedy místo frsky přijímač dupex a po problému, žádný kmitání při zapnutí kuli potákum, nebo jiné vylomeniny.

tak jsem zkusil ten frsky dát do malého rcenka, kde mám regulátor MGM---ten si ovšem s frsky přijímačem opět nerozumí a regl se nenačte--pípá a stále čeká na korektní signál---s duplexem se nečetl hned.

četl jsem tady o té volbě FS-HS ale vubec z toho nejsem moudrej, jedinou položku FS co mám na svém vysílacím modulu je pouze pro nastavení fail safe.

přijímače určitě vadné nejsou, chovají se stejně a to byli koupené s časovým odstupem, tak asi ani nemuže jít o vadnou serii.

mrzelo by mě, kdybych musel frsky rozprodat a zustat pouze u duplexe, ale evidentně je v přijímačích v softu--nastavení nějaký problém.

chybu vysílacího modulu vylučuji--když vypnu vysílač a aktivuje se mi fail safe, tak mi kmitá jedno křidélko, pokud mám buterfly pro fail safe nastavené na maximální výchylku

další problém, když plně otevřu buterfly na přistání--křidélkami pak neřídím plynule, ale přeskakují--řídím, ale velkým přeskokem křidélka z polohy do polohy, nikoli plynule, podle toho, jak hýbu pákou--respektive na malou korekci se neděle vubec nic.

Příloha:
P1160288.JPG
P1160288.JPG [ 74.57 KiB | Zobrazeno 693 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 19:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Mgm se nechyta asi proto ze ma jiny rozsah frsky a jeti pro min plyn. Musis mgm zkalibrovat plyn.
Jake tam je napajeni? Co tam je za serva?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:
Mgm se nechyta asi proto ze ma jiny rozsah frsky a jeti pro min plyn. Musis mgm zkalibrovat plyn.
Jake tam je napajeni? Co tam je za serva?


MGM easy tuším kalibrovat nejde--pro jistotu ale znovu po letech dohledám k reglu návod, třeba se pletu.

ty serva co mi kmitali v druhém eru jsou staré MG 14--ještě měli ve spodku krabičky výstupek pro větší--delší motorek.

ted mi ještě došlo, že loni jsem zalétával V1 kde byli v křídle také MG 14, ale už novější typ, kde ten výstupek není--v křídle 4 nová serva, model jsem zalétal na FM 35, vše v pohodě, pak jsem ale doma model po záletu přesazoval na přijímač frsky a všechny 4 serva naráz vyhulili-- poruznu kmitali, já hledal kde muže být problém, ale než jsem ho dohledal --minuta--dvě kmitání serv,bylo po servech spálili se--standartní servo v trupu pro výškovku přežilo jako jediné, ted už je mi jasný, že problém byl opět ve frsky přijímači--serva jsem vyměnil za nové--starý typ MG 14,žádnou vadu v instalaci nenašel--jedinou možnou vadu-- serva jsem do vakuovaného křídla vsazoval na těsno , když jsem je spálené rubal ven, u jednoho serva jsem zjistil obnažené drátky na kablíku který vystupuje z krabičky--to si ale už ted myslím, že bylo zpusobeno pouze tím, jak jsem je vydolovával ven přez skleněnou hranu potahu, stejně je ale blbost, aby kuli jednomu teoreticky šluslému servu vyhulili i ostatní tři , po výměně serv jsem opět vrátil FM 35 a ero zase v pohodě fungovalo.

závadu jsem ale tenkrát přičítal novému typu serv MG 14 .

ted už si myslím, že ten problém byl opravdu v přijímači frsky.

ještě mě napadá jeden možný problém,kterému ale moc nevěřím, kuli váriu které mi přez frsky nejde-- jedu současně jak frsky, tak i duplex frsky řídím, duplexem přez druhý přijímač honím vário, ale tak to mám i u Culárise a navíc také s reglem MGM easy 40 a tady se bez problému načítá i ten regl---nenačítá se mi MGM 25--ve vysílači u obou modelu rozsah pro plyn -100+100


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 22:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
-100 az 100 je procentualni vyjádření nic nerika o tom jaky tam jde signal v us.
Zkousel jsi jina serva? Jaky tam je napajeni? Zkousel jsi za BEC dat kondik?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:
-100 az 100 je procentualni vyjádření nic nerika o tom jaky tam jde signal v us.
Zkousel jsi jina serva? Jaky tam je napajeni? Zkousel jsi za BEC dat kondik?


ty era mám vesměs napájené přijímačovkama--4 článkem, ve Foxovi, který mi zahučel do keře--asi možná přehřátý bec--ale je pak divné, jak mohl vypnutý bec aktivovat fali safe .
tady mám v křídle 4 serva levné Corony CS 238 MG analog, ted ho po tom pádu létám zatím raději na přijímačovky a ero funguje naprosto v pohodě i se stabilizací FY 30

u druhého 3m foxe, kterého jsem chvíli létal na Frsky si také nevybavuji žádný problém--naopak, s frsky šlapali všechny serva naprosto v pohodě, ale směrovkové rychlé digitální servo mi přez duplex poskakovalo, dokud jsem nenavolil položku nastavení výstupního signálu--přizpusobit vysílači, nebo tak nějak.

ono v podstatě teoreticky podobný problém, co ted řeším s frsky jsem měl u 4m asw a mám s jedním digi servem--tuším MG 16 na jednom křidélku i u duplexe--někdy se servo po zapnutí nenačte, jen si odcestuje do krajní polohy--když se načte, tak už běhá v pohodě--podobné chování mi ted dělalo právě to druhé ASW 15 přez frsky, kdy se jedna klapka a jedno křidélko někdy chytilo, až když jsem zahejbal kniplama--ale nedej buh, kdyby došlo během letu ke krátkodobému výpadku zdroje palubovky--to jsem právě simuloval rozpojením konektoru přijímačových baterek a padesát na padesát jsem se bud vubec už s vysílačem nespojil, nebo si po spojení zase začali ty serva pomalinku odcestovávat--křidélko stačilo načíst kmitnutím páky--to bych si během letu ani neuvědomil, že je tam nějaký takový problém, prostě ero by začalo někam klonit, tak bych hrábnul pákou kontra a tím ho načetl, ale klapku na přistání takto nenačtu .

možná by bylo nejlepší, pokud bude o víkendu trochu slušné počasí, kdybych to, o čem píšu natočil na video--teda pokud se to přez týden neopraví nějak samo :D

já se ale už opravdu obávám,a k tomu se chci tady dobrat, že pokud není možné tyto problémy co řeším --kombinace 8k frsky, vysílací modul dht-u x1 v kombinaci s graupner 19 vyřešit nahráním nějakého jiného programu do těch přijímaču, tak to pro mě nemá žádný efekt o který mi puvodně šlo--do některých er dát levnější přijímače, nežli duplex--respektive v erech, kde mi nefunguje frsky bych dal tedy duplex a přestal se trápit tím, jak tam rozchodit frsky.

mě jen není pořád jasný to, co jsem zde četl--nastavení FS-HS, případně stažení jiného programu do réglu, ale jak já to pochopil, tak to má smysl pouze pro to ovládání kdy vede přez serva jeden signál a serva vědí kterému je jaký příkaz určený, nikoli, že nějaký jiný program rozchodí serva pepinova ASW napíchaná do pozic 1-8 :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 12:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FS a HS je nastaveni PPM modu, jak rychle se opakuje informace PPM signalu HS je 9ms a FS je 18ms
FS je pro bezna serva a HS jen pro rychla digitalni serva co to umi, jinak mohou skakat, hrat se a zhoret.


Nastavuje se to tak ze vypnes vysilac a ozivis prijimac.

Podrzis tlacitlo F/S na 6 sec a pustis dioda blika budto rychle HS nebo pomalu FS.

Touto procedurou to zase zmenis.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:


Nastavuje se to tak ze vypnes vysilac a ozivis prijimac.

Podrzis tlacitlo F/S na 6 sec a pustis dioda blika budto rychle HS nebo pomalu FS.

Touto procedurou to zase zmenis.


:D :D :D

děkuji stotisíckrát, problém zřejmě opravdu vyřešen.

nastavení jsem změnil---měl jsem u těch přijímaču z výroby nastavený rychle blikající mod HS, po změně na FS mi už obraceč serva jde, ještě zkusím to gyro a o víkendu ten regl a to kmitající ASW, ale počítám, že ten problém opravdu vyřeší ta změna na FS

jen bych trochu poupravil ten tvuj návod, jak to přepnout.

vysílač se toho přepnutí vubec neučastní, jen se zapne přijímač na baterku a zmáčkne ten mikrospínač na déle, než 6s a pak se mikrospínač uvolní--tím se zmení rychlost blikání-- pak se přijímač zase vypne.

tak asi opravdu po problémech, zkoušel jsem to ted na jednom servu do kředélkového kanálu, kde mi to u toho ASW kmitalo, na HS i standartní servo blbne, na FS chodí spořádaně a i při vypínání a zapínání vysílače, nebo přijímačovek--na HS se to někdy hledá dlouho, na FS nabíhá okamžitě, no sláva, já už byl opravdu bezradný a zvažoval jsem, že to frsky budu muset rozprodat :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 13:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak fajn,

vsak jsem psal ze vypnes vysilac a zapnes prijimac ... tim jsem chtel rict ze to nesmi byt sparovano ...

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:
Tak fajn,

vsak jsem psal ze vypnes vysilac a zapnes prijimac ... tim jsem chtel rict ze to nesmi byt sparovano ...


chvíli jsem si ale lámal hlavu proč mám nejdřív zapnout vysílač, abych mohl začít prvím krokem---VYPNI VYSÍLAČ :lol:

noo, hlavně že jsem to dal a už vás tu přestanu prudit, at mě někdo zachrání :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 15:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
V pohode, hlavne ze jsme to vyresili. :wink:

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2015 16:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10450
Bydliště: praha 5
janekx píše:
V pohode, hlavne ze jsme to vyresili. :wink:


jooo, zkoušel jsem to gyro co mi na frsky trucovalo a ted už mi po přepnutí na FS naběhne, taky jsem zkusil jak bliká přijímač v Culárisu, kde jsem nikdy žádný problém neměl----přijímač mi bliká pomalu--FS, takže je to už opravdu definitivně jasný a všechny mnou vyjmenované problémy byli jen a pouze , že jsem měl mimo přijímače v culárisu všechny ostatní v modu HS.

tak hlavně že zbytek života nebudu okolo sebe jen kuli vlastní blbosti rozhlašovat, že jsem frsky měl a že je to krám, co nefunguje :oops:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz