Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: JETI - neustálé ztrácení signálu Q
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 23:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.5.2020
Příspěvky: 18
Ahoj zdravím letce a hledám uživatele rádií Jeti pro pomoc... :(

zakládám novou diskuzi, protože je to globální dotaz na uživatele všech rádií Jeti. Stal jsem se hrdým majitelem Jeti DS-12 ale bohužel se potýkám neustále defakto při každém lítání se ztrácením signálu Q a už nevím co dělat aby se mi toto nedělo...
Děje se mi to v různých modelech s přijímači REX7 a REX7A (celkem testovány 4 kusy těchto přijímačů) a to na vzdálenosti modelů v letu od cca 150 metrů od vysílače do maximálně cca 300 metrů (dále raději ani lítat nezkouším).

Nejsem žádný nováček, lítám 15 let a instalace v modelech mám vcelku čisté. Antény mám vždy v 90° a jsou vždy minimálně 15-20 cm od silových kabelů motoru, baterií i regulátorů... celkem testováno ve 3 modelech o různých osazeních, ale pořád mi ten signál vypadává. Z Jeti mi po poslání logů a fotek instalací v modelech napsali že to není v pořádku, tak jsem jim poslal rádio i s jedním přijímačem, ale poslali mi to zpět že prý ve vysílači i přijímači problém není a že vše je v pořádku, že prej to testovali... Dnes jsem byl zase poprvé lítat co mám rádio zpět a zase hlášení o ztrátě signálu... Když jsem do Jeti napsal že když je dle nich vysílač v pořádku ať mi dají informaci co mám dělat proto abych tento problém neměl, tak mi na tento dotaz ani nezareagovali a dle nich je vysílač prostě v pořádku...

Potkal jsem jednou náhodu na vejletu kluka co taky lítá DS-12 a prý hlášení o nízkém signálu Q nebo jeho ztrátě vůbec neví, že to vůbec nezažil a to lítá uhlíková F3K taky co mu oči dovolí...

Jsem ve fázi zoufalosti, protože nechci systém, který mi neustále každé létání hlásí ztrátu signálu i na vcelku krátkou vzdálenost (zatím testováno s větroni 1,5-2 metry) a hlavně nevím co více mohu udělat pro to abych tenhle problém neměl... Uhlík je jen v jednom testovaném modelu ve formě pásnic v trupu a tam mám antény celé úplně z trupu venku v 90° klasicky jak se u větroňů dělává... hlavně já z té hlášky za letu ani nepoznám jestli mám problém se signálem Q a nebo se signálem řízení, protože hlášení je pro oba signály jednotné a to fakt při lítání stále prostě poslouchat nelze... Jinak signál Antén mi nepadá pod hodnotu 5 možná někdy bylo i 4, ale tam mi signál naštěstí nikdy nevypadnul, jen ten signál Q mi prostě padá pořád až na nulu...

Prosím moc majitele Jeti o vaše zkušenosti s výpadkama signálu Q, zda také neustále posloucháte při létání hlášení o ztrátě signálu? Také bych měl napsat, že v rámci testování jsem lítal na různých místech abych eliminoval nějaké lokální možné rušení a problém byl všude...

Jsem už fakt zoufalej, ACH JO... :(


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 2:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4818
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Zkus si pozvat do lokality kde létáš (z blízkého okolí) někoho kdo taky používá Jeti DS-12.

Pokud problém není v TX tvé soupravy (RX jsi zkoušel víc) napadá mne jen silné rušení.
Létáš jen v jedné nebo víc lokalitách? Poku ve víc tak to asi chce zkusit jiný TX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9288
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
guchar píše:
.... napadá mne jen silné rušení.

8O Žeby lietal v mikrovlnke?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 36
Bydliště: Č.Budějovice
Hlášku o slabém signálu A1/2 nebo Q si můžeš změnit, můžeš si namluvit svou hlášku např. pro Q a poznáš v čem je problém.
Jinak pro obě hodnoty si můžeš nastavit úroveň, kdy ti to bude hlásit... nemáš to nastavené moc "citlivě"?
Já mám A1/2 na 3, Q na 50%.
Zkus toto a určitě dej vědět.

_________________
Pike Precision 2, Judge, MiniCorado-E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.5.2020
Příspěvky: 18
mati píše:
Hlášku o slabém signálu A1/2 nebo Q si můžeš změnit, můžeš si namluvit svou hlášku např. pro Q a poznáš v čem je problém.
Jinak pro obě hodnoty si můžeš nastavit úroveň, kdy ti to bude hlásit... nemáš to nastavené moc "citlivě"?
Já mám A1/2 na 3, Q na 50%.
Zkus toto a určitě dej vědět.


Ano hlášku o síle signálu Q a signálu A1 a A2 si mohu změnit to já samozřejmě vím, měl jsem také Q 50% a to jsem pořád poslouchal že mám nízký signál. Jenže mne to jde až do výpadků a tam je jen hláška společná jak pro Q tak pro A1 a A2 - prostě nemáš signál...

podívej na log 1 minuty letu ze včerejška který přikládám, kdybych měl hlášku na 50% jako ty tak mám za tu dobu 4x hlášení o nízkém signálu Q a jednou výpadek který mi to tedy hlásilo... Jak vidíš, výška do 200 metrů a vzdálenostně jsem určitě nebyl dále a pokud ano tak ne o moc... přikládám i umístění antén z včerejšího lítání, to mám zatím jen přichycené izolepou protože s tím pořád laboruju tak na to prasácké uchycení na trupu prosím nekoukejte, až si budu jistý s jejcih finálním umístněním, taky ty antény dořeším tak aby se na to dalo i koukat... :)

Přikládám i starší log který dostali i v Jeti tak to jen pro představu jak to s tím signálem vypadá.

Teď jedu lítat do zase úplnějiné lokality 15km daleko tak jsem na to zvědavej, nicméně změnu lokalit už jsem předtím také zkusil...

Lidi z okolí znám a široko daleko tu jiná DS-12 není, jen jedna DC-16 a to teprve cca měsíc a tam žádný problém zatím nebyl.


Přílohy:
7.5.2020.JPG
7.5.2020.JPG
[ 83.12 KiB | Zobrazeno 2269 krát ]

signál Q problém 1(1).JPG
signál Q problém 1(1).JPG
[ 82.38 KiB | Zobrazeno 2267 krát ]

antény.JPG
antény.JPG
[ 40.21 KiB | Zobrazeno 2254 krát ]



Naposledy upravil Frnda dne pát 08.05.2020 7:39, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 36
Bydliště: Č.Budějovice
A napájení máš z Becu, z baterií? Nemůže být problém tady? Zkusit jiné napájení přijímače ...

_________________
Pike Precision 2, Judge, MiniCorado-E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.5.2020
Příspěvky: 18
mati píše:
A napájení máš z Becu, z baterií? Nemůže být problém tady? Zkusit jiné napájení přijímače ...

napájení z BEC a testováno se 3mi regulátory jak s lineárním tak i se spínaným BEC a problém všude... na kablíku z reglů do Rx mám i feritovej kroužek ale nevím zda má u 2,4 vůbec přínos ale mám ho tam.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 432
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
ahoj, zkus to udělat tak, aby se ti nekřížily antény. To mi nepřijde moc košer


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 36
Bydliště: Č.Budějovice
A když se podíváš na log napětí, není tam pokles ve stejném okamžiku, jako pokles Q?

_________________
Pike Precision 2, Judge, MiniCorado-E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 7:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.5.2020
Příspěvky: 18
křížení ale není u funkčních konců antén a u dalších dvou modelů se mi antény nekříží vůbec, viz třeba přiložené foto druhého modelu - cvičný EPP pták pro děti a je tam na té fotce vidět i ten uhlík toho větroně o kterém jsem psal výše ale tam mám antény úplně venku...

napětí napájení je stabilní, výkyvy mám vcelku do 0,2 V tedy dle mne normál u napájení z BEC a nemá souvislost se ztrátou signálu Q, toto jsem do Jeti také posílal a měli možnost všechno vidět.


Přílohy:
REX7A instalace.jpg
REX7A instalace.jpg
[ 68.28 KiB | Zobrazeno 2231 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 8:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 130
Bydliště: ČR
Dobrý den. Máte všechny antény směrované takto nahoru? Zkuste je v rámci laborování dát do stran. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 8:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.5.2020
Příspěvky: 18
Lioton píše:
Dobrý den. Máte všechny antény směrované takto nahoru? Zkuste je v rámci laborování dát do stran. Antonín

u toho modelu co jsem posílal první fotku jsou antény vodorovně a do stran, jen to ta fotka možná zkresluje. U 3tího modelu jsou zase umístěné tak, že jedna vede od přijímače dozadu do trupu a druhá je svisle v trupu hned u přijímače, tedy 3 modely a 3 různé pozice umístění antén ale vždy cca těch 90°...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 8:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2008
Příspěvky: 305
Bydliště: Kralupy
Já jsem přešel z DC-16 na DS-12 a vše se chová stejně...., bez hlášení, natož výpadků.

_________________
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 8:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 130
Bydliště: ČR
Odkud jste pane Frndo? Nejlepší by bylo zajet do Příbora a předvést jim problém osobně. Nedávno jsem reklamoval autokameru a během týdne mi ji poslali zpět, že je v pořádku, že se porucha neprojevila. Samozřejmě ji testovali "na stole", i když jsem upozorňoval, že se to děje jen venku na silnici. Poslal jsem ji okamžitě znovu, vyměnili základní desku a kamerka konečně funguje jak má. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2020 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1686
Bydliště: Doma
podle tech vyjezdu telemetrie ale vysilac fakt vypada v poradku a hlavne - to neni ztraceni signalu na rizeni. silu anten mas naprosto v pohode, Q neni sila signalu a spojeni mezi vysilacem a prijimacem (to mas podle grafu silne celou dobu), ale neco jako "heartbeat" dle IT terminologie - tedy neustala kontrola spojeni tim, ze prijimac zpetne potvrdi prijeti packetu a Q neni potvrzeni toho ze prijimac prijal kazdy packet signalu z vysilace, ale jen procento toho, kolik jich prijimac dokazal v realnem case potvrdit. tedy de facto je to neco jako kontrola signalu smerem z prijimace do vysilace. ten bude uz z principu vzdy slabsi nez z vysilace do prijimace, takze pokud lita dolu je to normalni. pokud obcas vypadne je to jen varovani ze mas zastinene anteny z prijimace pro vysilani do vysilace. a pokud zpetne podle vyjezdu telemetrie vidis, ze Q ti pada, ale zaroven sila signalu A1 a A2 je vysoko (coz je skutecna sila signalu z vysilace do prijimace) tak se vlastne nic nedeje a neni nutne se strachovat o to, ze bys model neridil. podle umisteni anten na modelu se to stat muze, v urcitem okamziku poletis treba v nevhodnem uhlu, jedna je zastinena trupem, druha blbe natocena.. me se tohle obcas stava u christen eagle od VA models - a tam je uhlikova akorat tak vyztuha v kridle, ostatni je EPP. ale obcas se to blbe natoci a kdyz zkousim vyletet co nejvyse, tak na hranici viditelnosti mi Q obcas pipne. tez se mi to stava pravidelne v Kometu od Durafly, kde byl R5 prijimac s jednou antenou uvnitr trupu - pipa ztrata Q, ale normalne sem ridil. Pokusim se vecer podivat na nejake moje zaznamy z moji DS12 s litanim s podobnym modelem (a umistenim anten) jako mas ty, jak vypada prubeh zavislosti A,Q na ostatnich vecech (vyska, vzdalenost) a jak moc Q pada.
A jeste jednou - podle vyjezdu telemetrie mas signal na prijimaci od vysilace silny dost, ztraty kontroly bych se rozhodne nebal. ale chapu, ze kdyz vysilacka hlasi kolem dokola "alarm - ztrata signalu" je to dost na nervy.

a ted co s tim:
tady je kazda rada draha. Jeti muze mit pravdu, pokud vysilac vyzkouseli testem signalu, promerili vysilaci cast, vyjeli diagnostiku a nic jim to neukazalo.. tak to fakt muze byt v pohode. Teoreticky muze byt neco v prijimaci, ale pokud to dela na vice prijimacich.. .Teoreticky muze byt i opravdu neco ve vysilaci, co zpusobuje packet loss na prijmu od prijimace - ale pokud vysilaci cast funguje tak nevim co by to mohlo byt. Jedina sance je vzit jinou jeti vysilacku (idealne DS12 ale asi by sly i jine), sparovat s ni tvuj prijimac v tvem modelu, proletet de facto stejne, stejnou trasu tak jak s tou DS12 a vyvolat stejnou situaci, kdy vis ze ti signal pada - a potom porovnat vyjezdy z telemetrie, hlavne jak jdou proti sobe A1,A2, Q a voltaz na prijimaci. pak se uvidi.

sam sem se kdysi potkal s necim podobnym, v modulu k MX24s - ale tam to hlasilo ztratu signalu uz pri bezne vzdalenosti. v Jeti to na pockani promerili a prisli na vadnou vysilaci cast v modulu a vymenili mi jej ihned (bylo to primo u nich ve fabrice, jel sem zrovna kolem). takze od te doby chovam viru, ze Jeti se v reklamacich snazi jednat odpovedne, da se s urcitou pravdepodobnosti pocitat s tim, ze pokud meli tvoji vysilacku v ruce na reklamaci a rekli ze ji nic neni, tak to fakt merili.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: chorche, sramy, zdenek 304 a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz