Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2019 20:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2237
Bydliště: Nitra Slovensko
leon_cz píše:
Nenabízí Jumper i nějaký 868/900 MHz modul do vysílače?


Juper nie, ale od FrSky R9M s Flex FW je tiež OK.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2019 5:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2015
Příspěvky: 143
Bydliště: Královéhradecko
Obrázky: 8
Ono jde do Jumperu T16 nasadit R9M od FrSky?

_________________
Graupner V-Venture, Explorer 1400 EDF, SkySurfer 800
Taranis Q7S + R9M 868MHz
Eachine EV200D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2019 6:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5246
Bydliště: Praha ČR
leon_cz píše:
Ono jde do Jumperu T16 nasadit R9M od FrSky?

Jo, minimálně ta původní verze...
On se první R9M snad dá připojit i obecně přes PPM, nastavit přes dip switch a bindovat tlačítkem, to není problém, samozřejmě ale aspoň základní podpora v OTX komfort hodně zvedne...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 10.10.2019 9:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.10.2019
Příspěvky: 1
Má někdo praktické zkušenosti s Jumper T16 a párováním na přijímače Hitec? Našel jsem v různých odkazech že vysílač daný protokol podporuje, nicméně dovozce to nepotvrzuje a říká, že to nemá vyzkoušeno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 10.10.2019 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
Ak vieš po anglicky môžeš hodiť dotaz sem:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... io/page315

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2019 11:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 208
Možná hloupá otázka
Když dám do vysílače modul frsky XJT a k tomu samozřejmě xkový přijímač frsky půjde o stejně kvalitní/dobrý signál jako u klasického rádia tipu taranis x9 plus?A co se týče menu/struktury ovládání je to totožné s x10 horusem nebo je tam nějaké omezení
Děkuji moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 9:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 221
Bydliště: Pardubice
Ahoj,
rád bych se zeptal ohledně T16.

Jaký je rozdíl mezi merzí T16 Hall a T16 Pro? Verzi Pro pan Hořejší neprodává, nevím v čem je jiná.
Fungují všechny přijímače ("X" a "S" řady apod.) a čidla pro Frsky i v T16? Vím, že je teď tady Access, mám v tom už pořádný guláš.
OpenTx je v T16 úplně stejný jako např. v Horusech? Nevím, jestli Frsky k tomu přidává nějaké úpravy.
Někdo myslím psal, kvalita T16 Hall je o dost nižší než u Horusů. Máte někdo přímou zlušenost?
Kvalita příjmu signálu je dobrá, neřešil jste někdo problémy s dosahem nebo výpadky telemetrie?

Děkuji předem za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 10:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 333
Bydliště: Liberec
Ahoj, verze Pro je s interním vysílacím modulem tudíž máš volnou JR šachtu pro jiné, pokud potřebuješ.
Telemetrie by fungovat měla normálně, nevím teda jak například přijímače s variem (G-RX6, G-RX8).
OpenTX zatím nemá, je v plánu snad pro příští verzi 2.3.2
Zatím jede na variantě JumperTX - v podstatě to samé, ale bez přímé podpory vývojářů OpenTX (snad to píšu správně). Programování jako na Horus X10.
Hall gimbaly nikdo úplně nehaní, alespoň jsem nezaznamenal. Stejně kvalitu signálu. Také sbírám informace :D

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 10:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 11
Petronel píše:
Ahoj,
rád bych se zeptal ohledně T16.

Jaký je rozdíl mezi merzí T16 Hall a T16 Pro? Verzi Pro pan Hořejší neprodává, nevím v čem je jiná.
Fungují všechny přijímače ("X" a "S" řady apod.) a čidla pro Frsky i v T16? Vím, že je teď tady Access, mám v tom už pořádný guláš.
OpenTx je v T16 úplně stejný jako např. v Horusech? Nevím, jestli Frsky k tomu přidává nějaké úpravy.
Někdo myslím psal, kvalita T16 Hall je o dost nižší než u Horusů. Máte někdo přímou zlušenost?
Kvalita příjmu signálu je dobrá, neřešil jste někdo problémy s dosahem nebo výpadky telemetrie?

Děkuji předem za odpovědi.


Všechno nevím, ale pokusím se alespoň částečně
- označení: T16 (1.verze s potenciometry a externím multimodulem), T16 Hall (2. verze s halovými snímači místo potenciometrů a externí multimodul), T16 Pro (poslední verze s hally a INTERNÍM multimodulem = šachta pro externí modul je volná)
- mě X a S přijímače fungují a TX přijímá telemetrii (nemám všechny sensory, ale obecně by asi problém být neměl). V čem je asi problém je nastavování SxR přijímačů pomocí LUA scritptů z TX, který zatím u multimodulu nefunguje...
- OpenTX verze 2.2.x by měla být stejná, verze 2.3.x by mohla být velmi podobná ve verzi 2.3.2 (s výjimkou nastavování protokolů), která má být nově i pro T16 (za předpokladu, že do té doby FrSky neudělá svůj fork)..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 10:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 221
Bydliště: Pardubice
Pánové, velmi Vás děkuji! T16 mě láká cenou, jinak bych šel do Horusů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 19:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
Petronel píše:
Pánové, velmi Vás děkuji! T16 mě láká cenou, jinak bych šel do Horusů.

Daj si ale pozor, že "nie je všetko, čo sa blyští", ako vraví klasik :mrgreen:
Čo sa týka prevedenia, by mal mať T16 trochu horšie prepínače a pomerne nie moc vydarené bočné slajdre oproti X10. A T16 zatiaľ nemá interný nabíjač aku. A možno najviac povyku je okolo 4-in-1 modulu, ktorý má od výroby nižší výkon ako TX modul v Horusovi.
Zase si ľudia pochvaľujú ergonómiu, T16 sa vraj drží lepšie, ako X10.
To len na schladenie prílišného nadšenia :lol:
Jasné, že tá cena je super, tiež si idem T16 kúpiť ako záložné rádio...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 23:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 208
No pokud člověk použije modul xjt tak se ten signál výrazně přiblíží taranisům a cenově jsi stále o půlku níže a co se týče přepínačů někdo tady psal že jsou dokonce lepší,ten člověk vlastní oboje rádia tudíš nevaří z vody počítám
Nekopu za žádnou značku začínal jsem na frsky přes jeti a klidně bych se k nim vrátil zas,nikdy jsem s tím problém neměl
Na druhou stranu ono srovnávat hrušky a jablka dost dobře nejde


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 0:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 221
Bydliště: Pardubice
Pokud má modul 4-in-1 slabý výkon proti Horusům, je to naprd. Modul XJT neznám, podívám se, kolik stojí. Jestli je také určený pro více typů, např. DSMX apod., mohlo být v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 6:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2237
Bydliště: Nitra Slovensko
Petronel píše:
Pokud má modul 4-in-1 slabý výkon proti Horusům, je to naprd. Modul XJT neznám, podívám se, kolik stojí. Jestli je také určený pro více typů, např. DSMX apod., mohlo být v pohodě.


XJT je modul FrSky a používa iba prenos ACCST.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
Petronel píše:
Pokud má modul 4-in-1 slabý výkon proti Horusům, je to naprd. Modul XJT neznám, podívám se, kolik stojí. Jestli je také určený pro více typů, např. DSMX apod., mohlo být v pohodě.

Vyjadril som sa nepresne: ten 4-in-1 modul má pre FrSky protokoly na anténnom konektore nižší výkon, ako Horus, rozoberali sme to odtiaľto ďalej. Vyzerá to na nie celkom vhodný káblik od modulu k anténnemu konektoru, riešili to na rcgroups, po výmene káblika je výkon hodne vyšší.
Ale ako vraví klasik "hlásiť sa to musí" :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007, RadekH a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz