Neoriginální přijímače pro HITEC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
jery99

Neoriginální přijímače pro HITEC

#1 Příspěvek od jery99 »

Zdravím!
Na jednom vlákně o vysílačích jsem zahlídl zminku o tom, že lze použít pro vysílače HITEC neoriginální přijímače. Co je na tom pravdy?
PatMat
Kontaktovat uživatele:

Re: neoriginální přijímače pro HITEC

#2 Příspěvek od PatMat »

Ahoj,
najdeš zde spoustu informací. Slušnost je nejdřív hledat a potom se ptát!
Např. viewtopic.php?p=509153
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
postylion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od postylion »

Raděj hledej tady
viewtopic.php?f=39&t=52113

Mám pětikanál i osmikanál,zátím jenom spárované a fungují bez problému,čekají na vyzkoušení v letadle.

Dají se koupit zde
http://www.emotors.cz/prijimace-rx/5324 ... 27174.html

http://www.emotors.cz/prijimace-rx/5325 ... 27175.html

A nebo si je objednat z Hobbykingu,tam vyjdou levněji.
Aurora 9+letadla
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

jery99 píše:Zdravím!
Na jednom vlákně o vysílačích jsem zahlídl zminku o tom, že lze použít pro vysílače HITEC neoriginální přijímače. Co je na tom pravdy?

Asi by bylo vhodné nejprve uvést, o jaký vysílač se jedná. Protože pokud jde o standardní TX na MHz pásmu, tak lze použít jakýkoliv přijímač pro dané pásmo.

Problémy s kompatibilitou začnou až v případě PCM, QPCM nebo 2,4GHz
Robinsson

#5 Příspěvek od Robinsson »

mám zkušenosti s oběma jak s 8mi kanálem tak s malým 5ti a fungují zatím bez problémů
sgames
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sgames »

jo ty alternativy funguji,ale nevim teda co to udela kdyz aktualizujes RC / modul a nemuzes aktualizovat tyto prijmace
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
jery99

#7 Příspěvek od jery99 »

Hm to vypadá slušně ten 2g 5kanál.
Právě se rozhoduji pro koupi 2,4Ghz rádia.
Chtěl jsem HITEC ECLIPSE, ale nenašel jsem submini přijímač pro Crack Yak mini.
Už jsem začal přemýšlet o DX7s...
postylion
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od postylion »

sgames píše:jo ty alternativy funguji,ale nevim teda co to udela kdyz aktualizujes RC / modul a nemuzes aktualizovat tyto prijmace

Bude to stejné jako u originál přijímačů Hitec Minima

http://www.rc66.cz/minima-6t-2-4ghz-pri ... telemetrie

Také nemají datový port a aktualizovat nejdou,myslím že to na fungování nebude mít vliv.
Aurora 9+letadla
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

Cena alternativních přijímačů pro Hitec je cenové stejná jak nové originální.
Hitec přichystal nové přijímače pro rok 2013.
http://2bfly.com/newsstand/product-rele ... receivers/

Minima 6s je už i u nás běžněk sehnání a za cenu cca 500 už je slušný originální přijímač o hitecu. (je to stejný přijímač jako minima 6T ale nemá jen systém-BODA)
http://www.jino.cz/minima-6s-2-4ghz-pri ... -9586.html

Minima 6l by měla teprve přijít
Naposledy upravil(a) ExperimentatorPetr dne pát 01.03.2013 12:25, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
Robinsson

#10 Příspěvek od Robinsson »

jery99> tako ona origo minima taky není nijak brutálně velká a do crack yak mini myslím v pohodě. Tady jen foto pro porovnání obou přijímačů
Přílohy
IMAG0359-1.jpg
Petr S...
Kontaktovat uživatele:

Re: Neoriginální přijímače pro HITEC

#11 Příspěvek od Petr S... »

Jde o to, zda se to vyplatí, u toho pětikanálu zas takový finanční rozdíl není, raději bych si připlatil na originál,ten osmikanál je o dost levnější, ale zas bych se ho bál dát na velký nebo dražší éro, možná na menšího větroně nebo polystyreňáka atd... a na to je zas ten osmikanál zbytečný.
petan64

#12 Příspěvek od petan64 »

Robinsson píše:jery99> tako ona origo minima taky není nijak brutálně velká a do crack yak mini myslím v pohodě. Tady jen foto pro porovnání obou přijímačů

originál Minima je o dost větší a 2g nebude mít ani když ji vytáhneš z krabičky a dáš na ni jen smršťovačku (mám v házedle...)

Na druhou stranu je docela problém s malými Molex konektory na tom pětikanálu. Z HK jsem chtěl objednat kablíky společně s přijímačem, ale dlouho nebyly na skladu. K přijímači byla přibalená jen párovací propojka a 4 konektory, které jsou ale tak malé, že se nedají běžnými kleštěmi nakrimpovat... Takže teď čekám kdo zase bude něco objednávat a přihodí mi do balíku několik sáčků s kablíky... Pokud chci použít AFHSS do opravdu malých modelů, asi nic menšího a lehčího není. Na lítání "kolem hlavy" to bude dobré :)
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
petan64

#13 Příspěvek od petan64 »

Petr S... píše:Jde o to, zda se to vyplatí, u toho pětikanálu zas takový finanční rozdíl není, raději bych si připlatil na originál,ten osmikanál je o dost levnější, ale zas bych se ho bál dát na velký nebo dražší éro, možná na menšího větroně nebo polystyreňáka atd... a na to je zas ten osmikanál zbytečný.

Představ si třeba Betu, nebo něco podobného a zkus na tom doplnit klapky i křidélka. Najednou potřebuješ 7 kanálů a na tohle je ten přijímač dobrý.

Až bude hezky, vyzkoušíme dosah a pravděpodobně ho dám do náhradního větroně na RCEK. Jen si budu muset zase zvyknout, že mi vysílač neřekne kdy už mají baterky dost... :)
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
postylion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od postylion »

petan64 píše:
Robinsson píše:jery99> tako ona origo minima taky není nijak brutálně velká a do crack yak mini myslím v pohodě. Tady jen foto pro porovnání obou přijímačů

originál Minima je o dost větší a 2g nebude mít ani když ji vytáhneš z krabičky a dáš na ni jen smršťovačku (mám v házedle...)

Na druhou stranu je docela problém s malými Molex konektory na tom pětikanálu. Z HK jsem chtěl objednat kablíky společně s přijímačem, ale dlouho nebyly na skladu. K přijímači byla přibalená jen párovací propojka a 4 konektory, které jsou ale tak malé, že se nedají běžnými kleštěmi nakrimpovat... Takže teď čekám kdo zase bude něco objednávat a přihodí mi do balíku několik sáčků s kablíky... Pokud chci použít AFHSS do opravdu malých modelů, asi nic menšího a lehčího není. Na lítání "kolem hlavy" to bude dobré :)

Jo,ty Molex konektory to je problém,nakrimpovat jsem je ani nezkoušel.Doporučuju si objednat k tomu pětikanálu(pokud nakupujete v HK),hned pět kusů redukcí-
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=21757
je to bez pájení a když použijete přijímač v jiném modelu nemusíte nic řešit.
Aurora 9+letadla
jery99

#15 Příspěvek od jery99 »

Hm 6g jedna redukce :lol:
Děkuji...
Jinak chtěl bych se zeptat. pokud mám HITEC telemetrický přijímač, lze bez zapojení telemetrické ůstředny sledovat napětí na SPC vstupu popřípadě kvalitu RC signálu, Na ECLIPSE 7PRO??
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“