RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Taranis X9E závada
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85991
Stránka 1 z 1

Autor:  paspap [ sob 13.04.2019 16:42 ]
Předmět příspěvku:  Taranis X9E závada

Poradí mi někdo,
začal mi zlobit jeden kanál na vysílači, Pravý do stran myslím že č.4. Ale to asi nebude důležité.
Utíká mi sředová poloha a mění se mi i výchylka při plném knyplu samovolně. Je to i sledovatelné
na graf. tabulce kanálů. Občas to maká normál a jinak to zlobí ať už je připojen model, nebo jen zapnutý vysílač.
A i se jako spomaluje, myslím rychlost výchylky. Je to jako rušení, ale jen jednoho kanálu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Díky Petr

Autor:  Arnyun [ sob 13.04.2019 17:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Potenciometry kanálu 2 a 4 jsou připojeny malými konektory a ty mají snahu se při pohybu povytáhnout. Otevři vysílač a ty konektorky tam přitlač. Měl jsem stejnou závadu na kanálu 2, při plném plynu bylo vše v pořádku a při staženém to začalo blbnout, tak jako popisuješ. Stálo mě to jednu bouračku do země :)

Autor:  Sunn [ sob 13.04.2019 17:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Nebo možná vydřený potenciometr v křížáku (pokud tam nemáš Hally).

Autor:  HLA [ sob 13.04.2019 17:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Zkontroluj konektory na gimbalech k potenciometrům.
https://www.youtube.com/watch?v=NdtsE_1y93Y

Mám horší závadu na éčku. Musím mít stisknutý vypínač tak 10 minut, než nastartuje - opakovaně. Pak jede.
Tvoji závadu bych bral :-). Nemáte někdo základní desku, nebo radu ?

Autor:  Shorty [ sob 13.04.2019 19:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

RC studio? :wink:

Autor:  paspap [ sob 13.04.2019 20:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Díky za rady,hned jak bude chvilka, mrknu na ty potíky...

Autor:  Joker [ ned 14.04.2019 11:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Zdravím, také mě to zlobilo, stačilo vyměnit kablíky k poťákům a je klid. :D

Autor:  RCStudio [ ned 14.04.2019 13:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Potenciometry jsou japonske muRata jeste jsem neresil potenciometr jen kabliky.

Spinani, je tam U5 mosfet ktery asi vyhnil. Zatim jsem to u Ecka take nersil ale je to nejblizsi slozita soucastka u vypinace :lol:

Autor:  paspap [ ned 14.04.2019 20:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Ještě jsem se na to nedostal,snad zítra tak uvidíme jestli to dám dohromady nebo ne.
Zatím díky za info....

Autor:  paspap [ pon 15.04.2019 23:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Tak operace jak se zdá se zdařila. Opravdu to byly kablíky na gymbalech. Pro jistotu jsem rozebral i samotné konektory na propojovacích kablících a lehce sevřel styčné plíšky. Zatím vše funguje jak má. Uvidíme v reálu.
Moc díky za rady :D

Autor:  MiHaj [ úte 16.04.2019 10:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Taranis X9E závada

Tak já taky jednu závadu. Zapnutý vysílač, éro ready, dlouhý stisk Page, abych si na displeji zobrazil telemetrii a najednou vysílač řve, že nemohu dělat shutdown, protože je model zapnutý.
Zkouším to vícekrát. Při výrazněji silnějším stisknutí Page, chce vysílač dělat shutdown, při lehkém stisku se přepne displej na telemetrii. Doma už jsem to nezopakoval.
Nestalo se někomu něco podobné?

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/