Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 590 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stabilizovaný let
PříspěvekNapsal: úte 22.12.2020 23:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 639
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
To Pavelev : Dobra stabilizacia ktora ma na to spravne gyra (casto je oznacovana ako 6-osa) dokaze zrovnat model do vodorovneho letu z akejkolvek polohy lietadla, nezalezi na tom co si predtym vyvadzal za obraty :)
Ale musi byt dobre nastavena, lietadlo musi mat kridelka a samozrejme na to musi mat cas a priestor - ked sa to stane 5 metrov nad zemou a model pada kolmo dolu tak bohuzial :wink:
A dalsia podmienka - aby lietadlo bolo dobre nastavene a bolo aspon priemerne stabilne , pokial rado pada do vyvrtky tak to ma problem vybrat dobry pilot a nejaka krabicka to proste nezvladne.
Velmi kvalitnu stabilizaciu som mal v "Carbon Cub 1.3m Safe + od eflite(Hobbyzone,Spektrum)" (starsia verzia - ta nova uz nema GPS a je dost okresana) , tam som stabilizaciu - leveling - vyskusal mnohokrat a fungovala vyborne. Vdaka vybornemu prijimacu a GPS sa dokazal pri prilisnom vzdialeni od pilota sam vratit nad miesto startu a zacat tam kruzit v motorovom lete , a v pripade potreby dokaze samo pristat - moc som tomu neveril ale naozaj to funguje :)
Automaticke pristatia boli urcite lepsie ako prve "moje" :D . Pri pristati dodrzuje aj spravny smer, nielen vysku a miesto.
Casom som prijimac vymenil za obycajny bez stabilizacie ale v zaciatkoch mi to usetrilo vela penazi a nervov... Nemal som nikoho kto by mi so zaciatkami pilotovania pomohol...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 0:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.12.2020
Příspěvky: 52
Bydliště: Varnsdorf
Ten vysílač QX7S vypadá dobře a později bych ho koupil. Ale tuhle Fly Sky FS-I6X chci hlavně používat pro RC simulátor takže se tu bude různě povalovat. Vypadá to jako zbytečně vyhozené peníze ale jestli mi spadne nebo ji něčím poleju atd. tak se nemusím pak strachovat že mi někde při létání s větším letadlem vypoví službu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stabilizovaný let
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 6:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20086
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
chorche píše:
... tak si budu hrat, krome castecne autonomie ...

Tak s tímhle, zvlášť v dnešní situaci, jdi laskavě do prdele.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 10:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4191
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Pavelev píše:
Ten vysílač QX7S vypadá dobře a později bych ho koupil. Ale tuhle Fly Sky FS-I6X chci hlavně používat pro RC simulátor takže se tu bude různě povalovat. Vypadá to jako zbytečně vyhozené peníze ale jestli mi spadne nebo ji něčím poleju atd. tak se nemusím pak strachovat že mi někde při létání s větším letadlem vypoví službu.


Vymlouvat ti to nebudu, jenom vypíši nevýhody.

Za 600 máš bezdrátový ovládání
Nemusíš nabíjet dva vysílače
Jeden krám doma ubude
zvyk na páky, uspořádání vysílače a způsob držení. Když trénuji na simu, stojím a držím vysílač jako při ostrém letu (mám RC 8 + VR brýle)
Když přidáš a koupíš S máš tam halové potenciometry na pákách, takže nulové opotřebení potenciometrů pák.
Ta Q7 se programuje - mrkni na videa co to obnáší ať máš představu - někdo na to není.
Ano vím že spěcháš , aby sis už s něčím mohl hrát, ale ........

Ale jsou to tvoje peníze :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stabilizovaný let
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 11:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 247
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
jyrry píše:
Tak s tímhle, zvlášť v dnešní situaci, jdi laskavě do prdele.

No a treba hracky od DJI s RTH nejsou castecne autonomni? Neleta s nimio vetsina majitelu mimo LOS?
Pokud si to prectes poradne, nic o letu mimo LOS jsem nepsal, a o plne autonomnim rezimu taktez, takze prosim priste si ponech sve vylevy pro sebe.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 11:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 247
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
dudaj píše:

Vymlouvat ti to nebudu, jenom vypíši nevýhody.

Za 600 máš bezdrátový ovládání
Nemusíš nabíjet dva vysílače
Jeden krám doma ubude
zvyk na páky, uspořádání vysílače a způsob držení. Když trénuji na simu, stojím a držím vysílač jako při ostrém letu (mám RC 8 + VR brýle)
Když přidáš a koupíš S máš tam halové potenciometry na pákách, takže nulové opotřebení potenciometrů pák.
Ta Q7 se programuje - mrkni na videa co to obnáší ať máš představu - někdo na to není.
Ano vím že spěcháš , aby sis už s něčím mohl hrát, ale ........

Ale jsou to tvoje peníze :wink:

Spis bych v dnesni dobe zvazil Radiomaster TX16s misto Taranise, diky multimodulu muze pouivat FlySky prijimace v mene narocnych aplikacich, casem se presunout treba k FrSky.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stabilizovaný let
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 11:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4662
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
chorche píše:
No a treba hracky od DJI s RTH nejsou castecne autonomni? Neleta s nimio vetsina majitelu mimo LOS?

Je i není. Když na RTH dojde, tak by to mělo být stále ještě v době, kdy na to poletovadlo vidíš. Takže se to bude vracet po trase, která je v době aktivace volná.
Pokud někdo létá mimo LOS, tak to je v rozporu s pravidly.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 13:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2674
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
chorche píše:
Spis bych v dnesni dobe zvazil Radiomaster TX16s misto Taranise, diky multimodulu muze pouivat FlySky prijimace v mene narocnych aplikacich, casem se presunout treba k FrSky.

TX16S vs. FrSky (Taranis, Q X7..)
Zkusil bych si je osahat. FrSky se mi jeví jako trochu lépe mechanicky udělané, navíc mají oficiální autorizovaný servis v ČR.
Q X7 jsem měl a nemít už Taranise, byl by to favorit. U Taranise je prima větší displej, jinak jsou dost podobné.
TX16S a Taranise (pre2019) mám aktuálně vedle sebe - kniply (HS) jsou tak nějak stejné, zbytek má Taranis mechanicky citelně lepší.
Do všech rádií se dá multiprotokolový modul pořídit, všechny ho umí plnohodnotně* využít.
Barevná obrazovka je lákadlo, ale taky poměrně značný žrout energie. :)
...
ale to patří spíš do vysílaček jak do stab. systémů...

---
* TX16S na rozdíl od FrSky rádií umí externí multiprotokol použít i jako přijímač pro bezdrátové spojení učitel-žák pro DSMX, ACCST, AFHDS 2A a Bayang protokoly.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stabilizovaný let
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 13:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 247
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
jio píše:
Je i není. Když na RTH dojde, tak by to mělo být stále ještě v době, kdy na to poletovadlo vidíš. Takže se to bude vracet po trase, která je v době aktivace volná.
Pokud někdo létá mimo LOS, tak to je v rozporu s pravidly.

Zrovna u DJI stroju je letani mimo LOS docela caste... nebo maji jejich majitele perfektni zrak a vidi svuj stroj i na par kilometru :D

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 14:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4662
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Že je časté neznamená, že je v souladu s pravidly.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 247
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
jio píše:
Že je časté neznamená, že je v souladu s pravidly.

Coz pokud si prectes me odpovedi pozorne, nikde netvrdim :wink:

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 19:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20086
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jasně, je vhodné to ještě vypíchnout, ty restrikce jsou ještě moc měkké... :roll:

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.12.2020 19:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.12.2020
Příspěvky: 52
Bydliště: Varnsdorf
Zatím s koupí čehokoliv nespěchám, jaro je ještě daleko. Takže vyhledávám informace a pomoc abych se dokázal orientovat v dnešních produktech a ujasnil si co koupit.

Všem Vám děkuji za vaši pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2021 12:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.4.2019
Příspěvky: 16
Něco k tomuto tématu mám na http://www.dupedup.cz/index.php?a=hoby&b=1&d=1.
Používám různé FC s STM32 a firmware iNAV nebo Ardupilot. Raději zdůrazňuji, že toto nemám pro amatérské RC autonomní lety - to by mne asi poslal moderátor do .. ).
Kdo používá Spektrum RC, dobré jsou jeho přijímače se stabilizací. Lze u nich vyladit i parametry firmware. Do větru super.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.05.2021 17:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Zdravím,
přečetl jsem si poslední čtyři stránky a ať nemusím pročítat celé vlákno, tak se zeptám přímo.
V návodu u stabilizace FC 151 jsem se nikde nedočetl(nebo jsem to přehlédl), jestli se ta stabilizace může napájet z pohonného aku, nebo na to musí být extra baterie na napájení, když je tam konektor pro připojení baterie? :roll:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 590 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ellet a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz