Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rex7 + anténa
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 17:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
Zdar

kamarát ma príjmač REX 7 a má na ňom trošku dosekanú anténu... tak a mne nakázal sa opýtať či ju môže vymeniť za hocijaký totožný drôt ?

helbo


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 17:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2006
Příspěvky: 12
POkud bude uplne stejny - stejne vlastnosti a delka, tak by nemel byt problem - dulezity je take pocet vlaken a prurez a prumer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 18:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10980
Bydliště: Břeclav
Podstatná je délka a mechanická odolnost.

Na průřezu prakticky vůbec nezáleží. Hlavně aby to bylo lanko a ne nějaký tvrdý zvonkáč, který se poláme.

Ať použije něco podobného té původní, při dodržení délky - na tu jsou vstupní obvody přijímače naladěny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 19:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
čiže s čistým svedomím mu tam môžem priletovať drôt, ktorý bude presne tak isto dlhý, ale musí byť žilový (teda musí sa skladať s viacero tenkých drôtikov) a mať približnú hrúbku ?

jedným slovom totožný kábel tak isto dlhý :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 19:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10980
Bydliště: Břeclav
helbo píše:
čiže s čistým svedomím mu tam môžem priletovať drôt, ktorý bude presne tak isto dlhý, ale musí byť žilový (teda musí sa skladať s viacero tenkých drôtikov) a mať približnú hrúbku ?

jedným slovom totožný kábel tak isto dlhý :wink:


drôt = drát, neboli jedna žíla

více tenkých = lanko, kablík, licna...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 19:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
zdzd píše:
helbo píše:
čiže s čistým svedomím mu tam môžem priletovať drôt, ktorý bude presne tak isto dlhý, ale musí byť žilový (teda musí sa skladať s viacero tenkých drôtikov) a mať približnú hrúbku ?

jedným slovom totožný kábel tak isto dlhý :wink:


drôt = drát, neboli jedna žíla

více tenkých = lanko, kablík, licna...


však som napísal žilový to je u nas ako lanko :wink:
síce zase je pravda, že je žilový kábel, dvoj žilový a viac žilový no dobre tak teda:
jedným slovom totožné lanko tak isto dlhé :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 22:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Na průřezu(průměru) naprosto nezáleží :wink: Jde o to, hlavně dodržet přesně délku antény.-napsal to tady už ZD.Jinak jsem slyšel, že některé"Made In Rákoska" sety se dodávají se sice ucházejícími Rx, které ale mají bohužel jako anténu tvrdý"zvonkáč"Na elektr. funkci to nemá žádný vliv, ale po mechanické stránce je jenom otázkou času, kdy se někde drát přelomí(většinou přímo u Rx).Pak je dosah značně omezený-v blízkosti Tx to šlape v pohodě ale po hození a odlétnutí o pár desítek metrů nastává nepříjemné překvapení v podobě neřiditelného modelu. 8)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 23:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2005
Příspěvky: 252
Bydliště: Vřeskovice CITY :D
Jednou jsem mel na rex 5 utrzenou antenu a po nasledne oprave uz primac nechodil tak sem ho poslal do JETI a za tyden mi prisel prijimac novy jeti je opravdu skvela firma :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 23:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
arda1 píše:
Na průřezu(průměru) naprosto nezáleží :wink: Jde o to, hlavně dodržet přesně délku antény.-napsal to tady už ZD.Jinak jsem slyšel, že některé"Made In Rákoska" sety se dodávají se sice ucházejícími Rx, které ale mají bohužel jako anténu tvrdý"zvonkáč"Na elektr. funkci to nemá žádný vliv, ale po mechanické stránce je jenom otázkou času, kdy se někde drát přelomí(většinou přímo u Rx).Pak je dosah značně omezený-v blízkosti Tx to šlape v pohodě ale po hození a odlétnutí o pár desítek metrů nastává nepříjemné překvapení v podobě neřiditelného modelu. 8)


tak to teda hej :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2006 23:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
spitfire2 píše:
Jednou jsem mel na rex 5 utrzenou antenu a po nasledne oprave uz primac nechodil tak sem ho poslal do JETI a za tyden mi prisel prijimac novy jeti je opravdu skvela firma :)


JETI sú tým známi :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jirakus, sm05 a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz