Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 01.11.2019 19:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 122
Mno, trochu jsem ve vlakne pocetl (google translat) a minimalne si dovoluji upozornit na aktivaci ext anteny bez jejiho fyzickeho pripojeni. Dochazi k poskozeni Tx modulu. Obecne je toto platne pravidlo zname "nezapinat radio bez anteny". Me se tostalo X-krat, ale u starych 40Mhz vysilacu a nikdy problem nebyl. U novych 2.4 Tx modulu nevim. Mozna, ze toto upozorneni je i v manualu. Ext antena u tohoto vysilace se pouzivaji ke zvetseni dosahu.


Naposledy upravil Maco33 dne sob 02.11.2019 12:10, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 02.11.2019 5:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 122
Petronel píše:
Nedostupnost X12S mě také zaráží. Pokud se nějaký oficiálně doveze, tak je to třeba jen jeden, dva kusy a zase se dlouho čeká. U X12S je navíc uveden protokol ACCST, ale ACCESS není a nevím, jestli tohle není možná problém. Budu také rád za odpovědi.

Jen muj nazor: Zatim nemaji dodelany FrOS pro X12S ACCESS, proto je pravdepodobne bez inovovaneho modulu ISRM. Proto neni pravdepodobne nabizen ani upgrade kit u X12S.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 20:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Ahoj všem.
Chlapci jak tady čtu, tak by mě zajímalo,jak je to vůbec stím signálem co se týče Horusu X12S.OpenTX Spadnul tady někdo na signál ???
Nemyslím že to občas zahlásí nízký signal,ale jestli byla ztráta signálu taková, že by model někomu na to spadnul.
Nebo je to podle vás spolehlivý systém a nehrozí to.
Může někdo na to reagovat ze svých zkušenostech. Moc by mě to zajímalo.
Všem díky za info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 21:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 131
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Mám X12S od 18.10.2016 a od začátku používám FrskyOS. Dle mého názoru na tvou otázku je jedno jestli OpenTX nebo FrskyOS.
Nepoužívám ani externí anténu a nikdy mi to nezahlásilo ztrátu telemetrie (za letu, ne k přiblížení k přijímači), natož abych spadnul na ztrátu signálu. Ale pozor, lítám pouze heli, tak že vzdálenost je určitě kratší než u letadel. To je má zkušenost, protože jedinkrát spadnout s Goblinem 500 na signál, tak s RC Studiem končím.

_________________
Horus X12S+FrSkyOS>MiniTitanE325S>Devil420>Goblin500>Goblin THUNDER SPORT 700+4x SPIRIT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 22:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Děkuju za pozitivní odpověd.
Lítám na Horusu taky tři roky a taky Heli makety a né levný. Vše kolem 2M. A vždy bez problémů až minulý rok sem měl takovou záhadu že když jsem dělal průlet s Bell 206 (T-rex 700 E) tak přesně v mé úrovni zhruba 2M výška heli se začala nekontreolovaně divně chovat a samozřejmně náraz do země. Takže oprava zhruba za 30 0000kč nemohl jsem posoudit co se přesně stalo,protože serva byli KO takže jsem nemohl zjistit, jestli třeba neodešlo náké servo,ale to se mi zdálo podle letu nepravděpodobné. Pak mě jedině napadla nepatrná státa signálu což u Heli je fatální. Ale nevím můžu se mílit. Jinak tam byl přijímač X8R a ten do ted chodí bez problémů. Upřimně jsem s toho zmaten,protože tohle se mi snad nikdy nestalo a tak se snažím najít příčinu a vyvarovat se před tím do budoucna. Upřimně bych nerad měnil jiné Radio, ale co by se dalo jinak dělat.
Ještě se zeptám jak zkoušíte nejlépe signál,třeba na novém přijímači. Třeba nechat model na zemi a jít od něj několik metrů a tím pádem mít jistotu v signálu ???
Zajímalo by mě jestli má někdo podobnou zkušenost jako já.
Pokud ne,tak ten problém musel být opravdu někde jinde. Ale mám to stále před očima a fakt to bylo divný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 10:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 131
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Taky používám jeden X8R a ostatní X6R - mám rád krabičku. Osmička byla první a hned na začátku jsem vyměnil anténky. Nelíbily se mi ty placky na konci. Zapojení se Spiritem mám S-BUS. (Pouze jeden servo kabel do přijímače). Přiznám se, že jsem žádné testy dosahu nikdy nedělal, pouze poprvé po výměně těch antének jsem aktivoval spojení s heli, vzal Horuse a šel s ním v paneláku ze 6 patra do sklepa. A to spíš ještě z důvodu, abych viděl jak to vypadá, když to začne ztrácet signál. Tuším, že někde v prvním patře mi to zahlásilo ztrátu telemetrie.
Jinak na co si dávám pozor, tak je rozmístění antének. No a jak jsem psal výše, nikdy žádný problém. (Zatím, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy.)


Přílohy:
IMG_20191113_081918.jpg
IMG_20191113_081918.jpg
[ 50.6 KiB | Zobrazeno 2340 krát ]

IMG_20191113_082207.jpg
IMG_20191113_082207.jpg
[ 53.37 KiB | Zobrazeno 2340 krát ]


_________________
Horus X12S+FrSkyOS>MiniTitanE325S>Devil420>Goblin500>Goblin THUNDER SPORT 700+4x SPIRIT
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 19:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Jjo. Děkuju za popsání a foto, Ty antény máš tak jak mají být. Já v té maketě je nemám ůplně jak by měli být,sice je mám taky do Y ale né tolik od sebe jako to máš ty. V té maketě není tolik místa. Třeba je to špatně,ale fakt nevím,jestli to má až takový velký vliv na dosah.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 14.12.2019 10:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 263
Bydliště: Plzen
Asi to nepatri sem, ale nasel se drobny bug v open 2.3.2, pokud pustim dlouhy wav s pomoci fce prehrat wav a vypnu radio, tak radio se nevypne, ale stale prehrava wav. Po cca 20 vterinach spadne do nouzoveho rezimu .

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2020 19:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2003
Příspěvky: 48
Ahoj, potreboval by som poradiť. Mám vo vysielači najnovšiu verziu FrSky OS, ale rád by som si nainštaloval OpenTX. Myslel som si, že to bude jednoduché, podľa rôznych tutoriálov je to brnkačka, ale... Ak pripojím ovládač k PC, mám tam Win10, tak sa nič nedeje. Respektíve PC mi deteguje úložiská, ale Companion nievidí vôbec nič. Vedel by mi niekto poradiť? Skúšal som aj Zadig, ale ten nefunguje kým sa STM32 vo Win neprihlási. Zadig teda vidí len úložisko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2020 16:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2003
Příspěvky: 48
Už som to vyriešil. Asi len zlý kontakt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2020 20:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Ahoj Všem.
Klucí chci se vás zeptat, jestli je podle vás v něčem lepší X10S než X12S.
Myslel jsem že X12S je vlajková lod od FrSky, ale příjde mi že se více prosazuje X10S a i na stránkách RC Studia je už X12S jen na objednávku a X10S jsou normálně skladem. To není o to Rádio už zájem? Už se tu dá skoro říct že se tu nic o X12S nepíše ani nic neprobírá a přitom to tu v trochu dřívšjších dobách docela dost žilo.
Né že bych měl proti X10S něco,to vůbec né.Určitě je to dobré Rádio a já FrSky dost fandím, ale upřimně mě to příjde dost divný a taky mě to trochu i mrzí.
Já mám X12S hned co přišly jako první to je asi zhruba 3roky a musím říct že nadmíru spokojenost. Tak nevím a trochu to nechápu.
Když tu někdo napíše svůj názor, tak rád si to přečtu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2020 21:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.8.2016
Příspěvky: 15
Možná, že je to tím, že FrSky Horus (X12S) má pořád problém z novým protokolem a VF modulem.
Každý (já určitě netrpělivě, i když vlastně co v něm bude se za poslední dobu nic není konkrétně známo - jen dohady), již minimálně rok čeká na jeho nástupce (původně měl být do konce roku 2019 a to na FrSky psaly v době začátku prázdnin).
Mám dojem, že teď má prioritu v řešení nový Horus
viewtopic.php?f=22&t=86075)
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... vers/page3
a strarý horus, již nemá tu podporu (jako by již byl na smetišti dějin) i když je to výborné, ale trochu těžké rádio. Ale již bych do starého typu nešel.
Bed


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2020 22:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 253
Bydliště: Mělník
Zepzám se:jaký problém s protokolem a VF modulem to vlastně má ? Nák tomu nerozumím mě to rádio chodí bez problémů.
S tím rádiem je něco špatně?
Díky za vysvětlení.
Ještě používám OpenTX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 7:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6781
Bydliště: Písek, ČR
Peggy píše:
Zepzám se:jaký problém s protokolem a VF modulem to vlastně má ? Nák tomu nerozumím mě to rádio chodí bez problémů.
S tím rádiem je něco špatně?
Díky za vysvětlení.
Ještě používám OpenTX

Myslím že Bedybedy má na mysli nový protokol ACCESS (a odpovídající vf modul) - ten dosud nepoužívám, (a také používám Open TX, s rádiem nemám žádý problém, všechno funguje excelentně), ale do budoucna nás zřejmě přechod na ACCESS čeká také (i vzhledem k novým a budoucím přijímačům).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 8:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 122
Chtěl jsem toto rádio také koupit, ale že nemá nový protokol a informace o připravovaném novém vysílaci, co se chystá mě od koupi odradil. Budu čekat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz