Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 13.12.2014 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Tak to mas ok...A ten dosah vyskusas aj po zemi. Skusat dosah za letu by bolo riskantne :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 13.12.2014 12:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
skiner píše:
Tak to mas ok...A ten dosah vyskusas aj po zemi. Skusat dosah za letu by bolo riskantne :)


mohol by sa prepolovanim znizit dosah ? trebars z 800m na 20m ? ako priklad ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 13.12.2014 12:43 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokud jsi spatne zapojil baterii k bec tak ten prijimac to ani nezaznamenal, bec je regulator takze to neproslo ven.
U prijimace muze dojit k poskozeni ledasceho i snizeni dosahu ale zpravidla nejakou spickou.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: ned 14.12.2014 11:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Co se týče toho dosahu, tak přijímač mít na coptéře nemusíš. Ke změření přibližného dosahu použij range check, jak na něj najdeš v manuálu k přijímači. Kdybys range check nepoužil, dostaneš sice přesnější údaj, ale taky by ses mohl projít 1,5 kiláku, takže to je trochu nepraktické...

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 16.12.2014 20:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
dakujem, mam este dotaz mam Turnigy 9xr + Frsky combo DF + 8ch receiver
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html

chcem sa spytat ci je mozne nejak narvat toto vsetko pomocou tejto supravy:
4 ch - ovladanie T,A,R,E
1 ch - prepinanie NAZA modov manual ATT GPS
1 ch -prepinanie homelock, course lock
1 ch - ovladanie gimbalu
1 ch - prepinanie medzi kamerami
1 ch - vzdialene zapinanie LEDiek
vychadza mi to ze potrebujem 9 kanalov no moj prijimac je len 8 kanalovy.. neda sa to nejak skombinovat trebars mixom softverovo aby som pri danej zostave mohol toto vsetko vyuzivat ?
dakujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 14:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2010
Příspěvky: 36
Bydliště: Kladno
Ahoj
Prosím nevíte někdo jak z FrSky D8R-II plus dostat všech 8 kanálů?
Vím, že jde flashnout FW na kódovaný přenos, ale na to bohužel zatím nemám programátor.
Zkoušel jsem vypojit jumper, který je normálně zapojen do postranních telemetrických vstupů, ale stejně mi přijímal jen 6 kanálů.
V čem by mohla být chyba? nikde na netu jsem na to nenarazil:/
Jinak pro doplnění mám 9Xr s OpenTx.
Předem díky moc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Přijímače FrSky D8R-II plus přijímají všech 8 kanálů. Problém bude spíš v nevhodném nastavení mixů či spíše v nedostatečném přiřazení příslušných kanálů konkrétním ovládacím prvkům na straně vysílačky. Tedy, že některé kanály nejsou vhodně navázány na ovládací prvky ve vysílačce v rámci uživatelských nastavení, a proto je nelze ovládat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 19:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2010
Příspěvky: 36
Bydliště: Kladno
Supr zprava. Takze kdyz mam vyndanej ten jumper tak maji normalne fungovat vsech 8 kanalu? Ta vysilajda je lepsi zprava:D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 19:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
Ten Jumper slouží jenom na přepínání jestli se měří vnitřní napětí v RX (s jumperem) nebo externí zdroj napětí např. Pohonny Aku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pát 13.03.2015 15:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
Ahojte, mam taku otazku ohladom FailSafe a tohto Frsky D8R-II Plus prijimaca. mam ho prepojeny s nazou v2 a chcem sa spytat ako funguje failsafe pri strate signalu. Viem ze FailSafe viem vyvolat dvomi sposobmi a to nazou ked si navolim kanal alebo pri strate signalu vysielacky-jej vypnutim atd.
Len mi nieje jasne ako to funguje v druhom pripade, musim nastavit urictu uroven plynu ale aku ? mensiu alebo vacsiu ako je poloha ked kopter levituje na jednom mieste ? dajme tomu ze stratim signal a budem mat nastaveny vacsi plyn tak koptera uleti daleko a ako sa potom vrati ? viete mi toto niekto objastni prosim ? dakujem. Zdarec :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pát 13.03.2015 15:59 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
u techto jednotek to je takto FS je treba 980us, nasavis FS na prijimaci na 980, pak zmensis rozsah kanalu z -100 na -85 treba aby jsi mel plyn dole na 1050 a nahore treba 2000 a provedes kalibraci pynu v jednotce.

Tim mas zaruceno ze pri stazeni plynu nedostabes FS ale jakmile vypadne signal prijimac se prepne na 980 kterej jsi ho naucil a jednotka zareaguje.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pát 13.03.2015 16:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
janekx píše:
u techto jednotek to je takto FS je treba 980us, nasavis FS na prijimaci na 980, pak zmensis rozsah kanalu z -100 na -85 treba aby jsi mel plyn dole na 1050 a nahore treba 2000 a provedes kalibraci pynu v jednotce.

Tim mas zaruceno ze pri stazeni plynu nedostabes FS ale jakmile vypadne signal prijimac se prepne na 980 kterej jsi ho naucil a jednotka zareaguje.


prepac ale tomuto vobec nerozumiem, odkial beres tie cisla ? mne ide o to ako nastavit plyn na naucenie.. na kolko percent? teray je na 55percent ale co ak stratim signal ? tak isto viem naucit prijimac nielen aky ma byt plyn ale aj kanal na ktorom je nastaveny FS mode pre nazu..cize ked stratim signal prepne sa aj naza na FS a aj plyn sa upravi na nauceny.. otazka znie.. co ma vyssiu prioritu.. bude sa brat ten plyn ktory urci naza alebo plyn nauceny pri nastavovani fs ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pát 13.03.2015 16:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FS pak nastavis co ma delat treba RTH a nebude se poslouchat plyn atp, pojede autopilot dokud nepomine FS.
Ty cisla jsou us tzn kanalove urovne 55% totiz nic neznamena a kazda kalibrace bude mit jinou hodnotu % ale us budou stale stejne.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pon 16.03.2015 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
janekx píše:
... Ty cisla jsou us tzn kanalove urovne 55% ...

Nebolo by to jednoduchsie takto? :
- nastavis plyn +/- 120%
- stiahnes plyn na minimum
- nastavis FS
- vratis plyn naspat na +/- 100%
Mikrosekundy to zbytocne komplikuju :lol:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: pon 16.03.2015 22:33 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vice cest ke spravnemu reseni :)

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz