Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 647
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Řekl bych, že všichni sundávají kalhoty, ale brod je hodně daleko, a ještě není vidět ani řeka. Ale už se čvachtá ve srač....h.
Skutečné používání bude asi úplně v pohodě. A na D8 si necháme ve frsky vysílačích multimodul, který v mém okolí tam maji stejně všichni.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: ned 23.06.2019 6:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2257
Bydliště: Zavar, SK
Frsky sa usiluje, pridali Hall gimbaly...
https://www.banggood.com/FrSkyURUAV-Tar ... house=GWTR
a dosku pre nabíjanie aku:
https://www.banggood.com/URUAV-TM-Charg ... rehouse=CN
Škoda, že to nevie D8, už mohol byť na ceste :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 7:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2224
Bydliště: Nitra Slovensko
D8 ide našťastie mimo mňa. Čo som mal dva prijímače som časom predal s modelmy, hlavne kvôli zastaralej telemetrii (nemali Smart port) Ale prechod na ACCESS vidím aj tak najskôr na budúcu sezónu. Neviem prečo si niekto robí z toho hlavu, že nepôjde na internom RF module popri ACCESS aj D8 režim. Nech si kúpi XJT ext. modul, alebo multiprotokol ext. modul (v tom má aj iné protokoly) A nikto nikoho nenúti, aby prechádzal na ACCESS, akurát nové rádia budú už s novým protokolom. Koľko značiek rádii po prechode na nový protokol ani neponúkol upgrade a my by sme chceli na 10 ročné Rx. Pozrite sa len na taký Wndows pred 10 rokmi či niečo aktualizuje. Skrátka kto chce D8 nech si ho nechá a kto ACCESS nech upgradeuje.

Ja by som si kúpil do Tarins X9 Lite tento modul:
https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... -lite.html
A je vystarané.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 12:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2009
Příspěvky: 15
Bydliště: Brezno, SR
Akurat, ze ten modul na tomto vysielaci nema podporu, tiez som ho kupil, mozno to vyriesi casom novy firmware, zatial som kus sklamany.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 9:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2257
Bydliště: Zavar, SK
juraj.jurej píše:
D8 ide našťastie mimo mňa. Čo som mal dva prijímače som časom predal s modelmy, hlavne kvôli zastaralej telemetrii (nemali Smart port) Ale prechod na ACCESS vidím aj tak najskôr na budúcu sezónu. Neviem prečo si niekto robí z toho hlavu, že nepôjde na internom RF module popri ACCESS aj D8 režim. Nech si kúpi XJT ext. modul, alebo multiprotokol ext. modul (v tom má aj iné protokoly) A nikto nikoho nenúti, aby prechádzal na ACCESS, akurát nové rádia budú už s novým protokolom. Koľko značiek rádii po prechode na nový protokol ani neponúkol upgrade a my by sme chceli na 10 ročné Rx. Pozrite sa len na taký Wndows pred 10 rokmi či niečo aktualizuje. Skrátka kto chce D8 nech si ho nechá a kto ACCESS nech upgradeuje.

Ja by som si kúpil do Tarins X9 Lite tento modul:
https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... -lite.html
A je vystarané.

Ja si zase do X9Lite nekúpim nič, pokiaľ nepridajú FW s D8.
Ak Ty nevidíš problém, OK.
Ja problém vidím, pokiaľ sa ma firma snaží nasilu tlačiť do toho, aby som si kúpil jej produkty len kôli jej svojvoľnému rozhodnutiu odstreliť deväť rokov starý protokol.
Pričom problém nie je technický, že by sa nedala spraviť certifikácia ( keď to ide pre XJT moduly do novej šachty tak sa to dá aj pre vysielačky ), ale problém je politický: my sme rozhodli, že nebude. A keby nie tlaku užívateľov, ktorí boli ochotní sa ozvať, tak by nebol ani D16 protokol.
A pokiaľ je FrSky schopná hodiť cez palubu užívateľov po deviatich rokoch, tak dúfaj, že keď si za pár rokov zmyslí zrušiť podporu pre D16, tak sa nájde dosť spokojných užívateľov ACCESS, ktorí budú ochotní povedať "Ale keď sa takto správate k svojim užívateľom používajúcim starší protokol, tak Vaše produkty nebudeme kupovať!".
Ten klasický citát asi poznáš:
Niemoeller píše:
Najprv prišli po Židov a ja som neprehovoril –pretože som nebol Žid.
Potom prišli po komunistov a ja som neprehovoril – pretože som nebol komunista.
Potom prišli po odborárov a ja som neprehovoril – lebo som nebol odborár.
Potom prišli po mňa a nebolo tu nikoho, kto by sa za mňa prihovoril.

Ono to platí aj dneska, že sú ľudia ticho, keď sa majú ozvať...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5229
Bydliště: Praha ČR
juraj.jurej píše:
D8 ide našťastie mimo mňa. Čo som mal dva prijímače som časom predal s modelmy, hlavne kvôli zastaralej telemetrii (nemali Smart port)


Už jsem to psal dříve v threadu - problém s D8 opravdu není moc důležitý ve vztahu s normálními přijímači, naproti tomu je ale docela zásadní pro různé BnF copterky atd. Tam je i kvůli rozdílu EU-nonEU velmi často párování možné jen v D8.
Těžko říct, jak dlouho bude tento stav trvat, třeba u FlySky taky před pár lety byl taktéž u různých "hraček" problém, že třeba Evolution uměla jen AFDHS2A, zatímco dnes už to moc nevadí, nicméně situaci to komplikuje.

Rada o koupi externího modulu je lehce trapná - jeho cena je asi 60% ceny celé X9lite, takže to posouvá kalkulaci úplně jinam.

Jinak ale pro ddano - možné je sice vše, ale obávám se, že na rozdíl od těch trapných keců kolem D16 jsou zrovna u D8 argumenty FrSky poněkud pravdivější. Tohle zřejmě legislativní problém hlavně u EU verzí je a pokud nechtěli použít původní modul bez úprav, tak by tady vyřešení tak jednoduché nebylo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2257
Bydliště: Zavar, SK
tomashr píše:
Jinak ale pro ddano - možné je sice vše, ale obávám se, že na rozdíl od těch trapných keců kolem D16 jsou zrovna u D8 argumenty FrSky poněkud pravdivější. Tohle zřejmě legislativní problém hlavně u EU verzí je a pokud nechtěli použít původní modul bez úprav, tak by tady vyřešení tak jednoduché nebylo.

Ááááno, ale...
D8 sa podľa súčasnej legislatívy v EU nedá certifikovať. Takže ten argument FrSky má svoju logiku a vyzerá byť kóšer.
Lenže: 4in1 moduly sa predávajú v pohode, Vantac MPM Lite sa tiež predáva v pohode a ... FrSky tvrdí, že bude externý XJT modul pre nové rádiá, ktorý D8 bude mať, takže so starými príjmačmi to bude v pohode, neni problém.
Tož si trochu, z môjho pohľadu, stúpajú po jazyku: FW do rádia aj s D8 sa nedá, ale externý TX modul aj s D8 sa dá :wink:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 10:13 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Protoze kdyz se podivas do Taranisu je modul mala desticka. Ta desticka ma certifikaci, je jedno do jake krabicky jej das a kdyz se vejde do lite krabicky tak je vystarano.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 0:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 716
Bydliště: Žďár n. S.
To RCS:
Ví se už prosím, kdy bude k dispozici funkční verze Open TX pro X9 lite místo prozatímní "noční verze", která "není bezpečná k létání" (2.3.0N38)?
Už bych docela potřeboval s nakoupenými vysílačkami lítat...
Nebo tam mám dát raději nějakou starší verzi 2.2?

Už jsem s noční verzí ve vzduchu s bublinami zkušebně byl, ale přece jen nevím, jak se verzi dá věřit :(

Taky se mi zdá, že při blízkosti vysílače se přijímač zahlcuje víc než u X9Plus.
Těžko se mi hledá správná vzdálenost vysílače, aby se načetla kompletní data z S6R přes LUA script - často v datech něco chybí a zpětný zápis se nepovede. Může to být verzí OpenTX nebo je chyba jinde?

Děkuji.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 6:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5229
Bydliště: Praha ČR
Píšu to o vlákno vedle - už je 2.3 RC - release candidate. Ta už výhružné zprávy nepíše a měla by být k finální hodně blízko.

Ad LUA - asi jak který, mě jeden program se silným využitím LUA šlape, naopak pro jiný populární skript jsem viděl report, že zatím nechodí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: pát 20.09.2019 8:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2257
Bydliště: Zavar, SK
zelkar píše:
To RCS:
Ví se už prosím, kdy bude k dispozici funkční verze Open TX pro X9 lite místo prozatímní "noční verze", která "není bezpečná k létání" (2.3.0N38)?

Verzie môžeš sledovať na www.open-tx.org, už je vonku aj RC4.
Diskusia k OTX 2.3 je tu, keby si chcel niečím prispieť.

zelkar píše:
Už bych docela potřeboval s nakoupenými vysílačkami lítat...
Nebo tam mám dát raději nějakou starší verzi 2.2?

Staršiu verziu tam nedáš, nepodporuje T9 Lite. Môžeš si tam dať verziu od výrobcu, tá síce nemá tú otravnú hlášku, ale je v EN a nepodporuje multiprotokolové 4-in-1 moduly :twisted:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 6:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2224
Bydliště: Nitra Slovensko
ddano007 píše:
Verzie môžeš sledovať na www.open-tx.org, už je vonku aj RC4.
Diskusia k OTX 2.3 je tu, keby si chcel niečím prispieť.


Staršiu verziu tam nedáš, nepodporuje T9 Lite. Môžeš si tam dať verziu od výrobcu, tá síce nemá tú otravnú hlášku, ale je v EN a nepodporuje multiprotokolové 4-in-1 moduly :twisted:


Tento by mal fungovať:
URUAV TMX5 Lite 4 v 1
https://www.banggood.com/URUAV-TMX5-Lit ... house=GWTR

URUAV TMX5 4 v 1
https://www.banggood.com/URUAV-TMX5-4-I ... house=GWTR

Na stránkach výrobcu píšu, že je aj podporovaný v OTX.
https://www.uruav.com/URUAV-TMX5-4-IN-1 ... p-245.html


Přílohy:
1562141675_94342095.png
1562141675_94342095.png
[ 143.64 KiB | Zobrazeno 250 krát ]

1562106105_20267_uruav-tmx5-4-in.jpg
1562106105_20267_uruav-tmx5-4-in.jpg
[ 22.65 KiB | Zobrazeno 250 krát ]


_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 6:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5229
Bydliště: Praha ČR
Přijde mi, že zase jednou tak docela nechápeš, o čem je řeč... Problém není s tím, že by tebou odkázaný 4-in-1 nechodil s OTX, problém je vyloženě s novými FrSky (X9 lite, X-lite S), kde v oficiálním firmwaru prostě podpora není. U starých Taranisů či třeba X-lite bez S v názvu je vše OK, ale u X9 lite a dalších to je složitější.
Ale jak tu padlo, řešením je použít nový OpenTX verze 2.3, který došel k release candidate, ten umí jak tyto nové vysílače, tak 4-in-1.
Podotýkám, že ani v nejmenším neteoretizuji, mám právě X-Lite S a k němu i 4-in-1 a je to jak píšu - chodí, ale ne se stabilním firmwarem, musí se použít verze 2.3, která zatím ještě ve stabilní verzi není.
Na okraj, zrovna dnes vylezla verze 2.3RC5 a podle popisu nejvíc změn proti RC4 je právě další dolaďování 4-in-1 :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 7:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2224
Bydliště: Nitra Slovensko
tomashr píše:
Přijde mi, že zase jednou tak docela nechápeš, o čem je řeč... Problém není s tím, že by tebou odkázaný 4-in-1 nechodil s OTX, problém je vyloženě s novými FrSky (X9 lite, X-lite S), kde v oficiálním firmwaru prostě podpora není. U starých Taranisů či třeba X-lite bez S v názvu je vše OK, ale u X9 lite a dalších to je složitější.
Ale jak tu padlo, řešením je použít nový OpenTX verze 2.3, který došel k release candidate, ten umí jak tyto nové vysílače, tak 4-in-1.
Podotýkám, že ani v nejmenším neteoretizuji, mám právě X-Lite S a k němu i 4-in-1 a je to jak píšu - chodí, ale ne se stabilním firmwarem, musí se použít verze 2.3, která zatím ještě ve stabilní verzi není.
Na okraj, zrovna dnes vylezla verze 2.3RC5 a podle popisu nejvíc změn proti RC4 je právě další dolaďování 4-in-1 :-)


Tak ja neviem čomu nechápamem? Asi ty nechápeš. To to je nový modul 4in1 práve pre rádia s ACCESS a v popise je:
URUAV TMX5 Lite 4 v 1 A7105 CC2500 CYRF6936 NRF24L01 + Multi-Protocol modul pre vysielač kompatibilný FrSky X-Lite / X-Lite Pro / X9 Lite / X9 Lite Pro. To niesu nové rádia :oops:

A keď ešte nieje stab. verzia OTX treba počkať, to je všetko a úplne bežné.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9 Lite
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 7:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2224
Bydliště: Nitra Slovensko
URUAV TMX5 4in1 má podľa všetkého UART linku to znamená, že vie spolupracovať s interným ISRM modulom ACCSTT. To staršie moduly nemajú. Modul R9M 2019 sa dá flešnúť, iné staršie už nie. (XJT, iXJT a pod.)

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz