Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5057
Bydliště: CA
ludicek píše:
Chlapi, som vo Frsky nový...nesmejte sa mi.
Nový QX7S...nahral som posledný update openTx 2.3.5.
Dva prijímače V8R7-II v dvoch modeloch som spároval s interným modulom v móde XJT D8 podľa českého videonávodu, lieta to /okolo hlavy/ ale neustále stráca signál a ide sa do rodnej hrudy /ešteže EPP modely :D /, do 2-3sekúnd sa prijímač zreštartuje aj drží signál ďalších 30sekund ... potom ďalší výpadok.
Příloha:
Příloha 20200215_153606.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Keď dám range test píše RSSI 0 a silno pípa. V inom móde /D16,L9, čo to znamená neviem, nie je vysvetlené/ sa to nedá spárovať, iba pomocou jumpera medzi singálnymi pimni 1 a 2 kanálu, nie stlačením párovacieho tlačidla pred zapojením napájania Rx.
Na vysielači som nenašiel párovacie tlačidlo ako je v návode prijímača tak som pároval iba stlačením bind v nastavení ako je vo videonávode. Po spárovaní na Rx rýchlo bliká zelená.
........
Ľ.

Skús pozrieť tu....
https://rcstudio.cz/cs/blog/prijimace-frsky-b23.html
konkrétne túto tabuľku....
Příloha:
Snímka71.PNG
Snímka71.PNG
[ 160.6 KiB | Zobrazeno 830 krát ]


Firmware OpenTX, alebo FRSkyOS sa len stará o to, ako bude pracovať rádio....
WF modul má svoj FW - to je ten LBT, EU LBT, FCC Acces..... Ten vytvára komunikačný protokol medzi WF modulom rádia a samotným príjmačom.... Tie FW musia byť rovnaké....
Véčkové príjmače ti podľa mňa fungovať s rádiom nebudú...
Ostatné záleží na kompatibilite FW príjmača a WF modulu rádia....
Podľa mňa tam je nehraté EU LBT... ale to treba dohľadať....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 22:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Symplex píše:
Prosím o pomoc s naprogramováním sepnutí zapalování benzínového motoru.
Spínač je vyroben p. Růžičkou a má servokabel pro připojení do přijímače - potřebuji spínání dát na volný 7 kanál.
Spínač spíná relé, které spíná napájení zapalování motoru.
Možná jsem trochu mimo, ale nevím jak nastavit v OpenTX funkci na přepínači SG sepnutí na 7 kanálu a druhou pozicí spínače SG zapalování vypnout.
Děkuji za radu.



Viz obrázky. Horusy to mají stejné, akorát jinak barevné. :)
(do mixeru, vybrat ch7, editovat, vybrat zdroj)

Pokud je přepínač obráceně, tak změnit u nastavení mixu kanálu 7 váhu/weight na -100 (nebo v obrazovce serv reverzovat kanál)

Pokud má SG středovou polohu a vadí to, tak přidat křivku, která nadefinuje, že střed je to samé jak jedna (nebo druhá) krajní poloha přepínače.
(v editaci ch7 vybrat řádek křivka/curve, tam cust/(česky?) v křivkách cv1 a nastavit třeba viz obr.


Přílohy:
Poznámka: Přejít do obrazovky mixeru a posunout se na kanál č.7
dlouze enter - dojde k editaci kanálu

screenshot_x9d+_20-02-17_21-40-22.png
screenshot_x9d+_20-02-17_21-40-22.png [ 1.35 KiB | Zobrazeno 798 krát ]
Poznámka: vybrat zdroj/source, enter, začne blikat, pohnu přepínaem SG, exit
screenshot_x9d+_20-02-17_21-41-55.png
screenshot_x9d+_20-02-17_21-41-55.png [ 1.6 KiB | Zobrazeno 798 krát ]
Poznámka: a mělo by být hotovo..
screenshot_x9d+_20-02-17_21-42-07.png
screenshot_x9d+_20-02-17_21-42-07.png [ 1.47 KiB | Zobrazeno 798 krát ]
Poznámka: nastavení křivky.
screenshot_x9d+_20-02-17_21-48-18.png
screenshot_x9d+_20-02-17_21-48-18.png [ 1.66 KiB | Zobrazeno 795 krát ]
Poznámka: obrazovka, pokud je vybraná křivka
screenshot_x9d+_20-02-17_21-59-21.png
screenshot_x9d+_20-02-17_21-59-21.png [ 1.63 KiB | Zobrazeno 794 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 6:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19098
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
prikrylm píše:
...

Viz obrázky. Horusy to mají stejné, akorát jinak barevné. :)
(do mixeru, vybrat ch7, editovat, vybrat zdroj)

Pokud je přepínač obráceně, tak změnit u nastavení mixu kanálu 7 váhu/weight na -100 (nebo v obrazovce serv reverzovat kanál)

Pokud má SG středovou polohu a vadí to, tak přidat křivku, která nadefinuje, že střed je to samé jak jedna (nebo druhá) krajní poloha přepínače.
(v editaci ch7 vybrat řádek křivka/curve, tam cust/(česky?) v křivkách cv1 a nastavit třeba viz obr.

8O

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 10:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ludicek píše:
Áno, samozrejme som kontaktoval predajcu.
Dúfam, že chyba je na mojej strane lebo to lieta, síce do najbližšieho výpadku Rx ale lieta.
Ďakujem.


Ještě mě napadlo: pokud je rádio úplně nové, tak je možné, že má RF modul nový firmware (viz https://www.frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=40&t=303), takže by bylo potřeba nahrát nový firmware i do X-kových přijímačů. To by ale nemělo mít vliv na D8 protokol - to mě mate, proto jsem to hned nezmiňoval.

Pokud se ale chová stejně D8 i D16 protokol, tak je, podle mě, problém ve vysílačce a ne ve firmwaru.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 10:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
jyrry píše:
8O

no dobře, tak na Horusu to vypadá trochu jinak..


Přílohy:
screenshot_x12s_20-02-18_09-38-50.png
screenshot_x12s_20-02-18_09-38-50.png [ 9.87 KiB | Zobrazeno 695 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 12:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 862
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 9
prikrylm píše:

Ještě mě napadlo: pokud je rádio úplně nové, tak je možné, že má RF modul nový firmware (viz https://www.frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=40&t=303), takže by bylo potřeba nahrát nový firmware i do X-kových přijímačů. To by ale nemělo mít vliv na D8 protokol - to mě mate, proto jsem to hned nezmiňoval.

Pokud se ale chová stejně D8 i D16 protokol, tak je, podle mě, problém ve vysílačce a ne ve firmwaru.

S novým softem ACCST_v.2.0.1 nefunguje XR8 v D8 modu.Tak možná by to mohlo být ono.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1378
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Pokud se ale chová stejně D8 i D16 protokol, tak je, podle mě, problém ve vysílačce a ne ve firmwaru.
Taky to tak vidím. Navíc D8 se neliší ať jde o fw pro vf modul FCC nebo LBT. A nové moduly (ISRM) už D8 neznají.
I tak bych na přijímací straně ještě zkusil vyměnit nejen přijímač ale i regulátor,...prostě všechno (i zkontroloval baterku).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 14:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
blembondo píše:
S novým softem ACCST_v.2.0.1 nefunguje XR8 v D8 modu.Tak možná by to mohlo být ono.

Pokud vím, tak LBT X8R v D8 nefungovaly nikdy.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 862
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 9
Já to myslel ve vztahu k ACCST_v.2.0.1.Evidentně to je test verze narychlo vypuštěná do světa.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
No V8R7-II som vybral keďže telemeriu nepoužívam /dávnejšie som používal aj to len pípnutie pri preddefinovanom napätí, viac hitec nedokázal bez ďalších krabičiek/, aj to bolo od oka a nič nehovorilo o reálnom napätí...
Lietam všetky typy modelov na stopky, neviem na čo by bola vlastne telemetria dobrá. A zatiaľ hlava slúži tak neviem ani načo stabilizáciu. Radšej som si dal hlavne záväzok nelietať ak som nespal za posledných 24hodín vôbec, čo sa mi stáva dosť často.
Samozrejme sa nechám poučiť načo to môže byť reálne dobré, nelietam koptéry, FPV, už ani veľké vetrone, už ani hotlinery, iba si poprdkávam okolo hlavy s menším alebo väčším akrobatom.

Dnes som bol opäť objektivizovať výpadky - za 10minút letu spolu 9 resetov Rx /konkrétne max 15metrov a v takej pozícii kedy boli antény Tx a Rx rovnobežne tedav maxime signálu/. Tentokrát som ale bol v dostatočnej výške, najdlhší reset trval viac ako 3sekundy.

Vec výpadkov je poriešená - po výmene Rx za iný /S8R, plánovaný do dvojmetrovky/ žiadne výpadky, bolo mi doporučené aby som logoval dáta a poslal.
Bohužiaľ sa ale obávam, že kým nepopozerám milión videí si s tým neporadím, zatiaľ som našiel obrazovku telemetrie kde nič nesvieti :lol: .
Neviem či sa oplatí týždeň študovať ako zapnúť a nastaviť telemetriu, potom týždeň pokúšať či sa niečo nahralo, pôjdem si ja radšej poriadne zalietať.
Kolega sused mi to síce ukazoval ale som sa načisto stratil a už sa neviem ani dostať do nastavení vysielačky /nie daného modelu/ a výchylka VOP je nejaká polovičná... :?

Myslel som že to ešte môže byť pokles napätia v BEC ale keďže iný Rx sa počas letu neresetuje som rád, pretože zoznamovanie sa s novou značkou ktoré začalo hneď pádmi a resetmi za letu nie je bohviečo. Mal som zmiešané pocity. Nie som začiatočník tak veľmi pozitívne neboli.


Naposledy upravil ludicek dne úte 18.02.2020 22:18, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 21:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
No kurnik ja tým písmenám a číslam ale vôbec nerozumiem.
Na vysielačke je nálepka EU LBT.

Proste v popise vysielača je:
kompatibilita přijímačů s interním XJT modulem:
přijímače X série – X8R, X6R, X4R atd.
přijímače LR12 – L9R
D série – D8R-II+, D8R-XP, D4R-II atd.
V8-II série – V8FR-II, V8R7-II, V8R4-II a VD5M, respektive ty, které lze napárovat do DHT, DJT, DFT v režimu D

Pároval som podľa videonávodu ok-rimra.
Podarilo sa v móde D8 aj to na neviemkoľkýkrát.

Vysielač som kúpil QX7S iba preto že sa mi dobre drží - nemám palec ľavej ruky, je to dosť problém.

Po prvotnom nadšení že ono to predsa nebude len padať na signál ma tu strašíte že to je vo vysielačke. Takže S8R zatiaľ nemám dávať do 2m akrobata? 8O 8O 8O 8O
Padať na ,,signál´´ alebo na hocičo iné čo zresetuje Rx ?, model v rovnakom osadení lietal s iným rx inej značky a pohoda.

Do ďalších modelov mám pripravené /vychádzajúc z popisu kompatibilných Rx/ aj ďalšie V8R7-II a V8R4-II. No ale padanie ma zdržalo tak neviem ako poletia.

Ak sa mi vôbec niekedy podarí niečo nalogovať hodím to sem.


Naposledy upravil ludicek dne úte 18.02.2020 22:20, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2430
Bydliště: Zavar, SK
ludicek píše:
...Vec výpadkov je poriešená - po výmene Rx za iný /S8R, plánovaný do dvojmetrovky/ žiadne výpadky, bolo mi doporučené aby som logoval dáta a poslal...

Skúsim takto ( V8R7-II nemám, ani som nemal ):
1, predpokladám, že si vysielajdu kúpil v RCStudiu a súdiac podľa nálepky más v TX module LBT FW, ergo pôjdu Ti s tým D8/ V8 prijímače v móde D8 a X-kové prijímače s LBT protokolom. S FCC ( World ) protokolom Ti nepôjdu - to len pre info, keby si chcel kupovať RX zvonku.
2, bolo by dobré vedieť ( spýtať sa predajcu, či máš v TX module najnovší FrSky FW 2.x - v takom prípade Ti nepôjdu rôzne klony, alebo starý FW 1.x - s tým Ti pôjdu aj FrSky origoš prijímače aj klony)
3, keďže V8R7-II nemá telemetriu, RSSI Ti nepôjde ( bude 0 ).
4, odkiaľ si kupoval V8R7-II? V každom prípade - podľa Tvojho popisu - by som hľadal chybu v V8R7-II. Skús ich znovu nabindovať ( že musíš mať v Taranisovi nastavený protokol D8 Ti je, predpokladám, jasné ), prípadne pridať nejaký kondík do napájania. Ak to nepomôže tak by som ich reklamoval.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 22:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
1, áno v Brne
2, kolega mi tam dal 2.3.4, že možno lepšie ako 2.3.5 ktorý som tam dal ja predtým.
3, ok
4, kupoval som tiež z Brna, skúšam som prebindovať - bez efektu.
Samozrejme som poslal na reklamáciu /po zistení, že iný Rx šľape/.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2430
Bydliště: Zavar, SK
OK, budem Ti držať palce.
Každopádne dve poznámky:
1, spýtaj sa predajcu, aký máš firmware TX modulu ( Open TX je "operačný systém", FW TX modulu je BIOS - ak Ti niečo hovorí PC terminológia ). Skrátka sú to dve rozdielne veci.
2, Ja osobne by som sa skôr orientoval na prijímače X8R ( ak teda chceš origoš FrSky ). Netelemetrické RX určite nie, aj keď by si z telemetrie využíval len RSSI...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
1, spýtam sa
2, Netelemetrické RX určite nie, aj keď by som z telemetrie využíval len RSSI...načo? býva tu problém so signálom? Nikdy predtým som nemal výpadok signálu a tým pádom som to neriešil. Na vzdialenosti do 300m /max 500m pri nejakom rýchlom EFD-ku/ býva problém so signálom, že to treba sledovať a kontrolovať?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz