Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Serva z/na Kavan Alpha V2
PříspěvekNapsal: stř 30.10.2024 14:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Obrázky: 0
Z nedostatku jiných osob se mi podařilo jednomu nováčkovi zalítnout Alphu V2, co distribuuje Kavan. Vcelku pěkné éro, za mě i vcelku hodné. Letělo, přistálo hladce. Ve vzduchu se ale občas chovalo líně na klapky. Na zemi jsme zjistili, že jedno klapkové servo se odmítalo hýbat. Po té, co se do něj drclo se zase chvíli hýbalo, pak zase přestalo. Totéž se chvílemi dařilo i u výškovkového serva - za letu se nestalo, takže "uf!".

Podle obrázku jsou to Kavan GO 9. Podle tvaru, ceny a chování mi přijdou jako "přenálepkované" SG90, tedy to nejlevnější a něco, co mi kdysi v samokřídle 2x shořelo a na letadlo, už je tak nějak nechci.

Dotaz: jedná se opravdu o zmiňovaná serva? Má cenu letadlo reklamovat, nebo se nezdržovat, koupit rovnou něco rozumného (co já vím, nějaké Corona kolem 300+ Kč) a lítat?

...za mě asi - když už tohle letadlo, tak rovnou serva vyhodit a koupit nová...

Profil Soukromé album  

Předmět příspěvku: Re: Serva z/na Kavan Alpha V2
PříspěvekNapsal: stř 30.10.2024 16:14 
Mazák
Mazák

No já mám serv SG90 asi + - 25 kusů. A zatím mě vypověděli pouze tři. Ale POZOR. Jsou různě osazené elektronikou. A jsou dvou šroubkové a čtyř šroubkové. Ty dvou šroubkové mají švába osmi vývodového a nemají vůbec na žádné straně venkovní tranzistory. Ty čtyř šroubkové mají švába (teď přesně nevím) buď čtrnácti vývodového, nebo šestnácti vývodového. A jsou s plastovými převody a vždy v modrém průhledném plastu. Používám je čistě na samo-domo bublinkolety.
A jinak jsem s nimi celkem spokojený. Za ty peníze do jednoduchých modelů, proč ne.
Používám i serva EMAX ES08A 2. A spokojenost.
Ale v poslední době začínám používat serva osmigramová a to Power HD HD-1800A. Mají sice plastové převody, ale ty co jsem koupil u Big Hobby, tak jsou moc přesné. Tedy vrací se přesně do neutrálu. Takže pokud budu osazovat nějaké érko na kterém mě hodně záleží, tak jedině HD-1800A. A není špatná ani menší čtyřgramová varianta HD-1440A.
Parametry si zjistěte na Big Hobby. Už zapadlo slunko, tak jdu znovu zalétat jedno érko, kde je šest těch SG90. Jinak by mě svítilo do očí.