Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 9:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
Pokud jsi vymenil opravdu celou elektroniku = prijimac, krystaly i vysilac a deje se ti to pokazde na zhruba stejnem miste, pak to vypada na ruseni.

Nejlepsi by bylo zkusit jine misto - alepson jednou pro overeni. Tim smerem bohuzel nic neznam. Letam na druhe strane od Prahy.

Mozna by i pomohlo zkusit jiny kanal. Nakup tedy jinou sadu krystalu - co mozna nejdale od puvodni frekvence a uvidis. Ale muze to rusit pres vic kanalu, takze to nemusi pomoci...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 10:47 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2006
Příspěvky: 30
Diky za radu, krystaly koupim. V sobotu bych chtel jit litat ale nevim kam teda. Je mi to jedno dojedu......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 15:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Brno, Velká Bíteš
Určitě zkus změnit místo, pokud jsi zkusil už vše vyměnit v elektronice... Já sice lítám kousek od Brna,ale na jednom malým zemědělským letišti jsme řešili podobnej problém s rušením, vždycky v určitým místě a výšce docházelo ke škubání serv a nevěděli jsme proč... Taky zkus v trupu vést anténu co nejdál od serv,eliminuješ tím možné rušení od serv,někdy to pomůže a pak s anténou co nejdřív z trupu ven a třeba aspoň konec nechat volně vlát, jak už tady bylo zmíněno. Některý vysílače bývají prý citlivější na některým kanálu (ale nejsem přes tohle odborník,takže to může být jen spekulace), zkus podkud to jde přehodit mezi sebou serva jestli poznáš nějakou změnu.
Letu zdar


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: zkusto tady
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2005
Příspěvky: 209
Bydliště: Praha
zkus letiště LMK Albatros v Popovicích ---http://www.martin-rcmodely.webzdarma.cz/akce/akce.htm --- máš tam i plánek kde to je , ale je tohle z jedný nedávný akce, je to celkem velký letiště, ale určitě to tam zkus, možná tam i někdo bude a třeba by ti i poradil....... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 17:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2004
Příspěvky: 1459
Bydliště: chocerady
jestli jsem to cet dobre tak si jeste nezkusil menit serva a co tam mas vlastne za kousky?????????? :twisted: :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 19:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2006
Příspěvky: 923
Bydliště: Vsetín
diablotin píše:
jestli jsem to cet dobre tak si jeste nezkusil menit serva a co tam mas vlastne za kousky?????????? :twisted: :twisted:
Jestli jsou všcchny stejné tak by to sand mohl být i servama ael první možná zkus změnit lokalitu. a taky sleduj jestli to dělá jenom v určitých místech nebo různě. Na našem letišti má dvě téměř zaručená místa kde to dělá divy.

_________________
Jabber: Fox@jabbim.pl Obrázek
LastFM:
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 19:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.9.2006
Příspěvky: 494
V první řadě doporučuji změnit místo a zajet jinam. Mám úplmě stejnou zkušenost a bylo nás několik co jsme odepsali modely na jednom plácku. Dnes už tam nikdo nelítá a máme klid. Jen pro úplnost dodám, že se rušení projevovalo od půl metru nad zemí do cca5 metrů v určitém místě louky(a ještě různě podle počasí). To jsi měl vidět ty přistámí "když se dařilo"a serva šla na doraz. Jinak držím palce.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2004
Příspěvky: 1459
Bydliště: chocerady
tak to me se stalo v patek neco podobnyho muj mezek to otocil do spiraly ze ktery ho vytahla az zem :cry: bouzel pro me v sobotu jsme jeli na soutez ale nejak sem ho dal dohromady :twisted: by chudak uplne novej :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 21:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2006
Příspěvky: 210
Bydliště: Praha Ruzyne, Hutisko-Solanec(obcas)
Jupak píše:
Sel bych litat jinak ale nevim kam. Jsem od Jevan (kousek od Říčan u Prahy) Někam kam vím že choděj i jiný modeláři kde je to ozkoušený.

Hele, co baterky ve vysilaci? Ted jsem se vratil z letani a ero mi take po odletu do vzdalennosti cca 100 metru slo dolu. A pak prestalo reagovat uplne.
Tak jsem laboroval s regulatorem, prijmacem, kabely a nakonec jsem si vsiml, ze mi nejak nesviti jeden indikator na vysilacce. Po vymene baterii vse ok.
Teda, az na proslaple kridlo od psa :?

_________________
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 21:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2006
Příspěvky: 30
Ahojyk vsem: Moc děkuju z aradu podle všeho co píšete to asi bude tím místem. Popovice mám cca 15km to by bylo super.

Serva mam 3x Graupner 507 a 1x graupner 501. Ještě občas se stává, že když to normalně zapnu tak serva vrčej vydavaj takovej drnivej zvuk ale to předpokladam že je normal?

MAM OPĚT DALŠÍ OTÁZEČKU: Dnes jsem byl u Pecky koupit nový krystaly a asi omylem mi dali Rx krystal pro dualní směšování. Vadí to??? Mám příjmač s jednoduchým směšováním a pro vysílač s jednoduchým. Mám to jít vyměnit nebo neva???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 21:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.9.2006
Příspěvky: 494
vadí-vadí-vadí !
Do duálního přijímače patří krystal pro duální přijímač, atd... Ve vlastním zájmu to dojdi vyměnit. Vysílačové krystaly jsou jen jedny a vysílač nerozlišuje jestli řídí duální, nebo jednoduchý přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2006
Příspěvky: 30
Tak je nebudu ani rozbalovat a zitra to vymenim.

JINAK koukal jsem na to letiště Popovice myslel jsem že jsou to Velké Popovice jak se vaří pivo Kozel :-(( tyhle Popovice mám kousek dál ale pořád je to do 30 km což je paráda..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 22:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2005
Příspěvky: 48
Bydliště: Praha
Prověř ty serva, já dvakrát hlubinně oral vinou závady v motoru v servu HS81, co tahá za karbec, zkratovaly se občas kartáčky (jeden z pásků kartáčků se předřel o komutátor, pahýl zapadl mezi lamely a ohnul se, ostatní dva pásky normálně fungovaly) a přestal reagovat přijímač, po první ráně jsem vše zkontroloval, na nic nepřišel, opravil letadlo, vyměnil poměrně staré přijímačové aku a kabeláž, odétal pár letů a zavrtal to znova, serva vždycky odjela do nedefinovaných výchylek a zůstala stát. Následovala další oprava, pečlivá kontrola přijímače, která nic neodhalila, tak jsem raději použil jiný (oba HFD08), vyměnil historická serva Acoms na výškovce a směrovce, pak jsem s tím běhal jak o život po poli a zkoušel dosah, pojížděl po ploše asi 2 nádrže a nic. Pak jsem chtěl odstartovat, při startovní kontrole parkrát protůroval motor, naštěstí jsem letadlo držel za směrovku, protože najednou motor zůstal na plném plynu. Zbytek byl tentokrát dále ovladatelný. Servozesilovač kupodivu vše přežil, vyměnil jsem v tom servu motor a od té doby je po problémech.
Zaky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2006 23:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.8.2006
Příspěvky: 35
Bydliště: Praha
Letiště blízko Říčan - to jsou myslím Voděrádky - nikdy jsem tam sice nebyl, ale vzpomínám si, že tam modeláři chodili. Dále pak by to mohla být Točná (u Cholupic) - vždy ale bacha na to, aby nebyli modeláři opodál - to se na Točné občas stane. Pak je to ruleta.
Já mám obdobné problémy, soupravu jsem dal do servisu - čekám na výsledek. Zatím opravuji letadla....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2006 17:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Nevím jak c501, ale c507 byly ve své kategorii jedny z nejlepších serv(osvědčily se i v heli-a tam vydrží málokterá) :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz