Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 11.09.2018 9:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5570
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Cistota napajeni je obecne problem. Chces-li male prijimace nemas na to tam davat priliz veliky filtr. Ve vetsine prijimacu pouzivame japonske Torex LDO. Setkal jsem se s tim ze jak odchazel BEC proste kolisal 5 az pod 4 V a to resetlo prijimac. Nebo klient mel baterii a serva, zadny BEC, klasicky 4m vetron na vlekani a jedno servo delalo takovej bordel ze prijimac zacal na 300m hlasit a dal se kondik a 700m bez problemu. Tech ruznych dovodu proc neco zlobi muze byt tolik, ze to je nekdy na kristalovou kouli :D

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 11.09.2018 9:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8529
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
tomashr píše:
Obecně k těm úvahám o problému s napájením - když ale tohle je právě jeden z rozdílů mezi dobrým a horším systémem, jeden RX je v tomto směru blbuvzdorný, u druhého hraje jakékoli zarušení v síti či kolísání napětí velkou roli. A neryju teď do FrSky, tohle byl například malér u starších Spektrum i dalších...

Nicméně jeden tip:

- není od věci zkusit píchnout do volného konektoru v RXu lowESR kondenzátor, viz třeba https://www.mz-racing.net/7082-1-stabil ... -graupner/ , samozřejmě si lze spájet doma za zlomek ceny. To jednak hodně vyhladí kolísání napětí a v nemalé míře i některé formy rušení po napájení. Osobně tohle vyloženě nesnáším jako trvalé řešení (nejde o řešení, ale maskování stále existujícího problému), jde ale o to, že pokud by se situace po této změně zlepšila, tak je celkem jasné, odkud vítr vane a kde hledat...

A aby som si nasr.. do vlastného hniezda. S tymto mal problem 18k prijimac od Futaby a preto ho stiahli z predaja.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 11.09.2018 9:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4591
Bydliště: Praha ČR
RCStudio píše:
Cistota napajeni je obecne problem. Chces-li male prijimace nemas na to tam davat priliz veliky filtr. Ve vetsine prijimacu pouzivame japonske Torex LDO. Setkal jsem se s tim ze jak odchazel BEC proste kolisal 5 az pod 4 V a to resetlo prijimac. Nebo klient mel baterii a serva, zadny BEC, klasicky 4m vetron na vlekani a jedno servo delalo takovej bordel ze prijimac zacal na 300m hlasit a dal se kondik a 700m bez problemu. Tech ruznych dovodu proc neco zlobi muze byt tolik, ze to je nekdy na kristalovou kouli :D


Právěže ten doplňkový velký lowESR opravdu někdy situaci hodně zlepší, jen zkrátka člověk musí přemýšlet, proč ho dává a zda nemaskuje nějakou časovanou bombu...
Příklad smysluplné akce - já třeba loni takhle musel ošetřit soutěžní RC auto, je v něm LRP regl absolutně špičkový, ale už letitý, a jeho BEC proto ještě tehdy nepočítal se špičkami dnešních digitálních serv. V době, kdy byl nový byl super (digiserva skoro neexistovala), dnes se mi ale tu a tom dostal do resetu. Nasazení lowESR to vyřešilo, protože špičky jsou krátké a navíc dost po sobě v technické části okruhu, na rovinkách servo nežere skoro nic a tak se to uklidní - ve výsledku mohu regl užívat i dnes k plné spokojenosti.
Ovšem jsme u toho, že přesně vím, co dělám a je celkem dané rozložení a četnost špiček, pokud by se regl přehříval i mimo špičky, tak bych si koledoval o problém (a u letadla by to bylo ještě daleko horší).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2018 19:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Pezinok
Chlapi, mozno hlupa otazka, ale ako prosim Vas vytiahnem-obnovim na horusovi v Open TX model z SD karty ? Presiel som z Taranisa a ani za svet na to neviem prist.

_________________
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 08.10.2018 20:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 137
Tak jsem to dneska hledal a taky jsem na to nepřišel. Třeba se Honza ozve a poradí.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 14.10.2018 16:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Pezinok
jarda19 píše:
Tak jsem to dneska hledal a taky jsem na to nepřišel. Třeba se Honza ozve a poradí.

Dik za namahu. Nakoniec som mu volal. Prenos modelov z Taranisa sa spraviť nedá, že Horus inak zapisuje data. Všimol som si že ked napipam nový model Horus ho uloží na kartu SD pod nazvom model XY ani nie pod svojim nazvom. Cize pravdepodobne ak sa na nu ulozí model programovaný v inom Horuse asi by sa mal objaviť v menu vyberu modelu. Neviem ale , nemám možnosť otestovať, ak je to inak prosim opravte ma, lebo s horusom som strávil zatial iba prve dva týždne a aspon sa co to naucim :-)

_________________
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 6:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 205
Bydliště: Svinarov CZ
Je nejaka moznost zvukoveho vystupu varia? Jde mi o klesani a stoupani, absolutni vejska neni dulezita.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 22:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 137
Jako že by ti pískalo přímo vario ???

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 23.10.2018 5:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 205
Bydliště: Svinarov CZ
jarda19 píše:
Jako že by ti pískalo přímo vario ???


Ne myslim tim pipani vysilace podle varia. Mel jsem dojem, ze by to jit melo, ale nenasel jsem kde a jak se to spousti a nastavuje.

Mam tam zakladni ceskej operacni system.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 23.10.2018 6:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2015
Příspěvky: 18
Bydliště: Měřín, Vysočina
jdehttps://youtu.be/a2BfJZ0QOt8

_________________
Frsky Horus X12S, ASW 28,Trainstar Tough Trainer 1.4m, Sbach 342


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 7:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 205
Bydliště: Svinarov CZ
jardaham píše:


Diky, i diky tomuhle videu se to povedlo zprovoznit. Ikdyz je to u horuse trochu jinak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz