Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 234 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5365
Bydliště: Praha ČR
juraj.jurej píše:
V Open TX žiadne rádio (voľba) na Jumper T16 neexistuje. Rieši sa to asi klamaním cez iné rádio (Horus x10) dúfam, že už dlho nebude a nové verzie už toto rádio nebudú podporovať. Takže Jumper T16 R.I.P. Skrátka ostane na jednej úrovni bez podpory aktualizácii do budúcna. Hlavne podpory nových produktov od FrSky. ACCESS to už začína riešiť.


Píšeš nesmysly...
Došlo na očekávaný vývoj, totiž vznik samostatného forku OpenTX (v opensource světě nic neobvyklého) - lze sledovat na https://github.com/JumperXYZ . O podpoře novějších verzí OpenTX ve smyslu sw celkem není pochyb, co se týče hardwaru, tak to může být i dvojsečné, FrSky se sice snaží uzavřít některé věci jako Access, jenže na druhé straně místy až sabotuje alternativy jako Crossfire atd., tady se dokonce Jumper dostává do lehkého předstihu.

Budoucí vývoj může být docela divoký, FrSky v poslední době dokázalo v rámci komunity OpenTX popudit poměrně dost lidí a za jistých okolností se může dokonce objevit jistý přeliv mezi forky, ale tohle ukáže až budoucnost.

Na okraj - z hlediska GPL licence skutečně není o legálnosti použití OpenTX a nového forku pochyb, dokonce by se dalo polemizovat spíš o části aktivit FrSky (vrací se jim jako bumerang prostředky ušetřené použitím opensource řešení). Asi nebude náhodou velká aktivita FrSky u hardwaru - ať už ACCESS nebo třeba vyložená obchodní válka R9M kontra Crossfire - chtě nechtě se musí víc odlišovat tímto směrem, jistá výlučnost s OpenTX zkrátka padla a nic se na tom už nezmění.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 18:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
Jumper sa snazi, spravili hall gimbaly pre T16:
https://www.jumper.xyz/portal.php?mod=view&aid=15
Samotne hall gimbaly napriklad:
https://www.aliexpress.com/item/4000025 ... st=ae803_3
Nejaky shop T16 s hall:
https://www.aliexpress.com/item/4000015 ... st=ae803_3

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5365
Bydliště: Praha ČR
Obecně k hall gimbalům (tohle platí i pro Taranis, nejen pro Jumper) - on to není až takový přínos u letadel, ale ukazuje se, že u nejnovějších desek pro race coptery je docela citelnou výhodou možnost na úrovni OpenTX vypnout ADC filtr... U horších (či opotřebovaných) gimbalů s potenciometry docela roste jitter, na to je v oTX funkce, která to filtruje s výsledkem velmi dobrým u letadel (obecně věcí se servy), ale kvalitním řídícím deskám to moc nevoní... A u hall gimbalu je velká šance, že vypnutí tohoto filtru nebude mít žádné negativní dopady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 20:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2172
Bydliště: Košice, SK
Pokiaľ viem, na užívateľskej úrovni sa tento filter vypnúť nedá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5365
Bydliště: Praha ČR
macil píše:
Pokiaľ viem, na užívateľskej úrovni sa tento filter vypnúť nedá.

Jumper tu nemám, ale u Taranisu to je v Companion - Settings, pak záložka Hardware a v ní je přímo zaškrtávátko ADC filter.

Nedají se uživatelsky měnit parametry jako intenzita filtru (nebo o tom aspoň nevím), ale vypnutí je snadné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 23:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2172
Bydliště: Košice, SK
Aká verzia Companionu?

edit: Už som to našiel. Poplietol si ma tým Companionom. Hľadal som to v nastaveniach profilu, zatiaľ čo toto nastavenie sa volí priamo v OpenTX, v nastaveniach rádia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2019 5:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5365
Bydliště: Praha ČR
Ono to ale v Companion opravdu je - minimálně od 2.2.3. Já si naopak po tvé reakci zjistil, že to opravdu jde i přímo na vysílači a ani není Companion nutný, je to v něm jen víc vidět :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2019 7:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2172
Bydliště: Košice, SK
Už som to našiel aj v Companione. :)


Přílohy:
ADC_filter.png
ADC_filter.png
[ 120.19 KiB | Zobrazeno 1910 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 25.07.2019 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2264
Bydliště: Nitra Slovensko
tomashr píše:

Píšeš nesmysly...
Došlo na očekávaný vývoj, totiž vznik samostatného forku OpenTX (v opensource světě nic neobvyklého) - lze sledovat na https://github.com/JumperXYZ . O podpoře novějších verzí OpenTX ve smyslu sw celkem není pochyb, co se týče hardwaru, tak to může být i dvojsečné, FrSky se sice snaží uzavřít některé věci jako Access, jenže na druhé straně místy až sabotuje alternativy jako Crossfire atd., tady se dokonce Jumper dostává do lehkého předstihu.

Budoucí vývoj může být docela divoký, FrSky v poslední době dokázalo v rámci komunity OpenTX popudit poměrně dost lidí a za jistých okolností se může dokonce objevit jistý přeliv mezi forky, ale tohle ukáže až budoucnost.

Na okraj - z hlediska GPL licence skutečně není o legálnosti použití OpenTX a nového forku pochyb, dokonce by se dalo polemizovat spíš o části aktivit FrSky (vrací se jim jako bumerang prostředky ušetřené použitím opensource řešení). Asi nebude náhodou velká aktivita FrSky u hardwaru - ať už ACCESS nebo třeba vyložená obchodní válka R9M kontra Crossfire - chtě nechtě se musí víc odlišovat tímto směrem, jistá výlučnost s OpenTX zkrátka padla a nic se na tom už nezmění.


Píšem nezmysli? a vo väčšine mi dávaš za pravdu. Písal som iba o spojení T16 s FrSky. A crossfire som nič nepísal. HW T16 môže byť v pohode pre OpenTX, to viem (neviem síce kde v Companion pre Jumper T16 je), ale FrSky Rx, ESC s tel., Senzory a podobne nebudú podporované s T16 (aspoň Ja to tak vidím) a o iných protokoloch nehovorým okrem FrSky. Takže novšie verzie OTX nevyužije na plno. Kto bude chceť mať v budúcnosti nový (novinku) Rx FrSky napr. v prevedení s variom spoločne so stabilizáciou bude musieť mať ACCESS. Ale nechajme sa prekvapiť, aké výrobky FrSky privedie na trh. A FrSky podporuje OpenTX, tak až tak zadarmo to nemajú.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 5:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8971
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
.A FrSky podporuje OpenTX, tak až tak zadarmo to nemajú.

:mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 24.08.2019 15:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 66
Hořejší už má Jumpera aj z Halovýma senzorama.
"Jumper T16 - multiprotokolový vysílač s firmware Open Source.
Indikace polohy páky řízení se provádí bezkontaktně. Metoda je magnetická, pomocí Hallových sond.
Bezkontaktní přenos polohy je bezporuchový, nemůže dojít k opotřebení."
Myslel sem si, že to nebude dlůho trvat a doveze to i s týmto "vylepšením". No uvidíme, jak bude dál s týmto typem vysílače pokračovat a tak konkurovat ostatním prodejcům. Má to s tyma Halovkama enom o 300 kč dražší, než z potenciometrovýma gimbalama. Holt konkurence je velmi zdravá. Tož tak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 25.08.2019 12:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2019
Příspěvky: 2
Bydliště: Vernýřov u Zbraslavic okr.Kutná Hora
Ahoj všem,
jsem tu nový,jak na foru,tak i v modelařině.Na (starší) kolena jsem se začal věnovat létání,a moc mě to baví.Sice mám zatím jen Betu 1400,ale uvažuji do budoucna i o dalších modelech,a chtěl bych pořídit lepší vysílač,než je ten setový. Líbí se mi ten vysílač Jumper T16Hall,co nabízí f.Hořejší, a chtěl jsem se zeptat,jelikož se ještě ve spoustě věcech nevyznám, jestli bude fungovat s přijímačem Frsky s6r (zatím nemám) ,nebo musím mít i přijímač Jumper?A nebo raději vysílač Frsky Taranis Q X7 nebo X9D?
Poraďte.Děkuji za odpovědi :)
Mára


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 25.08.2019 15:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 66
Ahoj, pro mara: A jaký máš setový? Pokud tedy chceš toho Jumpera, tak ten přijímač co uvádíš by měl s Jumperem fungovat. Měl jsem Jumper T12 a s ním mě normálně fachčil Frsky X8R. No a Frsky S6R má navíc jen stabilizaci, ale pouze 6 kanálů. Tak proč ne. Ale na mé rady dat nemusíš. U Jumperu máš modul, který umí více protokolů. To znamená, že můžeš používat různé přijímače různých výrobců. Např. levné oranžády od DSMx, Devo, Frsky, Flysky a jiné. Nebo si teda kupu taranis X9D plus, ten mám i já. A zadej si do googlu "drobky Richarda Mrázka" a podle toho programuj. Jestli to neznáš, tak si to pusť, a přehraj si nějaké to programování, abys věděl, do čeho jdeš. A to, jak se rozhodneš, tak bude jen Tvá věc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 25.08.2019 19:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2019
Příspěvky: 2
Bydliště: Vernýřov u Zbraslavic okr.Kutná Hora
pro Janek2:
Ahoj,děkuju za odpověď a informace.Tak mám nad čím přemýšlet.. :) Videa od Richarda Mrázka si pouštím často,a to programování na taranisu už jsem taky zkouknul.
A ještě se chci zeptat,to programování v tom OpenTX je stejný i na tom Jumperu T16? Ten setový vysílač mám Cadet Pro od Pelikána.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 25.08.2019 20:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 66
Pro maryzx10: Když se poprve objevil ten Jumper T16, tak jsem po něm taky koukal a měl o něj zájem, že bych si ho koupil. Ale zatím z toho sešlo, když mám Taranis plus. A teď k věci. V té době mého zájmu jsem předběžně konzultoval s panem Hořejším o tom, jak se bude programovat. No a on mě napsal jestli znám Open Tx, že to bude prakticky skoro stejné. Když jsem krátkou dobu vlastnil Jumper T12, tak jsem jej programoval přesně tak, jak taranis plus. Takže se dá říct, že "Jumper jak Jumper". Jinak je tam u Hořejšího ke ztažení i český návod. Není sice úplně podrobný, ale jako zavádějící stačí ve spolupráci s návodem na Taranis. On ten Jumper má jiný displej. Je stejný jak u Horusu. To sis určitě tady už přečetl. Mimo jiné píšeš, na "staré kolena". No mě bude pokud dodýchám do prosince 67 roků. Takže taky nejsem žádný přeborník v programování toho open TX. Nebyt RiMra, tak bych si ani Taranis nekoupil, protože originál manuál, který má asi 180 stran je pro počítačové maniaky a né pro obyč. modeláře. Na tom už se shodlo různě po fórech dost modelářů. A proto někde na videu RiMr řekl, že to programování dělá pro nás pro staré dědky, tedy pro důchodce.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 234 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz