Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 170 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 13:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
Pokud vydržíš mrknu se na to jak bude chvilka. Hlavně bacha na zapojení, odpálený je to v mžiku. Máš to už nějak v provozu a chybí ti jen napípat? Nebo to ještě nebylo zapojené? Pokud chceš kontaktuj mě přes soukromou zprávu, můžem to radši zkontrolovat.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 7:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.4.2015
Příspěvky: 4
Předem moc velkej ďík že si se mne ujal :wink: prosím tě AB mám už zapojený ale nevím jak dál jak ty píšeš napípat to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pát 24.04.2015 12:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
Zdravím.
Výzva pro elektroniky modeláře.
Osadil jsem arkbird, vše fungovalo ok, včetně proudového modulu a zobrazení dat v osd z něj. Když jsem vřadil mezi aku a proudový modul AB čidlo frsky FAS100 přestalo fungovat zobrazení aktuálního odběru proudu v osd, ukazuje to stále 1A.
Telemetrie ohledně FAS100 jede v pohodě. Proměřil jsem proudový modul AB, senzor v modulu AB je ACS758 ve standartním zapojení, co zněj leze jde přímo do AB na pin CUR. Bohužel byl nefunkční, měl jsem jeden v šuplíku, tak jsem ho přepájel a odzkoušel klasické zapojení bez FAS100. Zase to šlapalo. Připojil jsem znovu FAS100 a senzor je zase v háji.
Nechce se mi vzdát se vymožeností telemetrie abych to vyřešil. Napadá někoho proč se to bije? Dík za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pát 24.04.2015 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 560
Jediné, čo mi napadá je to, že ten frsky prúdový modul spôsobil zmenu potenciálu GND v Arkbirde voči napr. FrSky prijímaču, čo následne odpálilo ten senzor v AB.
Ak si trúfaš, skúsil by som ešte jeden pokus, kedy by som dal ten FrSky prúdový senzor až za AB prúdový senzor.
Následok však neviem odhadnúť, možno pre zmenu prídeš or niečo z FrSky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pát 24.04.2015 13:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
Tu variantu s přemistěním jsem měl v plánu, došli acs758. :D Bohužel v Čr jsem je nikde nenašel. Nejsou drahy daj se venku sehnat pod 5usd ale to je na dlouho. V tom FAS100 je stejnej senzor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: úte 09.02.2016 16:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2015
Příspěvky: 84
Mam dotaz. Kdyz prepinam rezimy na Arku u castom modu se mi misto waypointu zobrazuje balance.Je to proto, ze neni v dostatecne vysce?Rth na zemi blika se spravnou ikonou.Vysilacku mam napipanou dobre :D A dalsi vec....v nastaveni wp je krome safetime i polozka next wp in 30M znamena to, ze se wp zapne az nad vyskou 30 metru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2016 9:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 576
Trosku som zaskoceny.....

Ked som ja popisoval nastavenie mojho failsafe ( okamzite pristatie s 20% otackami motora po kruhovej drahe riadene s gyroskopom, EPP model) pomaly ma tu neukamenovali...

A tu citam ze chcete lietat velke vzdialenosti na zaklade GPS a nikto z mojich popravcov nic nehovori????

Nerozumiem preco sa im nepacilo ze odmietam jednoducho rozmlatit model ako by oni chceli = vsetko vypnut a nechat ho spadnut ako kamen......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pát 12.02.2016 21:53 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2015
Příspěvky: 84
Tak jsem byl dnes autopilota zaletnout.Waypointy se mi neaktivuji, nejde mi ani fance area.Pri vypnuti tx za letu se neaktivuje rth,jen rucnim prepnutim.Takze mi funguje Manual, balance a rth :-( Pouzivam turnigy 9x a 8ch rx tato sestava nema filesafe akorat hold na 4 a 5 kanale. Ovladani arku mam na 6 a 7 kanalu.Na ktrych kanalech Arkbird generuje vypadek signalu.Mate s tim nekdo zkusenost?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2016 8:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 576
Myslim ze mas rovnaky s**t ako mam ja Optima7 prijimac.

Nakoniec som urobil faisafe tak, ze prijimac ma zapamatane kniple uprostred /nijako nevychylene/ a motor 20%, povel pre gyro /cc3d/ zapnute

Cc3d to interpretuje tak, ze robi horizontalny let riadeny gyrom ale nevie ze sa jedna o failsafe, optima7 neposkytuje tento signal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 18:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2015
Příspěvky: 84
Problem vyresen.Ark jsem po natoceni videa a par mailech poslal do Anglie do HK. A oni mi posilaji novy kus :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 13:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
Další problem s AB. Zalétávali jsme před pár měsíci model s AB, bez varování došlo k vypnutí motoru a model skončil ve vývrtce při které absolutně nereagoval na řízení. Přičítali jsme to předešlým dvoum tvrdším přistáním po kterých jsme si nezkontrolovali uložení aku která byla dost fest na kabelech a mysleli si že došlo k rozpojení kontaktů. Dnes jsem dostavěl další model s novým AB. Prováděl jsem konečné nastavení táhel, model jsem měl čumákem dolu, opřený o zem. AB v manual režimu. Hýbal jsem kniplem křidélek, z ničeho nic došlo k přejetí výškovky nahoru a směrovky naplno doprava. Myslel jsem že jsem se dostal do menu nastavení ale nebylo tomu tak, křidélka jsem nedržel víc jak 2sec, zkusil jsem přepnout přepinač abych z toho vyskočil. AB nereagoval na nic. Vše co vedlo přes AB bylo elektricky blokované, vyškovka +50%, směrovka +100%, křidélka 0%, motor -100%. Klapky a pan/tilt které jsou napřímo do rx fungovali. Zkusil jsem vypnout a zapnout vysílač a taky nic. Na přepínač modu a vypínač ab nereagoval. Normálně zamrzlej AB a pomohlo až odpojit a znovu připojit aku. Stát se to za letu šel by do vývrtky. Záhada.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 13:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2015
Příspěvky: 84
Me to delalo podobnou neplechu. Pak jsem zjistil ze zlobi proudovej senzor, pres kterej je AB napajenej. Odesli mi takhle 2 senzory. Zapojil jsem napajeni AB primo z esc a od te doby klid.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 14:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 450
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Dobrá rada - díky..

Právě jsem dodělal Mini Talona s Arkbird 2.0 Lite, tak se to hodí. :wink:
V budoucnu jsem chtěl dát napájení AP na samostatný tříčlánek, aby se eliminovalo případné rušení FPV přenosu.
Takto mám o důvod víc dodělat to hned, ještě před záletem..

P.S:
I když je toto vlákno už delší dobu poněkud mrtvé, stejně bych se rád zeptal, jestli náhodou někdo nemá zkušenosti s Arkbird AAT.
Už delší dobu o nějakém AAT přemýšlím a připadá mi, že Arkbird AAT je celkem dobrý kompromis mezi cenou a užitnou hodnotou.

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 15:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
MajaDL píše:
Me to delalo podobnou neplechu. Pak jsem zjistil ze zlobi proudovej senzor, pres kterej je AB napajenej. Odesli mi takhle 2 senzory. Zapojil jsem napajeni AB primo z esc a od te doby klid.

Ten proudovej senzor se mi nezdá že by mi to dělal, všechno bylo pod šťávou i ty klapky fungovali, jen ten arkbird se kousnul a visel v polohách kormidel jak jsem popsal a v ty pozici to drželo serva normálně pod napájením s udaným signálem, hnout s nimi nešlo. AB napájím pořád stejně z esc. Firmware byla u předešlého 3.1021 a nyní 3.1028.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arkbird Autopilot System
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 15:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2008
Příspěvky: 315
VSCharlie píše:
Dobrá rada - díky..

Právě jsem dodělal Mini Talona s Arkbird 2.0 Lite, tak se to hodí. :wink:
V budoucnu jsem chtěl dát napájení AP na samostatný tříčlánek, aby se eliminovalo případné rušení FPV přenosu.
Takto mám o důvod víc dodělat to hned, ještě před záletem..

P.S:
I když je toto vlákno už delší dobu poněkud mrtvé, stejně bych se rád zeptal, jestli náhodou někdo nemá zkušenosti s Arkbird AAT.
Už delší dobu o nějakém AAT přemýšlím a připadá mi, že Arkbird AAT je celkem dobrý kompromis mezi cenou a užitnou hodnotou.


Po AAT jsem pokukoval ale po shlédnutí videí na ytb se mi to zdálo líné, na dálku sledoval model dobře ale při menších vzdálenostech mi přišel za modelem hodně opožděný. Mnohdy dost zbytečně točil za letadlem vertikálně i když měl možnost sledovat servem v horizontu a pak musel přestavovat. Jen můj dojem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 170 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz