Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2022 6:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.7.2012
Příspěvky: 12
Bydliště: Pardubice
No zatím tu češtinu řešit nebudu v angličtině to je taky srozumitelný. Ale je dobré to vědět. S připojením bude něco špatně v počítači, na druhém počítači mi to funguje v pohodě. Bohužel nevím čím to může být všechny ovladače jsem aktualizoval a pořad bez výsledku. Ovladač jsem aktualizoval přes Zadig. Zkoušel jsem i odinstalovat ovladač a nahrát znova a stejně nic. Už mě nic nenapadá.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2022 6:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 589
Bydliště: Ostrava
Vše lze nalézt na youtube.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2022 7:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 301
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
[quote="sinako"S připojením bude něco špatně v počítači, na druhém počítači mi to funguje v pohodě. Bohužel nevím čím to může být všechny ovladače jsem aktualizoval a pořad bez výsledku. Ovladač jsem aktualizoval přes Zadig. Zkoušel jsem i odinstalovat ovladač a nahrát znova a stejně nic. Už mě nic nenapadá.[/quote]
Mam to podobne na jednom PC chodi vse co potrebuji (Betaflight a jine konfiguratory), tam se do toho nestouram a jsem rad ze to funguje, na druhem se mi to nepodarilo spolehlive rozchodit a uz me prestalo bavit to resit...

Verim ze jazykove mutace budou casem zahrnuty do oficialnich releasu, ale zatim nejsou pripritou. LIbi se mi ze se EdgeTX posouva kuptredu (naposledy napr. nove resene razeni a kategorie modelu) a zacal jsem jej pouzivat vsude misto OpenTX.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 15.10.2022 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1102
Bydliště: Teplice, Praha
Přehodil jsem z QX7 do TX16S modul R9M-2019 s ACCST. Všechno fungovalo, udělal jsem několik bezproblémových letů s kopterou, až jsem záhadně spadnul. Koptera se nečekaně nízko nad zemí otočila na záda a byla z toho likvidační rána. (Betaflight)

https://www.youtube.com/watch?v=PVjdi5oTgVQ

Teď jsem zkoušel na stole R9M v TX16S proti Twin Starovi a chová se to divně. Občas cukatura nebo výpadek, kdy telemetrie pořád jede, ale pohyby kniplů se nepřenáší (sledováno v INAVu).

Moje otázka: Provozujete někdo v TX16S modul R9M-2019 s ACCST? Našel jsem na netu zmínky o tom, že to někdo lítá, nenašel jsem nic, že by se muselo něco s modulem provádět. S vysílačem mám nalítáno už dost hodin s interním multiprotokolovým modulem i s externím ELRS modulem a žádný problém nebyl.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 15.10.2022 11:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1506
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
R9 Accst nemá dodnes opravenou chybu která byla i u 2.4Ghz Accst.Tedy tzv. uncommanded servo movement.R9 Access tento problem nemá.Tx16s jde předělat na External Access mod.Dělal jsem to na Tx18s.Funguje to.Ovšem bylo to jen s OTX.Ta USM chyba byl důvod proč na stejném HW vznikl ELRS."Děkujeme Frsky"!Tvůj problem to ale být nemusíJen bych zvážil použití R9 s Accst.Něco na čtení...
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ckout-(NFL)
Pokud to fungovalo a teď už ne tak bych prubnul vylučovací metodou jestli něco neodešlo.Byl nastavený Fail safe?Pokud jsi v Tx přepínal modely jdi do menu protocol a znovu nastav R9 Accst.Používáš R9 EU nebo Flex?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 15.10.2022 12:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5898
Bydliště: Praha ČR
Asi tak... FrSky R9 měl hodně porodních bolestí, které byly postupem času vychytány. Jenže průšvih je v tom, že to spadalo do období, kdy FrSky ruply nervy z kopírovačů a začali systém uzavírat. A asi nejvíc to odnesly právě první R9 moduly (velké pro "Taranis"), které vlastně nebyly nikdy opraveny (upgrade na ACCESS byl blokovaný).

Upřímně pokud se ti nechce kupovat jiný modul, tak bych to asi přeflashoval (modul i RXy) na ELRS a máš klid...

S modulem a vysílačem umožňujícím upgrade na ACCESS mi přijde R9 v pohodě - neříkám, že to je nejlepší long range systém (no řekněme si, že není), ale funguje to v pohodě a problémy s tím nejsou (neteoretizuji, opravdu to takto používám). Ale se starým ACCTS firmwarem bych to spíš nepoužíval :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 15.10.2022 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1102
Bydliště: Teplice, Praha
Provozuji už Happymodel ES24TX Pro Micro ExpressLRS, tak R9 půjde do police. Mám ty Frsky přijímače 900 MHz ACCST jen dva, tak mě to nebude tak bolet. Díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 15.10.2022 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1506
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Nechat to v šuplíku je škoda.Po fleši na ELRS to jede hodně dobře. :wink: Ten problem s R9 Accst se řešil i tady.
https://frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=41&t=372
https://frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=30&t=307


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2022 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1102
Bydliště: Teplice, Praha
Dneska cca 30 sekund po vzletu OSD ukázal "FS!", letadlo přestalo reagovat, otočilo se zpět k místu vzletu. Když bylo nade mnou, sundal jsem brejle a na displeji vysílače vidím "emergency mode". Zkusil jsem vysílač vypnout a zapnout, naběhl, ale než jsem překonal "přepínače nejsou ve výchozí poloze", byl jsem blízkém lesíku :-) Vysílač během vyprošťování modelu ze stromu upadl zase do "emergency mode". Tak bádám, co mohlo být příčinou. S tou uvedenou konfigurací už mám nalétano několik půlhodinových letů.

EdgeTX 2.8 RC3
Happymodel ES24TX Pro Micro ExpressLRS
běžící INAV lua


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2022 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1506
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Hned to první video je nejčastější problem.
https://www.google.com/search?q=tx16s+e ... =700&dpr=1


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2022 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1102
Bydliště: Teplice, Praha
Nezdálo se mi, že bych měl nějaký hw problém. Nakonec jsem vykoumal, že moje dlouhé lety a příliš vysoká perioda zápisu do logu způsobují zaplnění karty. Bohužel vysílač upadne do emergency mode. Dnes dva více jak půlhodinové lety a bez problému.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2022 7:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3109
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Rádio v emergency mode jsem doma pozoroval, pokud selhala SD karta (dodávail do těchhle rádií totální odpad), ale i v tomto případě rádio normálně vysílalo a fugovalo. Tedy pokud odmyslím nějaké externí skritpy. Takže mě napadlo, že by popisovaný problém mohl být jinde. Ale třeba ne.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2022 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1102
Bydliště: Teplice, Praha
Jo jo, kartu vyměním, i když jsem doma při blbnutí s rádiem na to nenarazil. Preventivně. Zatím jsem narazil s kvalitou jen u dodaného USB kabelu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz