Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 508 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 34  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: sob 25.08.2012 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
Box žádnou kartu nemá, takže firmware nic nevyřeší (leda že by to mělo nějakou nevyužitou paměť uvnitř a stahovalo se to pak po USB, ale není to moc pravděpodobné). Uvidíme, co bude umět ten wifibox, přesně řečeno aplikace pro něj.

Jinak ale aby bylo jasno - ten telemetry box vypadá opravdu slibně, myslím si, že pro mnoho využití to bude výborná volba. Zkrátka ale je skoro vždy co vylepšit a v tomto případě bych dal bez váhání na první místo záznam...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: sob 25.08.2012 21:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Podle různých indicií co mám od kolegy jsem nakonec rád, že jsem šel zpátky do Futaby. To co jsem se dozvěděl třeba na DUPLEX... To radši nelogující ale spolehlivý systém přenosu řízení.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 14:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 372
Tak Telemetry Box a GPS mi leží na stole po cca 6 měsících od objednání a asi 2 letech co to začlo Robbe slibovat...
Předesílám, že mám FX - 30 od léta 2008 a považuji ji za vynikající rádio...
Po vybalení Boxu na mě vyjulky dvy fousy antény - ani na jedné propagační fotce nejsou a z hlediska uživatele je to na dvě věci...Představa, že si box strčím do kapsy a přes sluchátka budu poslouchat navolené vzala okamžitě za své...a další displej na rádiu nepotřebuju.
Návody - čeština ani náhodou
Připojení sluchátek - ani zmínka, zdířka je
Data ... nic
To zatím před prvním spuštěním...


Přílohy:
Snímek 001-1.jpg
Snímek 001-1.jpg
[ 183.34 KiB | Zobrazeno 997 krát ]

Snímek 003-2.jpg
Snímek 003-2.jpg
[ 173.17 KiB | Zobrazeno 997 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
Ty anténky jsou "dobrý fór", nicméně ze zkušenosti s montážemi RXů si myslím, že když je opatrně zafixuješ kusem izolepy k zadní straně boxu a strčíš to do kapsy, tak bude dosah pořád poměrně slušný, tvůj plán s kombinací "kapsa-sluchátka" bych hned neodepisoval. Obecně ale dosah "v kapse" bude menší u jakéhokoli provedení podobného boxu, je nutno otestovat, zda to bude problém.

Čeština v návodu je věc JINO (či jiného prodejce v CZ), tam je třeba to řešit, pokud by tě to hodně štvalo, tak je to nesporný důvod k vrácení. Já sám tedy zastávám názor, že české návody slouží jen k vnesení chaosu a beru vždy originál, nicméně chápu, že někomu to vadit bude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 16:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Já to radši nekomentuju (ty antenky na BOXU) . To je fakt bomba... Jedna entenka bude rovnoběžně s anténou vysílače. Doufám, že nebudem za pokusný králíky. Já to budu mít bodnutý místo MGz antény na T12-FG.
To zase budu za IT ach jó. No za ty peníze ....

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 17:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
ST píše:
Já to radši nekomentuju (ty antenky na BOXU) . To je fakt bomba... Jedna entenka bude rovnoběžně s anténou vysílače. Doufám, že nebudem za pokusný králíky. Já to budu mít bodnutý místo MGz antény na T12-FG.
To zase budu za IT ach jó. No za ty peníze ....


Ono se těch antének zase není třeba tolik bát, s ohledem na princip přenosu Futaby se tak maximálně může stát to, že nepůjde telemetrie, riziko, že by to mělo vliv na dosah řízení je celkem mizivé. Spíš je to slušný estetický úlet s rizikem poškození :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 19:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Tak jsem si ten svůj už ošahal, změnil jazyk z DE na ENG a dal nabíjet. Jo mám to už přidělané na rádiu. Ty antenky jsou fakt vopruz, na to jak je tem box veliký, mohly být vevnitř. Toť zatím vše.


Přílohy:
FASTTEST001.jpg
FASTTEST001.jpg
[ 47.24 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

FASTTEST002.jpg
FASTTEST002.jpg
[ 45.94 KiB | Zobrazeno 947 krát ]


_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 20:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 477
Bydliště: Praha
Ahoj, no ty anténky to se jim povedly :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 21:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Tak jsem to nevydržel a jal se bindovat, neboli párovat přijímač s telemetry BOXem. Celkem jsem se zapotil, pořád to nechtělo signalizovat zelenou ledkou na telemetryBOXu, že je to redy. Nakoec jsem na to přišel: podržet bindovací tlačítko na přijímači v mém případě (R6308SBT) až se střídá zelená a červená led. Potom podržet cca 3s bindovací tlačítko na BOXu . Vypnout BOX , RX. Zapnout BOX, RX a vysílač a měla by se rozsvítit zelená vzadu na BOXu. Zaroveň signalizuje BOX napětí RX baterek.

Ještě nastuduju párování čidel, v mém případě VARIO.

P.S. Ty antenky čeká stejný osud jako u antének na mých futabích přijímačích. Půjdou do smrštovací bužírky. Mám na to asi tenhle postup, cca o půměru 2mm smršt.bužírku nasadím na anténku, nahřeju a pak ji truchu natáhnu, aby se ještě víc smrskla. Po tomhle progresu, krásně přilne ke slabému drátku anténky.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: pon 27.08.2012 22:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Tak mi chodí i to VARIO , takže to vyzkoušet, odladit a pohoda klídek... :)

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 21:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Dneska jsem zkoušel telemetry BOX s variem v ENJOY F3X v letu. Připadám si jako oloupenej loupežníkama z Futaby, nebo Robbe ? No to je asi jedno. Ale popořádku. BOX má verzi firmware 1.00. Přepnutý ho mám do ENG a přesto to na mě mluví DEUTCH. No ono mluvení se zatím týká pouze a jen baterek, nic jinýho to neumí. O hlášení hodnot z varia si můžu nechat jen zdát. Z varia je jen tonově klesání a stoupání.

Další zjistěný bug, je to že při mazání modelu se mi telemetry BOX několikrát resnul do továrního nastavení a zmizely veškeré nastavené věci a připojené zařízení (VARIO) .

Přijde mi to zatím jako dost rychlokvaška a doufám, že to budou řešit dalšími opravami firmware. Zatím opravdu vše se zaťatými zuby....

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
Máš tam nahrané anglické hlášky? Je to ke stažení na http://www.robbe.de a v návodu to popisují, tohle asi chyba nebude. Konkrétně na http://www.robbe.de/telemetry-box-2-4-g ... testr.html

Ten zbytek je horší, ale naštěstí by měl být firmware v pohodě doma aktualizovatelný, takže se dá čekat zlepšování bez dalších výdajů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
Ještě dodávám, že v návodu na straně 10 zmiňují hlasové nastavení i pro vario a na konci je tam varování, že když máš nastavený jiný jazyk než máš soubory pro hlas, tak to může blbnout. Mě z tvého popisu přijde, že máš displej na ENG, ale hlas tam máš implicitní německý - chce to nahrát anglické zvuky a pak zkusit znovu.

Doma to zatím nemám, tak to nezkusím, ale zrovna tento popis mi přijde dost rozumně působící, tak bych to zkusil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 22:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Jo před chvílí jsem si BOX připojil k PC a nahrál si tam ten ENG voice. A už mi to hlásí baterky v ENG. Ale ještě to musím zkusit s variem v modelu.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie FUTABA
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 22:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Jo supéér už to hlásí jak výšku tak m/s, tak nečekaně úspěch. :D :D :D Na letišti to bylo o prsa, model v 300m a já se hrabal v nastavení BOXu, fakt hrdinství. Ale to vario je fakt pro nás blbce na termiku fak dobrý a i navečer jsem dokázal něco vytočit.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 508 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz