Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Odrušení
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2006 17:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha1
Nazdar,nevíte kde sehnat samotný odrušovací feritový kroužky??
dík


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2006 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=2331


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2006 19:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.1.2006
Příspěvky: 182
Bydliště: Praha 4
Měl bys je koupit v každym krámě, kde prodávají elektro součástky např. GM-electronic, nebo Ges.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 04.04.2006 14:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha1
Byl jsem v JMelectronics a řekli mi že to nevedou.
Dík moc za ten odkaz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 04.04.2006 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Od kud jsi?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 04.04.2006 19:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha1
Z Prahy


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2006 16:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.4.2006
Příspěvky: 2
Jses si jist, ze je opravdu potrebujes ? Neni to jenom "pro jistotu a protoze to vsude pisou" ? Jsem dost skeptik - myslím, ze je to jen moda, ale v kazdem pripade: kolik jich potrebujes ? Dam je do obalky a poslu Ti je zdarma. Ale neodpustim si: litam s benzinovym (velkym) akrobatem, docela velkym elektrovetronem, elektroakrobatem, desitkovym akrobatem a zatim jsem to nikdy nepotreboval a ackoli jsem technik, neni mi jasny smysl toho vseho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2006 20:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 215
Bydliště: Blansko
Ivos píše:
Jses si jist, ze je opravdu potrebujes ? Neni to jenom "pro jistotu a protoze to vsude pisou" ? Jsem dost skeptik - myslím, ze je to jen moda, ale v kazdem pripade: kolik jich potrebujes ? Dam je do obalky a poslu Ti je zdarma. Ale neodpustim si: litam s benzinovym (velkym) akrobatem, docela velkym elektrovetronem, elektroakrobatem, desitkovym akrobatem a zatim jsem to nikdy nepotreboval a ackoli jsem technik, neni mi jasny smysl toho vseho.


Servisuji svařovací techniku, automaty a roboty okolo svářeček kde se to velkejma proudama jen ... a špičky a rušní od VF tam není nic neznámého /elektromagnetický smog/.
Proč o tom píšu, nikdy jsem si neprokázal že když tam dám ten kroužek z feritu tak že to něco zachrání a okamžitě to poznám na osciloskopu a v obvodech regulace motorů a tak dále blablabla
Na druhou stranu pokud tyto ferity jsou na kabelech k motorům a jinde tak nejsou problémy s regulací, vstupy do procesorů atd.
Na závěr ještě takové rejpnutí pro pochybovače na těchto zažízeních bývají tyto odrušovací členy v takovém počtu že cena jde do několika desítek tisíc které by se daly ušetřit.

Takže můj závěr do elektromodelu udělat dobrou instalaci se určitě vyplatí, ono to sice hraje na zemi bez feritů, kroucených kabelů a tak dále, ale zarušení i na .... může být koncem modelu.

Možná by bylo dobré aby do této diskze někdo kdo dělá telefony a kde se pracuje s mnoha žilovými vodiči kde se dráty proplétají jinak tam jsou přeslech a podobně.

Tibor BK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 06.04.2006 11:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.4.2006
Příspěvky: 2
Ahoj a díky za reakci. Opravdu nechci otevírat diskuzi na téma "ferity ano či ne". Nabídka pro pana kolegu platí, jenom jsem vyjádřil povzdech nad trendem, protože: pracuji 20 let jako inženýr - vývojář měřicích přístrojů. Tato zařízení necháváme zkoušet na EMC - elektromagnetickou kompatibilitu, což docela úzce souvisí se zmiňovaným tématem. Moje nedůvěra k "tupému navlékání feritů" pramení právě ze zkušeností z těchto zoušek. Totiž: jsou na kabelech odrušovací členy proto, aby zabránily vyzařování do okolí (a tedy i do antény) a nebo proto, aby blokovaly rušení, které by mohlo být nakmitáno do těchto kabelů a tedy i mohlo ovlivnit funkci přijímače / dekodéru / procesoru ? Jaký je kmitočtový rozsah rušení? Jaká je jeho úroveň ? Jde o rušení, které se šíří po vodičích nebo vzduchem ? Když koupíme feritové toroidy v modelářské prodejně, známe jejich parametry ? Jakou bude mít indukčnost výsledná cívka ? Jaký filtr vlastně chceme tvořit ? Toto všechno je skryto v bla bla bla příspěvku pana Tibora z Blanska. Zdaleka se necítím k poučování a myslím, že chápu podstatu problému: máme krásná éra (aspoň pro nás), často dost drahá a je logické, že chceme udělat všechno proto, abychom omezili na minimum možnost havárie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2006 14:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha1
mockrát děkuju za vaše reakce a názory. kroužky už jsem sehnal,a můj problém to vyřešilo. mám prodlužovací kabel dlouhej 170cm a ta dýlka dělá svoje,+zapalování...... a je po problému.
Mockrát děkuju Honza


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2006 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2006
Příspěvky: 1609
Bydliště: Praha
potom co jsem nasel feritovy odrusovaci filtr na optickem kabelu (opticke propojeni dvd se zesilovacem) od renomovane firmy Profigold se uz nedivim nicemu, asi nas zasahlo feritove silenstvi... :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2006 21:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha1
zajímavý,že tu o tom před tim nikdo nepsal....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2006 11:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 215
Bydliště: Blansko
Plně a na 100 procent souhlasím s Ivosem že zjistit typ rušení a odkud to jde není nic jednoducého a ani já jsem se nesnažil nikdy v modelu nic měřit a šel jsem maximálně cestou pokusů /a toho co jsem měl doma v šuplíku/!!!
Jsem prostě toho názoru že těch pár gramů navíc mi za ten pokus stojí.

Tibor BK

PS:jinak taky mám zkušenost že něco opravdu odrušit není srada a moje zkušenost je že cesta spíše vede najít zdroj rušení než ho pak složitě odrušovat./už jsem taky viděl rušení od serva naštěstí nebylo moje/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jirakus, sm05 a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz