Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 8:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 151
Bydliště: Berouna
Sražení napětí A123 (LiFePo) pomocí diod.
Jestli jsou mé úvahy správné tak úbytky napětí na těchto diodách jsou následující.
Uvažuji spotřebu 0-10A
0,25-0,60V MBRS2545CT
0,60-0,95V P1000K
0,40-0,70V SK54C SMD

Když dám všechny tři do série tak úbytek napětí se může pohybovat v rozmězí 1,25-2,25V
Uvažuji max.napetí A123 3,6V tak pri nezatížené baterii 2S mi klesne napětí na konci řetězce z 7,2V na cca 6V.
Na článku který je na cca 80% kapacity zatížený 10A budu mít cca 3V. Napětí na konci řetězce z 6V na cca 3,75V.

Jestli jsou mé úvahy správné, tak to už je docela rozkmit, ale přijímač a serva by to měli zvládnout.

Jinak mám desce chybu (jedna ploška pro diodu je moc malá), budu to muset předělat :cry: .


Přílohy:
Uf_MBRS2545CT.png
Uf_MBRS2545CT.png
[ 108.64 KiB | Zobrazeno 1514 krát ]

Uf_P1000K.png
Uf_P1000K.png
[ 30.74 KiB | Zobrazeno 1514 krát ]

Uf_SK54C SMD.png
Uf_SK54C SMD.png
[ 50.28 KiB | Zobrazeno 1514 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 8:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18413
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Používám jen jednu diodu v sérii, kvůli vlastní paranoie dávám 1s2p.
Napětí je chvíli po nabití cca 6,6V za diodama. Nemám HV serva a všechna žijí už několik roků.
Přijímač neřeším, ten smí až 8,4V (Graupner).

Jo a ještě poznámečku - z MOSFET-N jsem přešel na MOSFET-P a vypínám kladnou větev. Ono to "mínus" si cestu někdy najde i mimo spínač (podle zapojení, co všechno se kde připojuje do palubní sítě) :-D

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 9:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8792
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
speedved píše:
Uvažuji max.napetí A123 3,6V ...

3,6V majú tak 5sekúnd po odpojení z nabíječe. Potom spadne napätie na 3,35-3,4V

admin edit: slovo "vysielača" bylo nahrazeno slovem "nabíječe"

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 17:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
Dnes se mi dostal do ruky zcela nový YEP 40A. Testuju komponenty do nového stroje, tak jsem se podíval na ten jeho BEC, který podle místních potřebuje ten kondenzátor. Testoval jsem 2 kondenzátory, jeden jsem dostal s dražším regulátorem jako jeho součást - Rubycon ZLH 4700uF/10V, značka tedy kvalitní, asi nejlepší výrobce kondenzátorů vůbec, jako druhý jsem zkoušel opravdu osvědčený Capxcon LZ 1000uF/35V, kvalitní kondenzátor s nízkým ESR. BEC má výstupní napětí 5.5 V, zatížitelnost kolem 5 A. testoval jsem se šesti servy MKS DS6100, cena jednoho serva výrazně převyšuje cenu tohoto regulátoru. Tolik na úvod.
A hned rázně na resumé. BEC faktický žádný kondenzátor nepotřebuje, ani tato digitální serva ho nedokázala dostat do stavu, který by měl činit běžnému uživateli problém. V nejhorším režimu zatížení všech serv a současné prudké změny směru všech serv nejsou napěťové poklesy větší než 0,4 V, měřeno na Rx. Poklesy jsou velmi ostré, jsou to obdélníkové propady, ale na funkci serv to nemá absolutně žádný vliv (jasná známka toho, že BEC zde nemá z výroby vůbec žádnou validní kapacitu a vše je postavené pouze na zpětné vazbě). A teď ty kondy u Rx nebo-li na něčem, co tady kdosi nazývá rozvodnou deskou. Použije-li se Capxcon, je fakt vidět, že se obdélníkové propady zintegrují, jejich výška (hloubka) se jen mírně sníží asi na 350 mV. Capxcon funguje přesně podle předpokladů a kdyby snad měl vzniknout úzký propad (který nevzniká), tak ho vezme. A teď to zajímavější, použije-li se ten Rubycon (je velký, takže víc pruhů, víc addidas), tak ten hlavní důvod, proč tam ten kond někdo má dát, když už tedy (ale opět píšu, že není třeba), tak tento originální kondenzátor věc neřeší. Problém je v tom, že tento kondenzátor neintegruje, protože má velké ESR, celkově se propady sníží na polovinu 200 mV, ale ostré propady zůstanou a propady jsou stále obdélníkové.
Pokud se měří úplně u serva (přívod od Rx asi 30 cm), propady jsou cca dvounásobné (800 mV bez jakéhokoliv kondenzátoru), tak kondenzátory u Rx tohle rozhodně nepořeší, propady se sníží asi jen o 1/3. Na serva to žádný vliv nemá, ty mají krásný chod a průběh řídicího signálu v závislosti na pohybu serva a jeho zatížení se v podstatě nemění, vychovanější serva jsem zatím neměl (na rozdíl od serv KST, kde to teda byl humus).
A ještě jsem koukal do datasheetu těch kondů, Capxcon má ESR 2,5x menší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2019 18:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7125
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak dnes mi dorazila ne příliš pozitivní zpráva od TRV-elektronik Tomáš Kocáb. Rozvodný desky, co jsem od něj bral již nevyrábí...
Škoda, mám dvě a nikdy žádný problém.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2019 22:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
No, já je ani vyrábět nezačal. To nemohlo mít budoucnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2019 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7125
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
MomoBrut píše:
No, já je ani vyrábět nezačal. To nemohlo mít budoucnost.

A proč to nemělo budoucnost?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.03.2019 23:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
Protože dělat to na kšeft na nějaké úrovni jako bokovku se nikdy nevyplatí. Čas je příliš drahý.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 13:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 151
Bydliště: Berouna
Pomalu jsem začal desku osazovat.
Příloha:
IMG_20190327_054610.jpeg
IMG_20190327_054610.jpeg
[ 44.18 KiB | Zobrazeno 489 krát ]

Příloha:
IMG_20190327_054616.jpeg
IMG_20190327_054616.jpeg
[ 67.56 KiB | Zobrazeno 489 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 15:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7125
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Pomalu? Tohle se dá komplet osadit za hodinu. :) Alespoň mě to s holou deskou od Dennyho z Ústí nad Labem trvalo asi hodinu. Měl tady k ty svý desce vlákno. Když ji porovnám s deskama od Kocába, kterej je už nedělá, tak jim není co vytknout. Prokovená deska, nepájivá maska s otvory pro posílení spojů pájením, sítotisk potisku na desce i konektorový masce.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 16:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 151
Bydliště: Berouna
Už jsem se polepšil.
Příloha:
IMG_20190405_160523.jpeg
IMG_20190405_160523.jpeg
[ 35.09 KiB | Zobrazeno 439 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 20:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18413
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
Pomalu? Tohle se dá komplet osadit za hodinu. :) ...

No a co?

Spíš ale čekám reakce antikondenzátoristů, antipolyswitchistů a vůbec antirozvodnodeskistů... :|

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 21:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
A co bys jako chtěl slyšet. Já na rozdíl od tebe vyrábím rozvodné desky, které dělají to co mají a jsou potřeba. A jsou navrhované na zcela jiné provozní podmínky než zbytečnosti popisované v tomto vlákně v nějaké stovce příspěvků. Důležitý je ten pocit, pocit máte, vše je v pořádku, ne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2019 22:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18413
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nic nového :-D

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz