Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 23:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 249
To Prikrylm:
Moc děkuji za pomoc s nastavením zapínání zapalování. Nastaveno a funguje.
Jinak mám Taranise (jeden z prvních na našem trhu) a nastavení bylo přesně dle rady. Bylo to jednoduché, ale mě to nesepnulo v hlavě.
Ještě jednou díky. Letu zdar.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2430
Bydliště: Zavar, SK
ludicek píše:
RSSI...načo? býva tu problém so signálom? Nikdy predtým som nemal výpadok signálu a tým pádom som to neriešil. Na vzdialenosti do 300m /max 500m pri nejakom rýchlom EFD-ku/ býva problém so signálom, že to treba sledovať a kontrolovať?

Ja som problém so signálom nikdy neriešil. Telemetria je dobrá, keď sa človek trochu rozkuká, tak zistí, že sa tam dajú používať niektoré viac či menej užitočné veci, ako monitorovanie napätia, prúdu, spotreby, vario atď. Ber to ako jeden z názorov...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 23:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zase jsem trochu zmatený.
U V8R7-II ti vypadává signál.
ludicek píše:
...To isté robí osemkanál prijímač S8R, zatiaľ som ho chvalabohu do vzduchu neposlal. (16. úno, 2020 20:01)

Tohle se týkalo vypadávání signálu nebo "range testu"?

ludicek píše:
..Vec výpadkov je poriešená - po výmene Rx za iný /S8R, plánovaný do dvojmetrovky/ žiadne výpadky...

Tady zmíněný S8R je ten samý jako z 16. února? Pokud ano, tak S8R funguje nebo nefunguje?


--------
Netřeba sledovat hodiny videí, stačí si prolistovat tu tenkou (asi 20-ti stránkovou ) příručku dodanou s rádiem. Tam je napsáno všechno podstatné.
Jestli jsi zvládl Auroru, OpenTX je o něco přehlednější a v případech, kde se nenastavuje "větroň" i rychlejší.

V 2.3.4 a 2.3.5 se (tuším) u Q7 liší ve tom, že ta novější umí zapsat firmware do multiprotokol modulu a trenér umí místo kniplů mapovat přímo výstupní kanály. Jinak jsou změny hlavně kvůli Horusu...

-----

Logování telemetrie lze zapnout v obrazovce speciálních funkcí (obrázek). Logy pak lze nalézt na SD kartě ve složce LOGS. Logy jsou pojmenované jako <jméno modelu><datum>.csv (třeba Cessna-2018-11-24.csv)


Přílohy:
Poznámka: nastavení logování, číslo je interval logování v sekundách. Tady nastaveno na přepínač SA v poloze k sobě. Lze samozřejmě přiřadit i jiný přepínač.
screenshot_x7_20-02-18_22-18-23.png
screenshot_x7_20-02-18_22-18-23.png [ 914 bajtů | Zobrazeno 965 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 8:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Ďakujem, skúsim to samozrejme nastaviť a logovať ako sa to správa za letu v tom istom modely.
Áno je to ten istý S8R, ktorý mi neukazoval RSSI, no ale to som nevedel čo tam všetko treba pozapínať a kde pozerať.
Teda ak som dobre pochopil treba aktivovať senzory v rx, potom telemetriu priradiť k nejakému prepínaču kde sa bude zapínať logovanie a potom po lete stiahnuť.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 9:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Telemetrické přijímače se dají párovat i bez telemetrie (jako, že telemetrii nechci) - u párování se na vysílačce objeví menu, kde si vyberu, jestli chci telemetrii nebo ne (obrázek).
RSSI se tuším loguje vždy, takže krom zapnutí logování není potřeba nic nastavovat.


Přílohy:
Poznámka: po výběru párování se objeví možnosti...
screenshot_x7_20-02-19_08-30-56.png
screenshot_x7_20-02-19_08-30-56.png [ 1.45 KiB | Zobrazeno 908 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Tak som to zvládol a logoval S8R, ak tomu dobre chápem žiadny pokles napájania Rx z BEC nebol, dva poklesy signálu boli keď som chytil anténu. Rx bol len tak chrapúnsky hodený do modelu pomedzi ostatné káble.
Teda V8R7 bol asi vadný.
Ľ

Příloha:
log s8r.png
log s8r.png
[ 195.59 KiB | Zobrazeno 840 krát ]



Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 17:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 721
Bydliště: Žatec
Zdravím, no vidíš, tak jsi to zvládnul, já když jsem měl první Taranis, tak jsem myslel, že ho po 14 dnech prodám, potom jsem do toho vniknul za pomoci videí od Rimra a teď jsem rád, že ho mám! Jos


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 20:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Videa od RiMra jsou super, ale na mě strašně zdlouhavá.
Pro rychlejší start zkuste "OpenTX (nejen) pro bagristy".
A kdyby se někdo inspiroval a "úvod" vylepšil/zjednodušil/zesrozumitelnil, tak optimálně strčit na OpenTX.cz.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
No každá zmena môže byť ,,pôrod´´.

Mňa vystrašilo resetovanie za letu hneď pri prvých letoch s novým Tx, to je deprimujúce hoci je to plackolet za pár korún.
Dá sa samozrejme poznamenať prečo riadiť model za 20tisíc rádiom za 5tisíc Kč,-.
Mne sa ale s rukou bez palca dobre drží a ovláda.

Chvalabohu som to hneď nehodil do hodnotnejšieho modelu, ale iste, to sa môže stať akémukoľvek Rx /hoci pri frekvencii cca 10modelov/rok/x rokov sa mi doteraz nič také nestalo.

Tak ho teraz musím využiť na otestovanie ďalších zakúpených rovnakých Rx V8R7-II, chudák plackolet.

Ďakujem, idem študovať ďalej.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2020 15:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 721
Bydliště: Žatec
Zdravím, co je to resetování za letu? Mě se to za 5 let ještě s Frsky nestalo. Jos


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2020 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Že sa model cca 3 sekundy pohybuje vzduchom bez reakcie na povely /schválne nepíšem že letí :lol: /. Teda čas kedy sa resetuje prijímač, potom sa chytí a je všetko ok. Napríklad pri rušení alebo preťažení BEC alebo slabom napätí BEC... Posledne sa mi to stalo na 1,5m akrobate kde sa seklo servo v krajnej výchylke ... resetoval sa prijímač kvôli preťaženiu BEC a ... bez jediného škrabanca položený vo vývrtke na chrbte do dvojmetrovej trávy.
Tie cca tri sekundy trvajú celú večnosť...
Ak sa mýlim opravte ma.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2020 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2430
Bydliště: Zavar, SK
ludicek píše:
Tie cca tri sekundy trvajú celú večnosť...

Toto môžem potvrdiť, aj keď som to naposledy zažil pred desiatimi rokmi: model nad morom a prestane reagovať. A zostáva Ti len dúfať, že začne reagovať skôr, ako dopadne na hladinu... :mrgreen:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 21.02.2020 9:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No, já s vrtulníkem po 3s už jen sbírám, co zbylo. :) A musím zaklepat, že se mi s FrSky ještě nestalo, že by vypadl signál.
(2x jsem měl závadu na mechanice, a zbytek byl na ruce a hlavu (ztráta orientace).)

----

Ještě k V8R7-II - jestli měl být zmíněný přijímač "něco levnějšího do bublinek", tak bych asi šel trochu jinou cestou. V-čkovým přijímačům bych se nejspíš vyhnul, už jen proto, že jsou primárně V a "možná" umí D8 a jak vidno tak asi ne úplně dobře.
Do Q X7 se dá strčit multiprotokol modul a pak si člověk může vybrat přijímače za rozumné peníze. Třeba FlySky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 21.02.2020 16:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.5.2019
Příspěvky: 5
Pozdravujem modelárov a majiteľov Taranisov,

chcem upozorniť na nové upozornenie na oficiálnej stránke FrSky na nutnosť inštalovať nový FW vo vysielačoch Taranis a všetkých prijímačov typu S a X. Update FW je z dôvodu, že boli zaznamenané na kanáloch náhodné pohyby serv. Ja som do dnešnej doby nič také nezaznamenal. Vie niekto poskytnú bližšiu informáciu ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 21.02.2020 17:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
alandelon píše:
Pozdravujem modelárov a majiteľov Taranisov,

chcem upozorniť na nové upozornenie na oficiálnej stránke FrSky na nutnosť inštalovať nový FW vo vysielačoch Taranis a všetkých prijímačov typu S a X. Update FW je z dôvodu, že boli zaznamenané na kanáloch náhodné pohyby serv. Ja som do dnešnej doby nič také nezaznamenal. Vie niekto poskytnú bližšiu informáciu ?

Asi ideálně tu: https://www.frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=40&t=303
Zas taková nutnost to není...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz