Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 125 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 31.05.2019 11:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1192
Bydliště: Vysočina
Janek2 píše:
... u vysílače Jumper T16 připsáno toto: "Manuál zatím v angličtině, postupně překládáme do češtiny"...
Tak jsem to zběžně prolistoval a vidím všechny obrazovky z Horusu 10. Až to přeloží, možná to bude lepší manuál i k Horusu. Ten stávající je taková všehochuť (i když tam snad nic nechybí).


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 19.06.2019 10:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 40
Zdravím, u vysílače Jumper T16 je uváděn Vf výkon +22dBm, což je 158,48931925 mW. Viz přepočet na adrese: https://www.rapidtables.com/convert/pow ... to_mW.html . On je to vlastně správně Vf výkon toho modulu, který se vkládá do zadní šachty vysílače. Takže zaokrouhleno 158,5 mW u nás ??? Tož tak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 19.06.2019 11:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 767
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Janek2 píše:
Zdravím, u vysílače Jumper T16 je uváděn Vf výkon +22dBm, což je 158,48931925 mW. Viz přepočet na adrese: https://www.rapidtables.com/convert/pow ... to_mW.html . On je to vlastně správně Vf výkon toho modulu, který se vkládá do zadní šachty vysílače. Takže zaokrouhleno 158,5 mW u nás ??? Tož tak

Papír snese hodně.Skutečnost je o hodně menší.
https://static.rcgroups.net/forums/atta ... 3%20am.png


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 19:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 40
Zdravím, tak jsem před chvílí zavítal na stránky pana Hořejšího a Jumper T16 už mají konečně v prodeji. Minulý týden tomu tak ještě nebylo. Tak uvidíme, jestli někdo, kdo sem chodí na tyto stránky se podělí s námi o první dojmy z provozu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 8:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.4.2019
Příspěvky: 5
Ahoj,
včera mi přišel jeden kousek po 3 týdnech čekání na CE. Kupoval jsem ho jako druhé rádio k Horusu X10S.
Začal jsem blbnout s "káčkama" a Horus je poměrně těžké rádio na házení. Do T16 jsem šel, protože má naprosto stejné ovládací prvky jako Horus, stačí přendat paměťovou kartu a mám záložní rádio připravené. Také mám externí modul Frsky XJT, tak můžu zaměnit za 4v1.
To jsou důvody proč jsem si koupil T16.
A teď k porovnání s Horusem.

Po vybalení je T16 v porovnání s Horusem:

- hezký design (Futaba), lépe se mi drží než Horus (bez popruhu)
- výrazně nižší hmotnost
- plast na T16 co simuluje kov má spoustu defektů (různé kolečka a čárky), na dražším rádiu bych reklamoval
- display, obě rádia totožný, takže výborný
- páky, T 16 obyčejné, ale nejsou špatné, trochu měkké, ale to se dá poštelovat. Horus má lepší.
- boční slidery. Nulová poloha má malou rozlišitelnost, ale pozice je fajn a lépe se mi to ovládá
- dva otočné slidery. Zde je asi největší rozdíl. Oproti Horusu výrazně drobnější, jsou vrklavé a střední pozice opět nevýrazná
- u trimů rozdíl nevidím
- přepínače. Stejné rozmístění, stejné pozice, ale musím říci, že jsou lepší než na Horusu. Cvakají stejně, ale nemají vůle co mám na Horusu.
- Ovládací prvky mi víc sedí na Horusu. Více mi vyhovuje kolečko a potvrzení uprostřed než na T16 kolečno 2v1. Stává se mi,že před zmáčknutím posunu pozici.

To je můj první amatérský dojem z T16. Možná bych Horuse neměl, kdyby byl na trhu před půl rokem. Hlavně z důvodu cenového rozdílu. Horus je kvalitnější rádio, je to cítit v ruce, v potenciometrech, ve zpracování. Fajn je, že T16 je 3x levnější a pokud nebude mít skrytou vadu......uvidíme s čím půjdu častěji na pole.

Zatím si na motoráky vezmu Horuse a na blbnutí s káčkama T16 a časem uvidím.

Mějte se


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 8:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 40
Ahoj, dík za první info. Tak až jej prověříš v terénu, tak dej vědět ať jsme my co jej zatím nemáme v obraze. Hezký den


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 9:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 40
Jo ještě na vilem.roth. Dodávají k tomu Jumperu T16 i tištěný český návod? Ptám se proto, protože tam měli návod v angličtině a že jej postupně překládají. Takže tak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 12:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.3.2016
Příspěvky: 20
Bydliště: Chomutov,Březenecká
Ahoj.
Návod v češtině je na stránce prodejce www.horejsi.cz

_________________
Stavím plastikové modely.
RC souprava OPTIC 6 Fm 40Mhz
Lod-Richardson remorkér


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 13:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 792
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Agusta1969 píše:
Ahoj.
Návod v češtině je na stránce prodejce http://www.horejsi.cz

No, to je hodně odvážné tvrzení... on je totiž v češtině jen velmi částečně...
Ale asi se to někdo přeložit snaží...


Přílohy:
Jumper_cz.jpg
Jumper_cz.jpg
[ 63.78 KiB | Zobrazeno 976 krát ]


_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 646
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Ještě doplňuji, že hnatníky na bocích a dole jsou gumové, a za tu cenu to není vůbec ošizené.
Právě kolega přinesl z uloženky. Multimudul z vysílače bude pro mne, a tak mohu potvrdit, že v této ceně to není vůbec ošizený vysílač a bude mít duplex.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2221
Bydliště: Nitra Slovensko
S týmto rádiom sa len vrátilo FrSky to na čom oni začínali. Ale pochybujem, že bude ďalej nieaká podpora pre toto rádio v OpenTX a v novinkách HW, SW FrSky. S prechodom na ACCESS si myslím, že T16 skončí na momentálnej úrovni a za rok už bude zaostávať o dosť viac. Hlavne telemetriou a prensovým protokolom. (o HW nehovorím) Takže za mňa ako investícia do budúcna T16 nebude, ale momentálne má cenovú vyhodu za ktorú mu nič takého nechýba.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 8:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 646
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
S týmto rádiom sa len vrátilo FrSky to na čom oni začínali. Ale pochybujem, že bude ďalej nieaká podpora pre toto rádio v OpenTX a v novinkách HW, SW FrSky. S prechodom na ACCESS si myslím, že T16 skončí na momentálnej úrovni a za rok už bude zaostávať o dosť viac. Hlavne telemetriou a prensovým protokolom. (o HW nehovorím) Takže za mňa ako investícia do budúcna T16 nebude, ale momentálne má cenovú vyhodu za ktorú mu nič takého nechýba.


Zastará naprosto všechno s přechodem na 5G a nebo další a další sítě - mají především sloužit pro řízení na dálku. Možná se stávající wifi řízení trochu datově vylepší, ale to je tak všechno - současný stav rozhodně není spolehlivé řízení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5214
Bydliště: Praha ČR
Tak na okraj, juraj je extrémní FrSky nadšenec, ale já jsem docela zvědavý, jak si ACCESS povede v praxi právě z hlediska spolehlivosti.
Jak jsem četl popis, tak mi nepřijde jednoznačné, že na tom bude lépe - ony ty novinky typu automatizace párování či kryptování znějí krásně, ale bude zajímavé, zda například nenaroste doba trvání obnovy při výpadku signálu atd. a zda se některé cool funkce neprojeví spíš jako "kurvítko". A právě tohle je pro spolehlivost zásadní...
Vůbec nepochybuji, že novinky jako lepší telemetrie či více kanálů fungovat budou, jenže například pro mé požadavky mne to moc nezajímá, pro hodnocení je pro mne tak 90% váhy spolehlivost a chování na hraně dosahu, blbinky kolem jsou maximálně 10%.

A zpět přímo k Jumperu - podporu OpenTX vidím spíše pozitivně, to vytvoření samostatného forku může být i kladem. Vím celkem ověřeně, že se na základní OpenTX pár vývojářů vykašlalo právě s ohledem na jeho určité ovládnutí od FrSky a v extrému se klidně může stát, že se dokonce po čase začnou stávat případy, kdy si uživatelé Taranisu začnou nahrávat naopak firmwary z druhé forku, v opensource by to nebyl zdaleka první podobný případ.
Co se týká hardware, tak je v poslední době naopak ze strany FrSky nepřehlédnutelné až bych řekl sabotování některých věcí jiného původu, asi nejvýrazněji je to vidět na dění kolem Crossfire. Takže ani tady bych neviděl budoucí vývoj až tak negativně, když to půjde aspoň mírně podprůměrně, tak na tom Jumper s podporou bude přijatelně, v ideálním případě ale může FrSky i v některých věcech předběhnout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2254
Bydliště: Zavar, SK
HLA píše:
... - současný stav rozhodně není spolehlivé řízení.

Za mňa musím nesúhlasiť, pri mojom rekreačnom plácaní sa po oblohe som za tých deväť rokov na chybu RX/ TX ešte nespadol, dokonca ani keď som lietal TG9X s FrSky modulom...
Inak to čo mne hlavne na Jumper-och vadí je ten všeobímajúci 4in1 modul :? Najradšej som, keď je TX aj RX od jedného výrobcu. Škoda, že sú vo FlySky taký nepružný, keby do T12 Plus/ T16 vrazili interný FlySky modul a spravili aspoň jedno prúdové čidlo mohli by, myslím, celkom slušne vyfúknuť FrSky dosť veľkú časť klientely. Na rekreačné poletovanie s bublinkáčmi by napäťové + prúdové čidlo bohate stačilo...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 10:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5214
Bydliště: Praha ČR
U Jumperu je asi nejlepší volbou v multimodulu (s telemetrií) AFDHS2A. Mám to s multimodulem (ne v jumperu) docela otestované a dosah i vše ostatní v pohodě, navíc tento protokol byl tuším popsán i věřejně, takže nejde vyloženě o klon a chodí dobře...
Bez telemetrie pak ještě klon Futabího S-FHSS, to sice klon je, ale celkem dobrý.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 125 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz