Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 7:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
ddano007 píše:
... tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?...


TiroP3s píše:
... Je to přesně jak si to shrnul.


@TiroP3s: Ešte raz a na kameru: NAOZAJ SA TI ZMENIL mód vysielačky z mod2 na mod1? To znamená, že si bol v hlavnom nastavení rádia na karte Radio Setup a tam SI VIDEL, ŽE namiesto mod2 je napísané mod1?
Alebo si LEN MYSLÍŠ, že sa Ti zmenil mód rádia, lebo po nabindovaní modelu sa ti rozbehol motor a musel si stiahnuť pravý knipel dole, aby motor zastavil?
Aká je správna odpoveď?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 8:53 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 59
TiroP3s píše:
Spektrum AR636A nabindován ale teď to přijde (ještě že jsem neměl pazoury u vrtule), on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli.
Tiro já Ti poradím jednu věc. Když něco takového zkůšáš, tak si VŽDY zdělej vrtulu. :!: :!: :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 9:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
ellet píše:
Pánové vy to ale komplikujete! Podle mě má pravdu blembondo. Mód se nezměnil, modul pouze přeházel pořadí kanálů pro přijímač. Pokud nelze přeházet konektory na RX kvůli stabilizaci, přeházel bych výstupy na "správné" kanály v nastavení jen tohoto modelu v TX a na mód bych vůbec nesahal. Nebo snad vidíš na displeji opravdu změněné číslo módu (1 místo 2)?

Zdar,
ne, ten mód se skutečně nezmění na mód jiný než mám implicitně nastaven tj. mód 2.
Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 9:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Janek2 píše:
TiroP3s píše:
Spektrum AR636A nabindován ale teď to přijde (ještě že jsem neměl pazoury u vrtule), on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli.
Tiro já Ti poradím jednu věc. Když něco takového zkůšáš, tak si VŽDY zdělej vrtulu. :!: :!: :!:

Zdar,
ano, jsem začátečník a některé věci mě docházejí teprve až dostanu po packách a nebo někdo poradí jak ty.

Děkuji. Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1215
Bydliště: Vysočina
TiroP3s píše:
Zdar,
ne, ten mód se skutečně nezmění na mód jiný než mám implicitně nastaven tj. mód 2.
Karel

No vidíš, tak to udělej jak píšu. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 9:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
blembondo píše:
Říká se že trpělivosr růže přináší.Takže to že na tom videu má ten chlapík originál modul DSM a jede přes PPM je úplně fuk protože mu to zpřeházelo výstupy stejně jako Tobě.Mrkni do návodu OTX jak se zakládá nový model a co jsou to vstupy a co výstupy.Pěkný video na tohle téma měl Rimr ještě z dob T9X a je to na Youtube.

Zdravím a děkuji za reakce. No nějak se s tím poperu. Budou dlouhé zimní večery, oddělám vrtuli aby mě to neusekalo prsty a budu laborovat. Prostě můžu létat s tím set TX Dxe ale chtěl jsem využít možnosti Taranise.

Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 11:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Zdar všichni,
tak jsem zjistil, že on to vlastně není žádný mód, já jsem to zase nabindoval na modul 4in1 (demontovaná vrtule :mrgreen: ) a funguje to tak, že plyn a výškovka je na pravém kniplu a směrovka a křidélka na levém kniplu. Takže se omlouvám za moje zmatené informace.
Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
Chlape, zastreliť Ťa je málo, ale prečo nespraviť aspoň to málo :lol: Dve stránky nás tu presviedčaš, že sa Ti zmenil mód vysielačky, aby si nakoniec povedal, že sa nezmenil...
K veci:
1, jediné miesto v rádiu, kde môžeš vidieť mód rádia je karta Radio Setup úplne dole. Nikde inde v rádiu to nevidíš. To, čo a v akom poradí posielaš do modelu nijako nesúvisí s módom rádia, plyn môžeš kľudne ovládať aj prepínačom a ľavým kniplom ovládať krídelká, a to neznamená, že sa Ti zmenil mód rádia.
2, Ak chceš cez multimodul ovládať DSM, tak potrebuješ vedieť, že pri DSM protokole ( okrem iného ) multimodul POPREHADZUJE PORADIE PRVÝCH ŠTYROCH KANÁLOV. Tu je to v manuáli asi v polke stránky. To znamená, že na karte Mixes MUSÍŠ MAŤ poradie AETR, to jest prvý kanál Krídelká, druhý Výškovka, tretí Plyn a štvrtý Smerovku. Nastav si to tak a pôjde Ti to.
P.S. Keďže Ty si si nastavil poradie kanálov TAER, multimodul Ti poslal do modelu na kanále plynu Výškovku, čiže Ti vlastne pridal polovičný plyn :mrgreen:
PS2: Poďakuj sa Pascalovi, on ma na to upozornil...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 13:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Příteli ano, zastřelit je málo, omlouvám se Tobě a všem které jsem zmátl tvrzením, že se mě změnil mód TX. On se fyzicky nezměnil na TX, já vím kde se to nastavuje ale zkrátka kniply jsou rozházený.
No půjdu na to znovu. Není to tak složité přeházet kanály v MIXU. Uvidíme co se stane (vrtule demontována). Rád nbych poděkoval Pascalovi ale nevím kdo to je.

Moc děkuji Karel

P.S. Sdělím jak jsem dopadl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 13:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Tak všem se omlouvám za zmatené informace. O tom jak má být nastavení kanálů pro Jumpr tedy pro u mě Spektrum přijímač - AETR jsem skutečně nevěděl a ani nehledal. Netušil jsem to. Rychle jsem to teď přestavil v Taranisu a ejhle ono to fakt funguje. Ještě jednou se moc omlouvám a nepovažujte své rady za zbytečné ale přínosné pro takové začátečníky jak jsem já. Dík patří Vám všem a zvláštní dík patří ddano007, který se mnou měl trpělivost i když mě chtěl odbouchnout :lol: :lol: :lol: no a já se mu ani nedivím. Chlapci přispěli jste radami starému chlapovi který díky Vám si zase rozšířil obzor.

Díky Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
Super, som rád, že Ti to funguje, nech Ti to dobre lieta.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 14:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
Super, som rád, že Ti to funguje, nech Ti to dobre lieta.


Moc děkuji ddano007, to že nefunguje stabilizace přijímače tady už ale raději nebudu rozebírat. Dřív se lítalo taky bez stabilizace a šlo to ne? Aspoň si zaknipluji, od toho ty kniplíky jsou ne?

Dík Karel Brno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2019 14:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2260
Bydliště: Zavar, SK
TiroP3s píše:
... to že nefunguje stabilizace přijímače tady už ale raději nebudu rozebírat.

Kľudne rozoberaj, na to toto fórum je.
Priznám sa, že som lenivý pátrať po nete, ale keď som len tak čumol na manuál k AR636 DSM2/DSMX 6CH AS3X Sport, tak by som tipoval, že gyro sa bude ovládať na šiestom kanáli. Skús na šiesty kanál v mixoch dať nejaký prepínač a uvidíš. Tipol by som, že to bude prepínať Off -> Rate Mode -> Heading Hold. Teda za predpokladu, že si gyro už niekedy aktivoval, píšu tam čosi,že sa to musí najprv aktivovať s telefónom či PC :roll:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 10.10.2019 9:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Zdar ddano007,

budu laborovat a tady jsem našel taky zajímavé informace :
https://www.rcportal.sk/spektrum-ar636- ... e-atd-c411

Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 10.10.2019 10:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Zdar všichni,
tady toho je :

https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... sers/page6

Karel


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007, fin, Google [Bot], RadekH a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz