Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 394 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 13:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Kamil píše:
Má niekto praktické skúsenosti s jednotkou Dualsky FC130?

FC130 jsem zkoušel zatím v EPP plackoletu, ve 3D "heading lock" režimu funguje bez problému, vis na vrtuli, nožák s rukama v kapse... :D . Obtížně seřiditelné éro, které pořád někam uhýbalo najednou lítá jako dobře zalétaný dospělý akrobat.
Když bude o víkendu letové počasí, tak to vyzkouším ve 2m Cessně i v režimu "normální" stabilizace.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 13:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2009
Příspěvky: 62
Ahoj ta FC130 umí srovnat éro do roviny nebo "jen" eliminuje vnější vlivy větru jako levný gyra? Líbí se mě jak funguje Guardian, je toto levnější alternativa nebo ne?
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 14:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Funkce "autopilota" (jako má třeba Guardian), který srovná éro do horizontu tam není... vždyť je to taky jenom levné gyro :wink: .
Je tam "normální" režim, který standardně vyrovnává turbulence apod., potom 3D "heading lock" režim, který drží libovolnou polohu, v které pustíš knipl do neutrálu a potom režim "něco mezi tím" kde jsou křidélka a výškovka "heading lock" a směrovka "normální stabilizace" - to je asi pro piloty, kteří nepoužívají do zatáčky směrovku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 20:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
vidas píše:
Pozeral som navod od Eagle A3 Super a podla neho je potrebne pri kazdom zapojeni systemu mat lietadlo v rovine.
To si myslim ze je dot problem zabezpeit niekde na letisku (poli). U Guardianu sa to nastavi raz a je pokoj.
Je to naozaj tak alebo sa mylim.


nie je treba ho mat uplne horizontalne. ale je treba aby sa s lietadlom pocas inicializacie nehybalo. to plati pre vsetky gyra.

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 10:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2010
Příspěvky: 13
Ano pocas inicializacie ano. Ale guardiana po nastaveni a ulozeni horizontu mozem pripajat a odpajat od aku v akej kolvek polohe a aj s nim pocas toho hybat. Mal som ho totiz v lietadle ( pokial mi neuletelo aj s guardianom na palube) ktore malo priestor na akumulator zo spodu. Tam pripojenie aku v horizontalnej polohe bez pohybu s lietadlom v polnych podmienkach je nemozne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 13:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
vidas píše:
Ano pocas inicializacie ano. Ale guardiana po nastaveni a ulozeni horizontu mozem pripajat a odpajat od aku v akej kolvek polohe a aj s nim pocas toho hybat. Mal som ho totiz v lietadle ( pokial mi neuletelo aj s guardianom na palube) ktore malo priestor na akumulator zo spodu. Tam pripojenie aku v horizontalnej polohe bez pohybu s lietadlom v polnych podmienkach je nemozne.


cela rada Eagle A3 sa sprava tak ze po pripojeni aku pocka 1 sekundu az potom inicializuje a inicializacia trva asi 8 sekund, cize ak za prve 3 sekundy mykas s lietadlom to je v pohode.
opakujem nemusi byt v horizontalnej polohe.

btw. uz davnejsie, kupil som si 2kusy guardian 2d/3d ; 1 sa pokazil tak ze z nicoho nic sa uz nezapol (0 havarii, 0 prepolovani), a s druhym mam taky problem ze sa uz nechce resetnut do vodorovnej roviny, stale ma 10° rozdiel, co sa da vykompenzovat polohou motaze ale je to cudne.
ja autostabi uz nepouzivam, kedze s plachtenim som uz skoncil.
reklamovat to nema zmysel kedze A3 super/pro je lepsie na 3D/akro.

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
to FeriGGGG: skusal si ten tvoj zarak na nejakej delte? Lebo valaju sa mi doma dve Orange gyra, s jednym so lietal tak tri mesiace v EPP akrobatovi, kym mi ho mile gyro rozflaklo. Druhe som chcel do Suchoja ( mala delta), ale malo to priserne reakcie, takze letel tusim dvakrat. Takze som sa zapovedal, ze gyro mi uz do era nesmie.
Ak je to tvoje gyro take super, ako o nom basnis, tak by som ho mozno za tu cenu prubol. Ale beda ti, ak to bude zas nejaky nepodarok, dufaj, ze byvas daleko odo mna :D

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 20:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
ddano007 píše:
to FeriGGGG: skusal si ten tvoj zarak na nejakej delte? Lebo valaju sa mi doma dve Orange gyra, s jednym so lietal tak tri mesiace v EPP akrobatovi, kym mi ho mile gyro rozflaklo. Druhe som chcel do Suchoja ( mala delta), ale malo to priserne reakcie, takze letel tusim dvakrat. Takze som sa zapovedal, ze gyro mi uz do era nesmie.
Ak je to tvoje gyro take super, ako o nom basnis, tak by som ho mozno za tu cenu prubol. Ale beda ti, ak to bude zas nejaky nepodarok, dufaj, ze byvas daleko odo mna :D


:idea: A3 super/pro nie je chuck norris, tj. ucinnost zavisi to od mnoha faktorov, najvecsi problem pre gyro su vsak vole v serva/tiahlach, takisto konkretne nastavenie GAINu je vhodne iba pre bud male alebo velke rychlosti, preto mam rad verziu super lebo ma osobitny kanal na prepinanie Gain.
ak mas lahke pomale era tak staci jedno nastavenie Gain = celkova citlivost gyra
kedze A3 super/pro robi preklad signalu z kniplov na rychlost rotacie v danej osi = ak mam polovicne vychylky na radiu to neznamena ze mam polovicne vychylky na serve ALE znamena to ze ero sa v danej osi bude pomalsie otacat = ero reagujes kludnejsie - co je pre mna super vlastnost, kedze nie som TOP pilot.
takisto neskusenym odporucam citlivost na smerovke nastavit na 0, inak treba pouzit knipel smerovky pri kazdom zaboceni

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
OK, ale z tvojej basnickej zbierky som nepochopil, ci si to lietal v delte, alebo nie :D
BTW, nevie tu niekto porovnat A3 pro vs FC130? Vyzeraju to byt cenovo aj fukcne podobne gyra.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2012
Příspěvky: 583
Bydliště: Pardubice, HK, Plzeň
Obrázky: 37
Dnes jsem zkoušel zapojit FC130 a za nic na světě nemůžu gyro přimět rozsvítit zelenou LED... Dosáhl jsem max blikání červené L1 a nebo svícení modré L2, nebo taky že nesvítilo nic, nevím kde dělám chybu, návod tyhle barvy nezmiňuje. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 21:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Pokud máš správně připojené servokabely (vstupy/výstupy), tak zelená L1 se rozsvítí po zapnutí napájení (odhadem asi po 2-3 sec.), nic není potřeba mačkat. Teprve když svítí zelená (v návodu je napsáno že bliká, ale nebliká, jenom svítí), tak podržením tlačítka SET (asi 2 sec.) se dostaneš do kalibrace a nastavování, tzn. rozsvítí se obě modré.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 21:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Ještě mě napadá, jestli nemáš zapojený kabel pro přepínač režimů (vstup SW)? Pro kalibraci/nastavení gyra by asi měl být odpojený (já ho nepoužívám).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2013 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2012
Příspěvky: 583
Bydliště: Pardubice, HK, Plzeň
Obrázky: 37
PetrD píše:
Ještě mě napadá, jestli nemáš zapojený kabel pro přepínač režimů (vstup SW)? Pro kalibraci/nastavení gyra by asi měl být odpojený (já ho nepoužívám).

Mám čtyřkanálový přijímač, tak není kam :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 2:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
ddano007 píše:
OK, ale z tvojej basnickej zbierky som nepochopil, ci si to lietal v delte, alebo nie :D
BTW, nevie tu niekto porovnat A3 pro vs FC130? Vyzeraju to byt cenovo aj fukcne podobne gyra.


sorry, v delte som s tym nelietal

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gyro do letadla
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 22:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
Eagle A3 Pro v akcii; napr. nozaky nemusim korigovat,
viac info o lietadle tu viewtopic.php?f=10&t=62262


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
ak sa najde kameraman a lepsie pocasie pridam este video, snad take ktore bude lepsie demostrovat efekt gyra

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 394 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz