Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 10:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Maco33 píše:
Chtěl jsem toto rádio také koupit, ale že nemá nový protokol a informace o připravovaném novém vysílaci, co se chystá mě od koupi odradil. Budu čekat.

Nové vysílače budou chystané pořád, abys nečekal donekonecna... :lol: :D Jednou se musíš utrhnout a v tu chvíli koupit to co je. :wink:
Jak je to s ACCESSem do X12s by mě taky zajímalo, nějak jsem to přestal sledovat, možná že modul už je dostupný? Budu se na to muset zeptat Honzy Urbánka, někdy v budoucnu bych (možná) přešel. Zatím jsem spokojený se stavem v jakém to je..

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 11:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Díky za vysvětlení. Doufám že se to tedy vyřeší a doufám že nás v tom p.Urbanek nenechá a občas sem napíše co je kolem toho nového. Já jsem doposud s x12s maximálně spokojen a nerad bych aby mi to rádio do budoucna nebylo k ničemu. Nevěřím že by Frsky se na to rádio vykašlal když je stále nejdražší v nabídce a podle mě i nejlepší model. Upřímně jsem s toho pěkně rozhozenej. Všem díky za info a snáď nam to bude chodit ještě moc dlouho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 21:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Ještě, koukal jsem ted na stránky RC Studia na moduly a vydím tam etrerní modul do šachty i pro X12S který podporuje ACCESS
https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... -2019.html a ten když se do rádia vloží,tak by tím pádem měl být ten problém vyřešen ne? Aspon tak to chápu já. Nebo je to jinak ???
Moc mě to zajímá,abych se popřípadě mohl dopředu na to připravit.
Všem díky za jakékoliv info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Peggy píše:
Ještě, koukal jsem ted na stránky RC Studia na moduly a vydím tam etrerní modul do šachty i pro X12S který podporuje ACCESS
https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... -2019.html a ten když se do rádia vloží,tak by tím pádem měl být ten problém vyřešen ne?...
Ten modul je pro pásmo 868 MHz a je určen pro nové vysílače s ACCESS, i pro starší vysílače s ACCST. Abys měl TX s ACCESS, musel bys vyměnit RF modul za modul určený pro TX Horus X10, jak se o tom píše třeba tady. A z toho, že nový modul je k dispozici pro Horus X10 a není pro X12 je vidět, že X12 není perspektivní rádio.
Na druhou stranu - fakt musíš mít ACCESS? Já mám rádio ACCST (X10 a nový modul do něj určitě nedám) i ACCESS (nový Taranis) ale je celkem jistý, že ACCESS používat nebudu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 22:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Je to jasný a díky za vysvětlení. Určitě se zbytečně v tom nechci hrabat. Jen mám obavy abych za dva či tři roky stále koupil příjimače který mi budou chodit s X12S a nemusel jsem řešit nový modul či něci jiného. Určitě mít ACCESS v rádiu když ho nebudu nikdy muset potřebovat fakt nechci. Takhle jak mi to chodí jsem nad míru spokojen a byl bych rád kdyby to tak bylo i do budoucna. Ale jak píšu, jen se obávám, aby byli stále na ACCST přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 22:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Myslíš, že FrSky uvolní trh konkurenci? Přijímače ACCST už vyrábí i jiní výrobci (na př. Jumper, taky už ho mám) a uživatelů je, a ještě dlouho bude, dost. Ale FrSky se umí chovat nevyzpytatelně, uvidíme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 18:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Včera se mi stala nemilá věc....
zničeho nic mi nešel Horus spustit. Pouze zobrazil logo Open TX a dál nic, pomohl jedině dlouhý stisk vypínače.
Co se stalo? No, odešla SD karta, bez varování, jak to tak bývá.... Klidně mohla odejít ve vzduchu (nevím jaký by to mělo důsledek, jestli to má vysílačka už někde v paměti, nebo zdali SD kartu potřebuje pro funkci - to by chtělo vyzkoušet, protože SD kartičky obecně nejsu tak spolehlivé, aby se jim dal svěřit život).

Samozřejmě, zálohu jsem neměl, takže jsem beze všech modelů a musím vše napípat znova od píky, to si teda fakt nezávidím... Některé modely jsem měl opravdu složitě napípané, třeba helikoptéra nabušená telemetrií, s automatickou záchranou podle výšky, letadlo se dvěma přijímači a spostou křivek, už si skoro nepamatuju jak jsem to měl udělané, ach jo... :cry:

Takže proč to celé píšu:
Zálohujte, zálohujte, zálohujte!
Kdo z vás má uloženou zálohu?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 19:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj, není šance pokusit se kartu nějak obnovit? Nebo se vůbec nedá číst po připojení do čtečky třeba v notebooku.

_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Bohužel, myslím že to nepůjde obnovit. Mám na to i nástroje, umím opravit data z poškozených médií, ale ve windows je karta nečitelná, takže není co opravovat :(

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Jjo napadlo mě to samý. Jinak to je pech to se mi zatím nestalo. Držím palce at to jde přečíst třeba s Notbooku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Tak to je v Háji.
To se bude muset asi znovu napípat. Tak to nezávidím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Nečte to ani NB.

A když se daří, tak se daří.
Když už začít znovu, tak od píky. Rozhodl jsem se tedy upgradovat na nejnovější OpenTX. Podařilo se.
No a ještě že si zkalibruju baterku, ať to mám pořádně. Takže jsem začal měřit napětí vzadu na konektoru v externí šachtě, samozřejmě že se mi podařilo měřicími hroty škrtnout o sebe, když jsem mrknul na displej multimetru, krátkodobě jsem zkratoval piny napájení a už místo 8,8 mi to ukazuje 7V a při připojení malého odběru (vario čidlo) do šachty jen 5,7V. Takže jsem uvnitř odpálil minimálně nějaký stablík. :cry:
To jsem zvědav, jak si v nadcházející sezóně zalítám. :cry:

Jo a nejde mi ani připojit žádný přijímač. Jde nabindovat, na přijímači se po spárování při stisknutém tlačítku rozsvítí zelená kontrolka, ale pak po znovuzapnutí když chci aby normálně přijímal, bliká na něm červená ledka (není spojený s TX) a RSSI = 0).

A je vymalováno...

A ani nebudu dále psát jak moc se mi daří, protože to začalo už před 3 dny, kdy se mi zakouřilo bez příčiny z nového reglu CC Talon 60.

Prostě někdo chce, abych s modelařinou seknul. :twisted:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Moravany u Holic
Tak to jsou 3 věci, takže už bude vše v pohodě. Teda, přeju Ti aby bylo. Njn někdy se to sejde.

_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Děkuju za podporu... :)

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 20:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 204
Bydliště: Dolní Kounice
Nevim jak 12ka, ale desitka vse taha z sd karty, teda pokud se neco nezmenilo, zjistil sem to az po nakupu plus dalsi drobnosti a tim se mi cely dojem z radia slusne zkazil. Ted uz bych ho nekoupil. Stara dobra 9x kde bylo vse odladeno :(
Zalohy delam malo, jen kdyz pripojuju radio k pc kvuli aktualizaci.
Tak se drz a at se dilo dari.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Ryko a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz