Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2014 15:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2013
Příspěvky: 85
Bydliště: ČR
Čau,já amatér Vás tady prosím opět o radu,možná blbou ale prosím.Může mi někdo vysvětlit možnosti propojeni propojkou na tomto přijímači?Na které piny ji nasunout nebo ji nechat tak jak je a proč?Díky moc.


Přílohy:
2014-02-01 14.58.05.jpg
2014-02-01 14.58.05.jpg [ 76.06 KiB | Zobrazeno 2799 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2014 15:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.8.2013
Příspěvky: 605
Bydliště: Jižní Morava, kousek od Strážnice :-)
Obrázky: 6
konva30 píše:
Čau,já amatér Vás tady prosím opět o radu,možná blbou ale prosím.Může mi někdo vysvětlit možnosti propojeni propojkou na tomto přijímači?Na které piny ji nasunout nebo ji nechat tak jak je a proč?Díky moc.

Pokud nepoužíváš telemetrii tak ji klidně nech tak jak je. Určuje jen to, jestli se přenáší v telemetrii vnitřní napětí na přijímači, případně pokud ji vytáhneš a připojíš tam napěťové čidlo tak se budou přenášet hodnoty z toho čidla.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2014 21:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2013
Příspěvky: 85
Bydliště: ČR
Telemetricky modul se zabudovává do t9x takže je plánovaná,ale jak říkám,začínám,takže uvidím.Díky za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: ned 02.02.2014 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 967
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Tu mas nejake dobre citanie k tomu:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?kat ... telemetria


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 02.09.2014 19:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Ahoj, mám problém se zapojením FRSKY D8R-II plus do APM.
Dočetl jsem se, že pokud využívám PPM, tak musím signálové piny 2 a 3 na APM propojit jumprem. A na FRSKY dát jumper na piny 3 a 4 tedy pokud je na ní XP firmware, což asi není, když jsem ho neflashoval. Je nutný to flashnout? Nebo to jde propojit i jinak s výrobním firmwarem?

Děkuji!

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 02.09.2014 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
j.s píše:
Dočetl jsem se, že pokud využívám PPM, tak musím signálové piny 2 a 3 na APM propojit jumprem. A na FRSKY dát jumper na piny 3 a 4 tedy pokud je na ní XP firmware, což asi není, když jsem ho neflashoval. Je nutný to flashnout? Nebo to jde propojit i jinak s výrobním firmwarem?

Původní firmware přijímače D8R-II plus to neumí. Musí se do toho přijímače nejprve nahrát firmware viz tento odkaz. Teprve pak po propojení signálových pinů CH3 a CH4 na přijímači bude na CH1 kompozitní PPM obsahující všechny kanály CH1 až CH8 a na CH2 bude RSSI v podobě PWM signálu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: úte 02.09.2014 20:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
j.s píše:
Ahoj, mám problém se zapojením FRSKY D8R-II plus do APM.
Dočetl jsem se, že pokud využívám PPM, tak musím signálové piny 2 a 3 na APM propojit jumprem. A na FRSKY dát jumper na piny 3 a 4 tedy pokud je na ní XP firmware, což asi není, když jsem ho neflashoval. Je nutný to flashnout? Nebo to jde propojit i jinak s výrobním firmwarem?

Děkuji!

Ja mam v D8R-II plus flashnuty fw z XP. Pouzivam ho na KK2 cez CPPM.
Na druhej koptere mam APM a skusal som tam dat D4R-II cez CPPM ale pri skuske failsafe kedy sa mal aktivovat autolanding mi to spravilo vo vzduchu otocku a crash.
Pri skuske na zemi z nejakeho dovodu na moment pridali motory a potom zhasli co bola asi pricina toho premetu.
Teraz tam mam XP, ale CPPM som uz radsej neskusal a pre istotu som zapojil kazdy kanal zvlast.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
skiner píše:
Ja mam v D8R-II plus flashnuty fw z XP. Pouzivam ho na KK2 cez CPPM. Na druhej koptere mam APM a skusal som tam dat D4R-II cez CPPM ale pri skuske failsafe kedy sa mal aktivovat autolanding mi to spravilo vo vzduchu otocku a crash. Pri skuske na zemi z nejakeho dovodu na moment pridali motory a potom zhasli co bola asi pricina toho premetu.

Pokud jsi použil starší firmware pro D8R-XP případně D4R-II se starším firmware tak u obou zmíněných firmware byl problém v CPPM díky krátkému rámci a tak to občas "kravilo". Později Frsky vydal aktualizace firmware, ve kterých prodloužili rámec CPPM na 27 ms viz tento odkaz což je verze pro přijímače D8R-XP i D8R-II plus a také je k dispozici samostatně verze firmware s délkou rámce CPPM 27 ms pro D4R-II viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Drondys píše:
Pokud jsi použil starší firmware pro D8R-XP případně D4R-II se starším firmware tak u obou zmíněných firmware byl problém v CPPM díky krátkému rámci a tak to občas "kravilo". Později Frsky vydal aktualizace firmware, ve kterých prodloužili rámec CPPM na 27 ms viz tento odkaz což je verze pro přijímače D8R-XP i D8R-II plus a také je k dispozici samostatně verze firmware s délkou rámce CPPM 27 ms pro D4R-II viz tento odkaz.

Viem o tom, ale ani jeden D8R som na CPPM + APM neskusal radsej. Ten D4R-II bol po update a predsa sa to spravalo divne. Ako let bol ok, vsetko fungovalo ale co sa tykalo toho failsafe, tak bol problem. Pri skuske na zemi to raz fungovalo a 2x nie. Potom som to uz neriesil a dal som tam D8R-XP.
D4R-II mal problemy aj co sa tyka KK2 a PPM, ale s novym FW to vyriesili. https://www.youtube.com/watch?v=2CUW4juhgyk
Takze bud to nebolo dotiahnute uplne alebo si to nerozumelo zrovna s tym APM.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 10:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
skiner píše:
...Ten D4R-II bol po update a predsa sa to spravalo divne. Ako let bol ok, vsetko fungovalo ale co sa tykalo toho failsafe, tak bol problem. Pri skuske na zemi to raz fungovalo a 2x nie...

Zkoušel jsi po tom update provést postup k deaktivaci failsafe u toho přijímače D4R-II ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Drondys píše:
Zkoušel jsi po tom update provést postup k deaktivaci failsafe u toho přijímače D4R-II ?

Ja som ten prijimac neupdatoval, ten uz prisiel z HK updatovany. Problemy, ktore robil stary fw ako je na videu sa u mna neprejavovali, tak vychadzam z toho, ze uz bol v nom novsi fw.
Nastavovanie failsafe som robil podla navodu, v tom problem nebol. Deaktivaciu som nerobil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 11:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Díky za reakce. Trochu jsem ještě dál hledal a jsem z toho trochu zmatený. Takže D8R-II plus můžu normálně použít s výrobním firmwarem tak, že zapojim každej kanál zvlašť? Tak jsem to měl totiž v plánu udělat původně, jenomže v manuálu k FRSKy je napsáno že je na výber FS a HS PPM mode. Tak jsem usoudil, že potřebuju ten jumper a všechno posílat jedním kabelem, což ale výrobní firmware neumí. To by ale znamenalo že ten přijímač je z výroby pro APM nepoužitelnej.

Jestli byste byl někdo ochotný, tak jak to tedy je? Můžu zapojit každej kanál zvlášt s výrobním fw, nebo přijímač jinak zprovoznit. Nebo musím flashovat a použít jumper?

Děkuji.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
j.s píše:
Díky za reakce. Trochu jsem ještě dál hledal a jsem z toho trochu zmatený. Takže D8R-II plus můžu normálně použít s výrobním firmwarem tak, že zapojim každej kanál zvlašť? Tak jsem to měl totiž v plánu udělat původně, jenomže v manuálu k FRSKy je napsáno že je na výber FS a HS PPM mode. Tak jsem usoudil, že potřebuju ten jumper a všechno posílat jedním kabelem, což ale výrobní firmware neumí. To by ale znamenalo že ten přijímač je z výroby pro APM nepoužitelnej.

Jestli byste byl někdo ochotný, tak jak to tedy je? Můžu zapojit každej kanál zvlášt s výrobním fw, nebo přijímač jinak zprovoznit. Nebo musím flashovat a použít jumper?

Děkuji.

Kludne zapoj kazdy kanal zvlast. Funguje to normalne :). Ja som do D8R-II plus daval aj ten origo fw, ktory ma uz CPPM. Nepacilo sa mi, ze CPPM vystup dali na kanal 8 a ked by si chcel pouzit klasicky 8 kanalov, tak mas smolu. Preto som dam dal radsej fw z XP, kde sa to riesi jumperom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 12:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
skiner píše:
Ja som ten prijimac neupdatoval, ten uz prisiel z HK updatovany. Problemy, ktore robil stary fw ako je na videu sa u mna neprejavovali, tak vychadzam z toho, ze uz bol v nom novsi fw...

Něco podobného se v nedávné době řešilo v tématu na jiném serveru viz tento odkaz a je tam zmínka, že měli stažený ten firmware co je na webu Frsky a měli podobné problémy a testovali to s řídící jednotkou pixhawk. Na druhé straně toho tématu viz tento odkaz tam Roberto Navoni v odpovědi z 25. července 2014 v 10:23 popisuje nějaké změny ve firmware pixhawk u PPM_SUM_MIN z hodnoty 2300 na 7500, což by to mělo údajně řešit. Zřejmě by mohl být problém v tom, že pixhawk a možná i APM má ve standardní konfiguraci problém s tou délkou rámce 27 ms.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FRSKY D8R-II plus
PříspěvekNapsal: stř 03.09.2014 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
j.s píše:
Díky za reakce. Trochu jsem ještě dál hledal a jsem z toho trochu zmatený. Takže D8R-II plus můžu normálně použít s výrobním firmwarem tak, že zapojím každej kanál zvlašť?

Ano. Pokud zapojíš každý kanál zvlášť tak CPPM vůbec nepotřebuješ.

j.s píše:
Tak jsem to měl totiž v plánu udělat původně, jenomže v manuálu k FRSKy je napsáno že je na výber FS a HS PPM mode. Tak jsem usoudil, že potřebuju ten jumper a všechno posílat jedním kabelem, což ale výrobní firmware neumí.

Tak to sis to špatně vyložil, protože PPM režimy FS a HS jsou něco úplně jiného než CPPM. Režimy FS a HS jsou v podstatě jen obnovovací frekvence na PWM výstupech přijímače. FS je normální režim u Frsky je to 18ms a HS je rychlejší 9 ms což je určeno zejména pro digitální serva. Toho propojování pro účely použití CPPM se to vůbec netýká.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz