Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 776
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Mód vysílače se nezměnil.Změnilo se pořadí kanálů z Multimodulu.Hned na začátku videa nastavuje výstupy.
https://youtu.be/uOKDYyXmErc


Naposledy upravil blembondo dne úte 08.10.2019 19:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 19:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
@TiroP3s: Aký máš submód nastavený pre DSM protokol? Lebo podľa toho Pascalovho popisu
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... md#DSM---6
pri subprotokole AUTO to umožní nastaviť Taranisu automaticky konfiguráciu:
Sub_protocol AUTO - 4

The "AUTO" feature enables the TX to automatically choose what are the best settings for your DSM RX and update your model protocol settings accordingly.

The current radio firmware which are able to use the "AUTO" feature are ersky9x (9XR Pro, 9Xtreme, Taranis, ...), er9x for M128(9XR)&M2561 and OpenTX (mostly Taranis).

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 776
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Sub_protocol AUTO - 4 Je funkce kdy Rx při bindování odešle svoji vizitku a Multimodul nastaví nejvhodnější protokol...Dsm2-22,Dsm2-11,Dsmx-22,Dsmx-11.Rx musí umět telemetrii.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 776
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Suma sumárum.Vysílač je třeba AETR...multimodul to pošle ven jako TAER...takže buď přehážu serva na Rx nebo ve vysílači udělám to samé.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
blembondo píše:
Mód vysílače se nezměnil.Změnilo se pořadí kanálů z Multimodulu.Hned na začátku videa nastavuje výstupy.
https://youtu.be/uOKDYyXmErc

Ano, ale má modul Spektrum. Jinak jsem samozřejmě postupoval při založení modelu přesně jak on. Akorát on tam má volbu PPM.
Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
No jo, to všechno by šlo zpřeházet ale to pořád neřeší ten problém že najednou je páka plynu vpravo místo vlevo. Ještě zkusím to zatržítko “Auto”. Jinak když to nabinduji zpátky na setový DXe tak je to v pořádku v módu 2.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 36
Bydliště: Hodonín, ČR
Páka plynu je pořád vlevo, akorát plyn je na kanálu výškovky. Nejde to přehodit na RX?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 36
Bydliště: Hodonín, ČR
Už to vidím, nejde, přijímač AR636 má tříosou stabilizaci :-(


Přílohy:
SPMAR636.jpg
SPMAR636.jpg
[ 92.65 KiB | Zobrazeno 445 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 20:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Lopez, dík. Ale zároveň je to pro mě špatná zpráva. To se můžu rozloučit s modely BNF s přijímači Spektrum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
TiroP3s píše:
... ale to pořád neřeší ten problém že najednou je páka plynu vpravo místo vlevo....

Takže skúsim to zosumarizovať: máš X9D Plus s Jumper multimodulom cez sériovú linku, protokol DSM, režim vysielačky mod 2. Akonáhle nabinduješ model AeroScout sprijímačom Spektrum AR636 AS3X Sport, tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?
Môžme hodiť dotaz na Pascala, či mu to niečo hovorí...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 21:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 11
TiroP3s píše:
Lopez, dík. Ale zároveň je to pro mě špatná zpráva. To se můžu rozloučit s modely BNF s přijímači Spektrum.


Poslední verze firmware pro Multimodul xx.85 je zkompilovaná i pro jiné vstupní nastavení vysílače než očekávané AETR. Možná by to stálo alespoň za zkoušku... ;-)

Další informace je ta, že změna pořadí výstupních kanálů na vysílači se projeví po změně až na nově založeném modelu - pořadí kanálů u předcházejících založených modelů se musí upravit ručně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 21:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
Takže skúsim to zosumarizovať: máš X9D Plus s Jumper multimodulom cez sériovú linku, protokol DSM, režim vysielačky mod 2. Akonáhle nabinduješ model AeroScout, tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?
Môžme hodiť dotaz na Pascala, či mu to niečo hovorí...

Zdar, děkuji za nabídku. Je to přesně jak si to shrnul.
Dík Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 21:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Synekvl děkuji za reakci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1215
Bydliště: Vysočina
Pánové vy to ale komplikujete! Podle mě má pravdu blembondo. Mód se nezměnil, modul pouze přeházel pořadí kanálů pro přijímač. Pokud nelze přeházet konektory na RX kvůli stabilizaci, přeházel bych výstupy na "správné" kanály v nastavení jen tohoto modelu v TX a na mód bych vůbec nesahal. Nebo snad vidíš na displeji opravdu změněné číslo módu (1 místo 2)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 5:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 776
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Říká se že trpělivosr růže přináší.Takže to že na tom videu má ten chlapík originál modul DSM a jede přes PPM je úplně fuk protože mu to zpřeházelo výstupy stejně jako Tobě.Mrkni do návodu OTX jak se zakládá nový model a co jsou to vstupy a co výstupy.Pěkný video na tohle téma měl Rimr ještě z dob T9X a je to na Youtube.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pecold a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz