Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 299 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2022 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1771
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
EdgeTX "Flying Dutchman" v2.8.0 je venku.
https://github.com/EdgeTX/edgetx/releases/tag/v2.8.0


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2022 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4059
Bydliště: SK
Obrázky: 6
blembondo píše:
EdgeTX "Flying Dutchman" v2.8.0 je venku.
https://github.com/EdgeTX/edgetx/releases/tag/v2.8.0



Super :D


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2022 22:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 13.10.2018
Příspěvky: 105
Máte už někdo CZ verzi 2.8.0 ( konkrétně v X10S Express) ? Ja jsem zkoušel kompilovat průběžně všechny RC verze, teď jsem stáhnul oficialní Final, ale pokaždé problém se zobrazováním znaků s háčkem - ty tam prostě nejsou.
Takže vidím například:
- Reim otoného tlaítka
- Zpodní vypnutí
- Vloit ped
- Pesunout

Čárkované znaky v pohodě, háčkované vynechává......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: čtv 01.12.2022 19:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1771
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
S češtinou bohužel nepomůžu.Mám nativní engliš a český jen hlášky.2.8 vypadá fajn jen do doby kdy chcete standard.Jak to sleduji tak je problem všeobecně s Access pod ETX.X9D+ 2019 nefunguje,X10 ISRM nefunguje.QX7 Access není ani ke stažení.Jen vlastní kompilace.Skoro mě to připadá že to někdo nechce. 8) Já potřebují external Access mod na Uart1,bluetooth na Uart2 a R9MFlex pro T18.Je tady někdo kdo dělal vlastní kompilaci?Jak má vypadat cmake?
cmake -Wno-dev -DPCB=X10 -DPCBREV=T18 -DDEFAULT_MODE=1 -DHELI=NO -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release ../
make arm-none-eabi-configure
make -C arm-none-eabi -j`nproc` firmware
Sakra ještě tam má být -DGVARS=YES a -DPPM_UNIT=US LUA_BLUETOOTH_EXTERNAL_ACCESS_MOD_R9M
Tohle je na palici.Pro BFU je to konečná a pro mě teď taky.Nějak mě to přestává bavit.Asi stárnu. :? :mrgreen: Kdyby alespoň byly trochu vysvětleny definice.Trochu mě to připomíná návrat do minulosti OTX a luštění zkratek při sestavování v Companion.
https://github.com/EdgeTX/edgetx/wiki/C ... on-options
Co je hernajs tohle? 8O
Dangerous module functions (RangeCheck / Bind / Module OFF, etc.) available
DANGEROUS_MODULE_FUNCTIONS:BOOL=OFF
S tímhle způsobem sestavování firmware ať jdou developepři do řiťule. 8)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pát 02.12.2022 7:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.5.2013
Příspěvky: 74
blembondo píše:
S češtinou bohužel nepomůžu.Mám nativní engliš a český jen hlášky.2.8 vypadá fajn jen do doby kdy chcete standard.Jak to sleduji tak je problem všeobecně s Access pod ETX.X9D+ 2019 nefunguje,X10 ISRM nefunguje.QX7 Access není ani ke stažení.Jen vlastní kompilace.Skoro mě to připadá že to někdo nechce.
Včera vyzkoušeno.. X10 s modulem ISMR protokol Acccess nepodporuje. X12 s ISMR udajně funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 04.12.2022 21:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1771
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Tak sestavit vlastní build už umím jenže je mě to stejně k prdu protože External Access nefunguje.Dočíst se něco o nativní podpoře v standard firmware je nemožné.Když rozjedete vlastní build vypadne na vás...Ignoring extra path from command line:"/workspace/edgetx/build/ARDWARE_EXTERNAL_ACCESS_MOD:BOOL=ON" a to samé u MODULE_PROTOCOL_FLEX:BOOL=ON
Prý je to už v standard nativně.Trochu jo...R9 Accst je v menu označený FCC a EU.R9 Access je jako 915Mhz a 868Mhz s tím že poslední položka v menu výkon je 1W auto.To bude asi Flex.Ok.Jenže nikde není možnost registrace Rx a to ještě extra musíte povolit Uart1 na on a Telemetry In.Takže neskutečný bordel v informacích a funkčnost nula.Pro mě se svět nezboří.Důležité že jede MTM a Crossfire. 8)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2022 11:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.8.2010
Příspěvky: 3
ZS-Man píše:
Máte už někdo CZ verzi 2.8.0 ( konkrétně v X10S Express) ? Ja jsem zkoušel kompilovat průběžně všechny RC verze, teď jsem stáhnul oficialní Final, ale pokaždé problém se zobrazováním znaků s háčkem - ty tam prostě nejsou.
Takže vidím například:
- Reim otoného tlaítka
- Zpodní vypnutí
- Vloit ped
- Pesunout

Čárkované znaky v pohodě, háčkované vynechává......

Nezobrazované diakritické znaky som nahlásil vývojárom. Už to aj opravili. Sám som to vyskúšal a už sa znaky zobrazujú. Oprava bude vydana vo verzii 2.8.1. Medzičasom som našiel ešte jednu chybu v preklade a aj tú už odstánili.
Bližšie informácie najdete na: https://github.com/EdgeTX/edgetx/issues ... s%3Aclosed


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2022 12:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 13.10.2018
Příspěvky: 105
Ahoj, jj, už jsem si te opravy take všiml. Zkompilováno, odpoledne to hodím do radia.

Teď už mi v EdgeTX chybí asi jenom OTA aktualizace ACCESS RX.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 18.12.2022 21:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 284
Bydliště: Plzen
Ahoj,
tak jsem omylem prepsal soubor FIRMWARE.bin na horusu a radio naprosto tuhe.

Nenabehne zadnym me znamym postupem. Nejaky napad
Mel jsem tam EDGE 2.71


diky

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: čtv 02.02.2023 11:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 31
Bydliště: Přerov
Celo píše:
Nezobrazované diakritické znaky som nahlásil vývojárom. Už to aj opravili. Sám som to vyskúšal a už sa znaky zobrazujú. Oprava bude vydana vo verzii 2.8.1. Medzičasom som našiel ešte jednu chybu v preklade a aj tú už odstánili.
Bližšie informácie najdete na: https://github.com/EdgeTX/edgetx/issues ... s%3Aclosed


Ahoj, nemas moznost zkompilovat ten opraveny firmware pro Tx16s? Bez heli v CZ jazyce, AETR, mod 1?
Diky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: sob 04.02.2023 14:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 31
Bydliště: Přerov
Ahoj, snažím se přes gitpod sestavit vlastní nightly build s tímhle nastavením:
cmake -Wno-dev -DPCB=X10 -DPCBREV=TX16S -DDEFAULT_MODE=1 -DGVARS=YES -DHELI=NO -DPPM_UNIT=US -DTRANSLATIONS=CZ -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release ../

poté:
make configure: proběhne ok
poté:
make -C arm-none-eabi -j`nproc` firmware: probíhá kompilace, ale nakonec vždy skončí chybou, po 90%.

Někdo nějaký nápad, nebo někdo kdo může vyzkoušet?

Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 05.02.2023 6:52 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 31
Bydliště: Přerov
japanel píše:
Ahoj, snažím se přes gitpod sestavit vlastní nightly build s tímhle nastavením:
cmake -Wno-dev -DPCB=X10 -DPCBREV=TX16S -DDEFAULT_MODE=1 -DGVARS=YES -DHELI=NO -DPPM_UNIT=US -DTRANSLATIONS=CZ -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release ../

poté:
make configure: proběhne ok
poté:
make -C arm-none-eabi -j`nproc` firmware: probíhá kompilace, ale nakonec vždy skončí chybou, po 90%.

Někdo nějaký nápad, nebo někdo kdo může vyzkoušet?

Díky


Vývojáři opravili. Kompilace nyní funguje.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2023 15:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.3.2013
Příspěvky: 122
Bydliště: Chrudim ČR
Nová verze EDGE Tx: 2.8.1 (noheli+heli) multi language

https://github.com/pfeerick/lang-firmwares/releases

_________________
Pokud něco nefunguje, tak je čas přečíst si návod k obsluze ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pát 24.02.2023 4:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4059
Bydliště: SK
Obrázky: 6
ZS-Man píše:
Ahoj, jj, už jsem si te opravy take všiml. Zkompilováno, odpoledne to hodím do radia.

Teď už mi v EdgeTX chybí asi jenom OTA aktualizace ACCESS RX.


ACCESS 2,4GHz s EdgeTX nikdy fungovať nebude. Ani OTA ani iné nové vymoženosti od FrSky.

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pát 24.02.2023 4:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4059
Bydliště: SK
Obrázky: 6
blembondo píše:
Tak sestavit vlastní build už umím jenže je mě to stejně k prdu protože External Access nefunguje.Dočíst se něco o nativní podpoře v standard firmware je nemožné.Když rozjedete vlastní build vypadne na vás...Ignoring extra path from command line:"/workspace/edgetx/build/ARDWARE_EXTERNAL_ACCESS_MOD:BOOL=ON" a to samé u MODULE_PROTOCOL_FLEX:BOOL=ON
Prý je to už v standard nativně.Trochu jo...R9 Accst je v menu označený FCC a EU.R9 Access je jako 915Mhz a 868Mhz s tím že poslední položka v menu výkon je 1W auto.To bude asi Flex.Ok.Jenže nikde není možnost registrace Rx a to ještě extra musíte povolit Uart1 na on a Telemetry In.Takže neskutečný bordel v informacích a funkčnost nula.Pro mě se svět nezboří.Důležité že jede MTM a Crossfire. 8)


Zdá sa že EdgeTX kašle na FrSky, ako FrSky na EdgeTX.

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 299 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 46 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz