Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mixér
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 18:58 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
Ahoj, pokouším se postavit mixér z téhle stránky: http://www.rcmania.cz/elektro/mixer.htm (ten úplně spodní) a není mi jasný co mám zapojit na AILERON IN a ELEVATOR IN? A k čemu jsou tam ty potenciometry?
Díky za každou radu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 20:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2006
Příspěvky: 157
Bydliště: Praha 9
AILERON IN a ELEVATOR IN jsou vstupy do mixu, tudíž příslušné výstupy na přijímači. Na ELEVATOR IN dáš výstup z přijímače, kam bys normálně zapojil servo výškovky. Na AILERON IN kanál pro ovládání křidélek.

Poťákama nastavuješ poměr mixu mezi směrovkou/křidélkama a výškovkou. Obyčejně se dává 65 % pro směrovku a 45% pro výškovku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 20:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
misty píše:
AILERON IN a ELEVATOR IN jsou vstupy do mixu, tudíž příslušné výstupy na přijímači. Na ELEVATOR IN dáš výstup z přijímače, kam bys normálně zapojil servo výškovky. Na AILERON IN kanál pro ovládání křidélek.

Poťákama nastavuješ poměr mixu mezi směrovkou/křidélkama a výškovkou. Obyčejně se dává 65 % pro směrovku a 45% pro výškovku.



No bude to asi trochu jinak, protože tenhle mixér se zabuduje do vysílačky, takže výstupy na přijímači nepřichází v úvahu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 20:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2006
Příspěvky: 157
Bydliště: Praha 9
To jsem přehlíd, omlouvám se :?

Pak se samozřejmě jedná o příslušné výstupy na rádiu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 20:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
misty píše:
To jsem přehlíd, omlouvám se :?

Pak se samozřejmě jedná o příslušné výstupy na rádiu.


No netuším co si mám pod tím představit-z každýho potenciometru vedou 3 dráty někam do vysílačky a kterej z nich mám použít do mixéru?

jo a ještě když potenciometrama nastavuju poměr, tak k čemu je tam trim? Tím by to taky přece šlo (nejsem sice moc sběhlý v elektronice, ale tak nějak jsem to vydedukoval :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 21:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2006
Příspěvky: 157
Bydliště: Praha 9
Tak natolik v elektronice sběhlej nejsem, jen jsem psal o principu.
Pokud se podívám na stránky autora, vyplývá mi z toho, že trimr nastavuje mixovací poměr.

Ty dva poťáky Balance Adj. mi taky úplně jasný nejsou, protože by vlastně suplovaly to, co nastavíš vytrimováním příslušného kanálu na rádiu.

Tři vývody jsou i na výstupech z přijímače: +/-/signál


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 21:06 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
misty píše:
Tak natolik v elektronice sběhlej nejsem, jen jsem psal o principu.
Pokud se podívám na stránky autora, vyplývá mi z toho, že trimr nastavuje mixovací poměr.

Ty dva poťáky Balance Adj. mi taky úplně jasný nejsou, protože by vlastně suplovaly to, co nastavíš vytrimováním příslušného kanálu na rádiu.

Tři vývody jsou i na výstupech z přijímače: +/-/signál


No jsme na tom asi stejně-ale i tak díky za radu...
Počkám jestli mi s tím někdo nepomůže :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2006 22:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2005
Příspěvky: 124
Bydliště: Náchodsko
Je to úplně jednoduchý.

Přerušíš drát od prostředního vývodu poťáku
IN příde na drát od poťáku
Out (Evelon) na drát k desce PS

Potáky.

Balance Adj. Pomocí nich nastavuješ referenční napětí OZ
Mix Adj. Poměr mixování evelonů.

Podle toho jak se ptáš výš o elektronice prd, určitě by pro tebe bylo vhodnější si koupit normální mix za přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2006 9:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
bomb_bob píše:
Je to úplně jednoduchý.

Přerušíš drát od prostředního vývodu poťáku
IN příde na drát od poťáku
Out (Evelon) na drát k desce PS

Potáky.

Balance Adj. Pomocí nich nastavuješ referenční napětí OZ
Mix Adj. Poměr mixování evelonů.

Podle toho jak se ptáš výš o elektronice prd, určitě by pro tebe bylo vhodnější si koupit normální mix za přijímač.


Možná by to bylo lepší, ale baví mě něco tvořit a ne si všechno kupovat. Navíc jsem chtěl mít mixér ve vysílačce-nechci to strkat do modelu....
Každopádně díky za radu :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2006 18:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
Ahoj lidi, mám další problém-podařilo se mi ten mixér asi rozjet, ale servo má hrozně malý výchylky? (Když dám na vysílačce páky na doraz, tak se servo pootočí asi o 10°) Nevíte někdo co s tím může být? Mám podezření na nějakej odpor že je velkej, ale v tomhle se moc nevyznám....
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 05.11.2006 16:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2005
Příspěvky: 124
Bydliště: Náchodsko
SuckoSU píše:
Ahoj lidi, mám další problém-podařilo se mi ten mixér asi rozjet, ale servo má hrozně malý výchylky? (Když dám na vysílačce páky na doraz, tak se servo pootočí asi o 10°) Nevíte někdo co s tím může být? Mám podezření na nějakej odpor že je velkej, ale v tomhle se moc nevyznám....
Díky


Máš to zapojený podle těch oprav červenou co tam je? Vezmi mulťák a zkontroluj velikost odporů. Pak taky překontroluj jestli máš správně zapojenej ten integráč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Mixér
PříspěvekNapsal: ned 05.11.2006 18:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
Jo integráč je zapojenej dobře a podle mě i ty odpory-kontroloval jsem to, když jsem to dával dohromady....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2006 11:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
Vážně nikdo netušíte co s tím? :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 17.11.2006 18:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 127
Bydliště: Košice-KVP
http://aeropic.free.fr/pages/modelisme/mixer/mixerenglish.htm - mozno ti toto pomoze

_________________
Sky Lady - Reborned :D
Modra Balzoidna Bellanca 400
Cimmrman 4 (ASP 4ccm)
Music Buble - este vo vystavbe :D (na XM-2830-12)
+ Optic 6 :lol:
Nejake to hadzadlo a gumacik


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2006 13:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2006
Příspěvky: 36
Lordareon píše:


No to mi moc nepomohlo-mám to hotový, ale nějak to blbne....
Zkusím dam dát novej integrovanej obvod (nic jinýho mě nenapadlo) :?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz