Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2015 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Už se chytil, hlásí se jako genaral modul.Díky.

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2015 15:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
Chtěl bych použít Unisens-E na Taranisu. Podle manuálu to nevypadá jako větší problém, ale narazil jsem na jednu věc:
Manuál píše:
Capacity (Kapazitat = Fuel as a % of the capacity set in the UniSens-E (alarm)

Proudový senzor a senzor napětí by měly fungovat normálně. Znamená to, že UniSens-E dolů posílá pro FrSky pouze spotřebovanou kapacitu v % a víc se nedá dělat, nebo si to musí potom dopočítat samo rádio, jako v případě originální tel. čidla?

Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2015 16:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
pokud to nemá u taranise jiné chování než na Futabě (což spíš nemá) tak bude záležet na tom jak nadtavíš Unisense. Dokud mu nenastavíš kapacitu baterky na kterou lítáš tak posílá normálně jen surovou hodnotu spotřebované kapacity. ostatně ani neví co by mělo být základem pro výpočet procenta. Myslím ale že tam bylo někde okýnko pro nastavení kapacity použité baterie a pak věřím že by s tím šlo kouzlit. tuším že jsem tam koukal i na volbu kdy posílal podnotu kapacity ale odečtem od kapacity baterky. výsledkem byla kapacita zbývajíci v baterce. stejně by nejspíš uměl dopočíst i procento a poslat jeho hodnotu. ale to jsem už nikdy nezjišťoval. já vystačil vždy s tou surovou spotřebovanou a to co jsem dal do letadla jsem si hlídal sám.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 23:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2005
Příspěvky: 246
Ahoj.
Měřil někdo přesnost měření proudu a napětí?
Dík Bob

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pon 30.11.2015 11:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2005
Příspěvky: 246
Tak jsem hledal a hledal a našel odpověď.
Pro ty,které by to zajímalo,tak tady je odpověď,že přesnost měření je +/- 1%.
A few years ago when limiters were first introduced into F5 competitons I built a test rig to check that the UK team's limiters were accurate. Both the Neu and SM UniLog limiters all proved to be within +/- 1% accurate. More information on the testing here >> http://f5buk.weebly.com/limiters-testing.html

The SM UniSens uses similar principles to the UniLog, and recently I ran both a UniLog 2 and a UniSens in series in the same plane and got the same measured results. So I agree that the UniSens accuracy seems to be better than +/- 1%.
Boban

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 25.12.2015 19:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
Unisens-e a Taranis spolu fungují nakonec výtečně. Vysílač najde čidlo jako jakékoliv jiné telemetrické přijímače, každá hodnota má své ID. Co mě příjemně překvapilo, byly názvy rovnou v angličtině i s přiřazením jednotek. Vyčítat jde I, U, výška, vario, spotřebovaná kapacita v Wmin, spotřebovaná kapacita v %, otáčky střídavého motoru a dále umí rádio dopočítávat kapacitu v mAh a příkon.


Přílohy:
IMG_20151225_190659.jpg
IMG_20151225_190659.jpg
[ 113.95 KiB | Zobrazeno 2535 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 07.02.2016 13:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.10.2013
Příspěvky: 129
Bydliště: Brno
Zdravím,
má někdo zkušenost s připojením na Taranis E s V2.1.7 ?
Nechce mně měřit proud. I když po připojení na PC na displeji proud a spotřebu ukazuje.

Díky

_________________
FrSky Taranis E
MIG29, AlphaJet, SE5A, FW-190, DJI F450 s NAZAv2 a HERO3+, X525 s MM2.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 30.09.2016 11:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2004
Příspěvky: 74
Bydliště: Havlíčkův Brod
Prosím radu - jak nulovat hodnotu odebraně kapacity z baterky? Nechci při každém zapnutí mít nulu, ale vynulovat si stav až po nabití baterek. Lze to nějak udělat? Unisens-E a Jeti DS 14. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: sob 24.12.2016 22:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Kolegové,
když budu objednávat Unisens-E přímo od výrobce, tak potřebuji si objednat i USB interface, nebo mě výrobce nastaví čidlo dle požadovaného protokolu, či je na to jiná finta něž USB věc za 20E?
Díky :)

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 25.12.2016 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1205
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
modrus píše:
............ či je na to jiná finta něž USB věc za 20E?
Díky :)
Je, půjčit si od nějakého graupneristy převodník pro updaty HoTT komponent. :)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 25.12.2016 23:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 481
Bydliště: SR
Obrázky: 4
Skuseni kolegovia ,

zvazujem vyuzit vario Unisense s Futabou. Aka je rychlost odozvy ? Niekde som tu cital ,ze v porovnani so Sky asistentom to nie je ziadna slava (pomala odozva).Prakticke skusenosti ,porovnania ?

Dik.

_________________
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 25.12.2016 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1205
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Boro píše:
Skuseni kolegovia ,zvazujem vyuzit vario Unisense s Futabou. Aka je rychlost odozvy ? Niekde som tu cital ,ze v porovnani so Sky asistentom to nie je ziadna slava (pomala odozva).Prakticke skusenosti ,porovnania ?Dik.
Dalibor to píše tady: viewtopic.php?f=39&t=78450&start=15

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: úte 07.03.2017 12:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.5.2012
Příspěvky: 168
Bydliště: Lednické Rovne SK
vydali nový update:

https://www.sm-modellbau.de/Firmwareupdates

UniSens-E Firmwareupdate 1.12 vom 06.03.2017

Achtung: wenn das Update bereits durch unser "SM UniSens-E Tool" geladen wurde, muss diese Datei nicht mehr herunter geladen werden!

Updatevorgang:
Die Datei wird mit dem "SM UniSens-E Tool" auf den UniSens-E übertragen.

Änderungen v1.12:
1.Spektrum Telemetrie über Spektrum-Adapter eingebaut:
- 3 Sensoren: ESC Sensor, Strom/mAh, Vario Sensor
2.HoTT:
- Textmodus war bei manchen Empfängern nicht erreichbar
3.Futaba:
- Kompatibilitätsmodus für Robbe Telemetrie-Box
- die vom Empfänger ausgegebene Signalqualität (25/50/75/100) wird eingelesen und auf einem zusätzlichen Sensorslot als TEMP125 übertragen
4.Berechnung der Variodaten optimiert und beschleunigt:
- Variowerte werden jetzt weniger geglättet, sind dafür aber aktueller
- Übertragung der Variowerte speziell bei Jeti und HoTT schneller
- neue Option "Vario Filter": "langsam" entspricht etwa der bisherigen Auswertung, "mittel" und "schnell" sind entsprechend schneller
- Höhenanzeige ist schneller
5.Blinkcode für gewählte Telemetrie wird jetzt im Ruhezustand ständig ausgegeben
6.Telemetrie Alarm Strom löst jetzt erst nach 1 Sekunde aus
7.Alarme für minimale und maximale Drehzahl eingebaut
8.sanftes Nullen der Höhe eingebaut, wenn das Modell am Boden liegt
9.Restkapazität als % Wert aus Alarmkapazität und Verbrauch auf allen Telemetrien außer JR
10.manueller Reset der Maxwerte über Schaltkanal setzt bei der Option „Kapazität = immer weiter“ auch die Kapazität auf 0, wenn das Modell noch nicht in der Luft war


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 10:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Kolegové,

chtěl bych Vás požádat, kdo má onen USB nástroj k dispozici a je z Brna, zdali by mě ho nezapůjčil :)
Děkuji.

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 10:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2004
Příspěvky: 74
Bydliště: Havlíčkův Brod
Jaký máš vysílač? třeba na JETI už USB nepotřebuješ, VŠE lze nastavit přes vysílač (osobně úspěšně vyzkoušeno) a mělo by to jít přes ostatní Tx. Popis je v návodu na jejich stránkách, nebo ti ho můžu popsat


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz