Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 19:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 162
Bydliště: Krnov
jak dopadne servis, tak se ozvu. Ale servisák bude celkem v pasti - porucha na začátku sezony a v červnu. ( no nevím ) Vypadá to na novou investici do RC.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 6:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Hradec Králové
Celeron píše:
A teď si vem Michale S-bus, kde je hromada serv datově na jednom celkem pofidérním servokonektoru. :roll:


Nepoužívám a nebudu, vždy jsem se obešel bez těchto pičičáren. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 7:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 31
Bydliště: Jihlava
Lítal jsem Auroru na velkých akrobatech X let bez problému.Původní software, v angličtině, bez upgrade. A o to jde.Tak jak mi potvrdil i servis Hitec v rozhovoru mezi čtyřma očima tohle rádio při špatně (a někdy i dobře) provedené aktuzalizaci může někdy zblbnout.A pak se děje přesně tohle. Jednou jsem spadl.Protože jsem pro zvýšení bezpečnosti nadabloval dvě devítikanálové Optimy.Až pak jsem se dozvěděl, že se to nesmí.Ale v návodu se to nikde nedočteš.Všechno fungovalo normálně, před ránou i po ráně, jen to na chvíli zamrzlo,zrovna v konečné fázi ploché vývrtky,vzpamatovalo se to těsně nad zemí,akorát jsem stihl stáhnout plyn a plácnout s tím naplocho,takže střeva přežily. Pak jsem znovu lítal několik let. Pak jsem přešel na Jeti , hlavně kvůli telemetrii, a...prostě to chtělo změnu. Za mě- Aurora je spolehlivá, ale do software vůbec nešahat. Toť moje zkušenosti.Za mě- šel bych do novýho rádia Jeti , Futaba.Ono nový éro od EF máš taky za nákých 35 tis., je to na zvážení.

_________________
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 8:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 162
Bydliště: Krnov
Pro viita :
Do autory jsem ihned po pořízení ( 4 roky) nahrál akorát češtinu. Jinak tam byl powerbox cocpit a 2x sl přijímače od hitecu.
PS : JETI je na cestě. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 9:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 31
Bydliště: Jihlava
Já tam měl tenkráte Powrbox RRs a byl problém.Předtím i potom s jedním přijímačem optima 9 vše ok. Tam by možná mohl být zakopaný pes. Jak říkám , normálně to fungovalo a pak to bez příčiny na chvíli zatuhlo a pak to zase šlo.Dneska Jeti , CB 200 , 2x sat a je vyřešeno.

_________________
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 10:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 162
Bydliště: Krnov
Hm, než jsem to éro obsadil, tak jsem řešil čím a jak. Evidentně na pytel. 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 17:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2011
Příspěvky: 412
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 2
X let zpet v zacatcich me modelariny jsem zazil neco podobneho, litam s dvoumetrovkou a najednou jde ve vykrutu dolu a kniply nereaguji, byl jsem relativne vysoko, jako spravny zacatecnik se smrti v ocich jsem hybal na vysilaci cim se dalo, ale az jsem drbnul do kniplu od plynu, tak se letadlo probralo a vse fungovalo. Ero prezilo, vybral jsem to par metru nad zemi. Kdyz se mi s dalsi baterkou stalo to same a nastesti jsem to zase zachranil par metru nad zemi, sel jsem domu.

Bylo to vadne servo. Nejak zkratovalo elektroniku v letadle. Po vymene vse v pohode. Letadlo lita dodnes. Tenkrat jsem mel Spektrum dx7 myslim.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: sob 29.06.2019 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.1.2012
Příspěvky: 196
Bydliště: ¨Libina
Zamrznutí při levých křidýlkách. Kontrola případné závady vysílače by pak mohla probíhat na monitoru vysílače ,kvedlat do levá x krát ve všech letových režimech jsou-li nastaveny . Nepodezřívám postiženého že by udělal chybu jakou jsem udělal já.Od určité doby vždy když požaduji v nějakém režimu určité chování tak vždy dávám S (separate) .Ne že by to zamrzalo ale různě se to pro mně nepřijatelně ovlivňovalo.Jinak AuroraX není vůbec alespoň u nás k dohledání.Taky se mi u Aurory staly takové podezřelé pády ,bylo to s větroněm vždy tak po půl hodině ve vzduchu.Nikdy jsem nezjistil příčinu.Je ale pravdou že to bylo vždy při nějakém větším páčkování ne v klidném letu.

_________________
koksák


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 19:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 31
Bydliště: Jihlava
Byl jsem na Jiřické show a zmínil se a konzultoval s ostatními tento případ , Aurory a Hitecu znalými. Příčina , tak jak jsme se shodli , tak jak jsem už řekl, jsou NADABLOVANÉ PŘIJÍMAČE. U Aurory - NIKDY !!!.

_________________
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 19:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 162
Bydliště: Krnov
viita píše:
Byl jsem na Jiřické show a zmínil se a konzultoval s ostatními tento případ , Aurory a Hitecu znalými. Příčina , tak jak jsme se shodli , tak jak jsem už řekl, jsou NADABLOVANÉ PŘIJÍMAČE. U Aurory - NIKDY !!!.


Děkuji za info, už to nikdy neudělám, protože jsem si pořídil JETIho DS 14 a tu budu požívat na velké éra. Já měl info ( a myslím, že to tu proběhlo forkem ) , že aurora s powerboxem a dvěma S Busy fungují. Jinak bych to tam nedal. No éro mi už nikdo nevrátí, ale hlavně že se nikomu nic nestalo.

Ještě mě zaráží , že ten samý problém se stal začátkem sezony s malým elektroletadlem ( LASER od kostky ) , kdy to zamrzlo taky v levých křidélkách. Tam byl přijímač jenom jeden.
Každopádně díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2019 21:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 31
Bydliště: Jihlava
Hele, stoprocentní ten můj názor není, problém mohl být v čemkoli, ale řešení- jiné rádio je myslím správné. Nelítám Jeti dlouho, teprve druhou sezonu , ale zatím jsem neshledal v tomto systému pro moje použití nějaké zásadní,nebo důležité nedostatky , takže za mě dobrá volba.

_________________
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2019 13:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 162
Bydliště: Krnov
Tak rádio se vrátilo a je ( bylo) v pořádku. Problém byl v použití dvou S - Basů. Přej se dokážou mezi sebou hádat. Vše by fungovalo v pohodě s jedním. No škoda éra.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], juraj.jurej, michalv, Tlapa a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz